Η Sega αναφέρει ότι η συνεργασία με τη Microsoft δεν θα έχει αποκλειστικότητες για το Xbox

Published on 22 November 2021 at 19:58

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Sega και η Microsoft ανακοίνωσαν από κοινού την υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας. Η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε τότε ότι αυτή η συμμαχία θα της επέτρεπε να αναπτύξει "παιχνίδια μεγάλης κλίμακας σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης επόμενης γενιάς βασισμένο στην πλατφόρμα cloud Azure" του αμερικανικού γίγαντα.

Σε καμία στιγμή τα μέρη δεν ανέφεραν ότι αυτά τα παιχνίδια, που δημιουργήθηκαν εν μέρει μέσω των εργαλείων cloud της Microsoft, θα ήταν αποκλειστικά για κονσόλες Xbox. Και αυτή την εβδομάδα, η Sega πήρε το λόγο για να διευκρινίσει αυτό το σημείο. Έτσι, σε μια ανταλλαγή με τους επενδυτές της, η ιαπωνική εταιρεία διευκρίνισε τα πράγματα.

Όταν ανακοινώσαμε την έννοια του Super Game, η Microsoft ήταν ευαίσθητη σε αυτό το όραμα, το οποίο οδήγησε στην ανακοίνωση.
Από αυτή την άποψη, δεν μιλάμε για τη δημοσίευση παιχνιδιών αποκλειστικά για τη Microsoft, αλλά για την ανάπτυξη Super Games που θα παραδοθούν σε ολόκληρο τον κόσμο, με την τεχνική τους υποστήριξη.

Αυτά τα "Super Game" βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Sega. Πρόκειται για φιλόδοξα έργα που θα απαιτήσουν σημαντική χρηματοδότηση. Ο όμιλος είχε επίσης διευκρινίσει ότι σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα 5 χρόνια για να επιτύχει το στόχο του. Τα χρήματα αυτά θα προορίζονται για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, αλλά και για πόρους και προσωπικό υποστήριξης.

Θυμηθείτε ότι οι σχέσεις είναι καλές μεταξύ της ιαπωνικής εταιρείας και της Microsoft. Μερικά από τα στούντιο του Sega, όπως η Relic Entertainment, εργάζονται σε έργα της αμερικανικής εταιρίας όπως το πρόσφατο Age of Empires IV. Επίσης, για αρκετούς μήνες, πολλοί τίτλοι φτάνουν στο Xbox Game Pass και μερικές φορές μόλις κυκλοφορήσουν. Για παράδειγμα, βρίσκουμε το Humankind και Football Manager 2022. Μένει τώρα να δούμε αν αυτή η συνεργασία οδηγεί στην άφιξη των επόμενων δημιουργιών του ιαπωνικού ομίλου στην υπηρεσία microsoft.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.