Η Cd Project Red θα ξεκινήσει την παραγωγή του νέου Witcher και Cyberpunk το 2022.

Published on 29 November 2021 at 07:38

Την Πέμπτη, ο Adam Kiciński παραχώρησε συνέντευξη στο Πολωνικό Rzeczpospolita. Ο πρόεδρος της CD Projekt RED μίλησε για τα επερχόμενα έργα του στούντιο. Και είναι θέμα χρόνου είναι να ξεκινήσουνε με δύο μεγάλα νέα παιχνίδια στους κόσμους των Witcher και Cyberpunk. .

Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στα δύο franchises μας. Και τα δύο έχουν τεράστιες δυνατότητες. Έτσι, ένας από τους στρατηγικούς μας στόχους είναι να αρχίσουμε να εργαζόμαστε παράλληλα σε έργα AAA που ανήκουν στις IPs μας. Το σχεδιάζουμε για του χρόνου.

Τα αρχικά έργα καθυστέρησαν

Από την πλευρά του Witcher οι πληροφορίες δεν προκαλούν έκπληξη. Η CD Projekt RED είχε ήδη μοιραστεί πέρυσι, την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα νέο μεγάλο επεισόδιο για το έπος. Εκείνη την εποχή, το στούντιο ήθελε να ξεκινήσει την ανάπτυξη αμέσως μετά την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077. Στη συνέχεια, τρεις ομάδες έπρεπε να μοιραστούν τη δουλειά. Το πρώτο ήταν να συνεχίσει τη δυναμική του προσφέροντας πρόσθετο περιεχόμενο για το φουτουριστικό FPS. Το δεύτερο θα ήταν υπεύθυνο για την ανάπτυξη του multiplayer. Το τελευταίο ήταν να ξεκινήσει το νέο παιχνίδι του σύμπαντος του Witcher.

Αλλά από τότε το ημερολόγιο του στούντιο έχει ανατραπεί σημαντικά. Η τελευταία προσθήκη στην πολωνική εταιρεία έφτασε σε μια κατάσταση που απαιτούσε υπερβολικά πολλή δουλειά για να γίνουν διορθώσεις και βελτιώσεις. Η Cd Projekt RED έπρεπε να επανεξετάσει τις προτεραιότητές της και να διαθέσει περισσότερο προσωπικό στο Cyberpunk 2077 μετά την κυκλοφορία του. Επιπλέον, αυτό καθώς και το The Witcher III: Wild Hunt, πρόκειται να φτάσουν σε εκδόσεις αφιερωμένες στο Xbox Series X|S και το Playstation 5 στις αρχές του 2022 .

Υπό αυτές τις συνθήκες το στούντιο έπρεπε να καθυστερήσει τα έργα του. Ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί ότι το πρόσθετο περιεχόμενο και το multiplayer που υποσχέθηκαν για το Cyberpunk 2077 θα ενσωματωθούν στην τελική έκδοση του τίτλου. Εκτός εάν η CD Projekt RED αποφάσισε απλώς να τα εγκαταλείψει. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει επιβεβαίωση ή διάψευση σχετικά με αυτό.

Πράσινο φως για το The Witcher

Ως εκ τούτου, η δύσκολη περίοδος γύρω από την έναρξη και την ολοκλήρωση του Cyberpunk 2077 φτάνει στο τέλος της. Οι ομάδες που είναι επιφορτισμένες με τη μεταφορά του The Witcher III στις νέες κονσόλες θα το κυκλοφορήσουν επίσης πολύ σύντομα. Ως εκ τούτου, ο προγραμματιστής θα είναι σε θέση να διαθέσει το προσωπικό θέλει για να δημιουργήσει αυτό το νέο κεφάλαιο.

Αυτό δεν θα είναι συνέχεια των περιπετειών του Geralt of Rivia και δεν θα ονομάζεται "The Witcher IV". Οι επίμονες φήμες αναφέρουν για ένα ταξίδι που θα επικεντρώνεται στο χαρακτήρα της Ciri. Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένα prequel ή ένα spin-off.

Το 2020, ο Adam Kiciński ανέφερε για αυτό το νέο παιχνίδι για μια πιθανή κυκλοφορία το 2024 κοινώς σε λιγότερο από τρία χρόνια από τώρα. Η ανάπτυξη λογικά θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες, οπότε αυτό φαίνεται πολύ απίθανο. Ως εκ τούτου, το στούντιο θα πρέπει να ανακοινώσει λογικά, μια νέα ημερομηνία κυκλοφορίας πιο μακρινή. Θα ήταν ποιο ασφαλές να δώσει στον εαυτό της τον απαραίτητο χρόνο για μια ήρεμη και ποιοτική παραγωγή. Θέλουμε να πιστεύουμε πως έχει μάθει το μάθημά της.

Η υπόθεση του Cyberpunk

Πράγματι, το Cyberpunk 2077 λειτουργεί τώρα σαν δικαστήριο καλώς ή κακώς. Το FPS είχε τη δυνατότητα να γίνει αναφορά στα βιντεοπαιχνίδια πολύ νωρίς. Η τεχνική υπόσχεση ήταν απαράμιλλη, το σύμπαν ελκυστικό όσο δεν πάει, η Night City καθηλωτική όπως κανείς δεν την είχε δει ποτέ. Το Xbox Series X|S και το Playstation 5 προσγειώθηκαν στα τέλη του 2020, λίγο πριν από την άφιξη του τίτλου. Στη συνέχεια το κοινό είδε το παιχνίδι που θα επέτρεπε να παρατηρήσει τις πλήρης δυνατότητων των νέων μηχανών.

Αλλά τα τεχνικά προβλήματα επισκίασαν το φιλόδοξο γεγονός. Η απόδοση των γραφικών ηταν κάτω από το αναμενόμενο επίπεδο, ειδικά στα γερασμένα Xbox One και Playstation 4 καθώς και τα επαναλαμβανόμενα σφάλματα προκάλεσαν την γκρίνια της κοινότητας. Επίσης η η επικοινωνία του στούντιο δεν βοήθησε στο να ηρεμήσει ο κόσμος.

Από την άποψη αυτή, είναι θεμιτό να αναρωτηθούμε αν η ομιλία του Adam Kiciński σχετικά με ένα νέο κεφάλαιο δεν είναι πρόωρο. Πράγματι το κοινό θα μπορούσε να του δώσει μια μικτή υποδοχή και η  ανακοίνωση ενός δεύτερου παιχνιδιού μπορεί να θεωρηθεί ως μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή της κοινότητας.

Τα διπλά ή τίποτα!

Ωστόσο, ο Adam Kiciński σήμερα τοποθετεί με βεβαιότητα την αρχή της ανάπτυξης δύο τίτλων τόσο φιλόδοξων όσο και των αντίστοιχων προκατόχων τους Για πρώτη φορά, το στούντιο θα παράγει δύο μεγάλα παιχνίδια ταυτόχρονα. Ως εκ τούτου, θα κριθεί ακόμη περισσότερο.

Το Cyberpunk 2077 εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2013, για να φτάσει στις κονσόλες μας το 2020. Μια δημιουργία επτά ετών και ακόμα περισσότερο αν μετρήσουμε το έργο που το στούντιο έπρεπε να καταναλώσει για να διορθώσει την κακή κυκλοφορία του. Συνεπώς, δεν πρέπει να ελπίζουμε να δούμε τον διάδοχό του να φτάνει νωρίς.

Αυτό μοιάζει με ένα νέο στοίχημα από την πλευρά του Kiciński, που πρέπει να ξεπεράσει για να επανασυνδεθεί με την κοινότητα. Η CD Projekt RED εδώ και πολύ καιρό έχει την συνήθεια να ανοίγετε στο κοινό της πολύ νωρίς για μια τρέχουσα/μελλοντική παραγωγή. Αυτός είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος για να αυξηθούν οι ελπίδες. Αλλά αυτό έχει ήδη γυρίσει μπούμερανγκ στο στούντιο και, ως εκ τούτου, ελπίζουμε ότι θα είναι τώρα σε θέση να ελιχθεί πιο επιδέξια.

Η ποιότητα των επερχόμενων εκδόσεων του Cyberpunk 2077 και του The Witcher III θα είναι μια πρώτη ένδειξη για την πιθανή επιτυχία αυτής της πρόκλησης. Και όταν φτάσουν, τα παιχνίδια που αναφέρθηκαν αυτή την εβδομάδα θα σφραγίσουν για άλλη μια φορά έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ του προγραμματιστή και του κοινού. Με τα δύο έργα στα σκαριά η CD Projekt RED φαίνεται να παίζει κυριολεκτικά το μέλλον της!


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.