Το Halo Infinite δείχνει στο Cyberpunk 2077 πώς οι σκληρές καθυστερήσεις δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα

Published on 11 December 2021 at 19:29

Δύο άκρως αμφιλεγόμενα παιχνίδια, ας πούμε ακόμη και τα πιο πρόσφατα και είχαν τελείως διαφορετικά φινάλε. Μιλάμε για τους δύο γίγαντες, ο ένας από τη Microsoft και ο άλλος από την CD Projekt RED – Halo Infinite και Cyberpunk 2077, αντίστοιχα.

Αυτή είναι μια ιστορία δύο παιχνιδιών. Ένα που πήρε τη δύσκολη απόφαση να καθυστερήσει, και ένα άλλο που κυκλοφόρησε βιαστικά. Και τώρα, μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα και των δύο πειραμάτων, όπου το ένα είναι μια προειδοποίηση της βιομηχανίας και το άλλο είναι μια τεράστια επιτυχία. Τι συνέβη με τους ξεχωριστούς προορισμούς του Halo Infinite και του Cyberpunk 2077;

Αφού αναβλήθηκε δύο φορές το 2020, τα στελέχη της CD Projekt RED αρνήθηκαν να την αναβάλουν για άλλη μια φορά τον Δεκέμβριο του 2020, παρά τις αντιρρήσεις από τους προγραμματιστές της. Το παιχνίδι μάλιστα έγινε Gold και μετά αναβλήθηκε  κάτι εντελώς περίεργο. Οταν μιλάμε ότι ένας τίτλος έγινε Gold σημαίνει ότι  είναι έτοιμο αλλά μια αναβολή εδώ δεν είχε κανένα νόημα.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε και πούλησε καλά, αλλά γρήγορα οι παίκτες συνειδητοποίησαν ότι ήταν ημιτελές και δύσκολα θα μπορούσε να παιχτεί σε ορισμένες πλατφόρμες. Ένα πλήθος αιτημάτων επιστροφής χρημάτων προκάλεσε την αφαίρεσή του από το PlayStation Store για έξι μήνες και οι πωλήσεις έπεσαν εκεί και σε όλες τις πλατφόρμες.

Οι μετοχές της CD Projekt Red έπεσαν κατακόρυφα κατά 60% κατά τη διάρκεια του έτους και οι επενδυτές τους μήνυσαν σε μια μετοχή που αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ρευστοποιηθεί. Η αυτοπεποίθηση του παίκτη έχει σπάσει και δεν έχει ανακτήσει ακόμα. Ένα χρόνο αργότερα, το Cyberpunk 2077 βρίσκεται σε πιο συνεκτική κατάσταση μετά από ένα χρόνο επειγουσών επιδιορθώσεων και ενημερώσεων κώδικα, αλλά είναι εύκολο να δούμε πώς θα είχε αλλάξει η αφήγηση αν είχε την ίδια καθυστέρηση ενός έτους από το Halo.

Εν ολίγοις, ισχύει ο παλιός κανόνας του Miyamoto και, τις περισσότερες φορές, αν το παιχνίδι σας είναι σαφώς ημιτελές και χρειάζεται βελτίωση, αναβάλλετε το. Δεν θα το μετανιώσεις. Το Halo Infinite έλαβε ακόμη και το "GOTY" από το κοινό στην εκδήλωση Game Awards με μόνο την εμπιστοσύνη του κοινού και με μια πραγματικά υπέροχη beta για πολλούς παίκτες.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.