Τα παιχνίδια πρώτου μέρους της Microsoft είναι σημαντικά φθηνότερα από αυτά της Sony

Published on 22 November 2021 at 10:09

Το Playstation 5 θα έχει για μεγάλο χρονικό διάστημα τη βαριά στάμπα των 80 ευρώ ανά παιχνίδι. Οι Ιάπωνες δεν ήξεραν πώς να μετρήσουν τον αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια αύξηση των τιμών και έπρεπε να επανυποχώρησουν σιγά-σιγά ανάλογα με το παιχνίδι. Είναι πολύ πιθανό ότι η δεσπόζουσα θέση τους έκανε τη Sony να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αυξήσει την τιμή χωρίς συνέπειες...  μέγιστο λάθος.

Αν νομίζετε ότι αυτό ανήκει στο παρελθόν τότε κάνετε λάθος. Τα παιχνίδια πρώτου μέρους της Sony λανσάρονται στην αγορά σε τιμή σημαντικά υψηλότερη από εκείνη του μεγαλύτερου ανταγωνισμού της, της Microsoft. Σίγουρα με την πάροδο του χρόνου έχει ομαλοποιηθεί, αλλά η διαφορά τιμής υπάρχει.

Από το Eurogamer έχουν κάνει ορισμένες έρευνες και σε δύο καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι διαφορές τιμών είναι περίπου 22% υπέρ εκείνων στο Redmond. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι ενώ Racthet & Clank: Rift Appart και Horizon: Forbiden West κυμαίνονται σε 77 λίρες στην αγορά το Forza Horizon 5 και Halo Infinite κοστολογούνται σε 55 λίρες.

Σχολιάζουν επίσης ότι ορισμένα παιχνίδια τρίτων έχουν επίσης υψηλότερη τιμή στην κονσόλα της Sony, καθώς ένα παράδειγμα το βρίσκουμε στο Battlefield 2042. Όλα αυτά χωρίς να μιλάμε για την επιπλέον χρέωση των ενημερώσεων από τη μια γενιά στην άλλη στο Playstation 5.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.