Η Microsoft έμαθε πολλά από το κλείσιμο της lionhead

Published on 12 December 2021 at 22:04

Πριν από ένα μήνα, το Xbox γιόρτασε 20 χρόνια ως τμήμα της Microsoft. Με την ευκαιρία της 20ης επετείου τους δημοσίευσαν μια σειρά συνεργασιών, ένα διαδραστικό μουσείο στα προγράμματα περιήγησης μας, ακόμη και ένα ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων. στην οποία μας λένε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της μάρκας από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα. Σε ένα από τα επεισόδια μπορούμε να δούμε πώς η Shannon Loftis, επικεφαλής του στούντιο World's Edge, η αντιπρόεδρος Sarah Bond και ο επικεφαλής του Xbox,  Phil Spencer,, μιλούν για την Lionhead Studios και τις κακές αποφάσεις που πάρθηκαν.

Η Lionhead ήταν ένα βρετανικό στούντιο που εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2006 και έκλεισε το 2016. Πολλοί θα τους θυμούνται για την ανάπτυξη και τη δημιουργία του Fable, ενός αποκλειστικού τίτλου Xbox που μετά από αρκετά χρόνια ετοιμάζεται μια νέα δόση.

Οι τρεις παρόντες στο επεισόδιο αντανακλούσαν τι συνεπαγόταν η αγορά του Lionhead και το επακόλουθο κλείσιμό του. Οι κύριες αιτίες της εξαφάνισης της μελέτης ήταν συνέπεια κακών αποφάσεων και αποτυχιών. Η Sarah Bond η οποία ηγείται της ομάδας επιχειρηματικής ανάπτυξης παιχνιδιών στη Microsoft, χαρακτήρισε λάθος το κλείσιμο του στούντιο.

Αποκτήσαμε την Lionhead το 2006 και την κλείσαμε το 2016. Μερικά χρόνια αργότερα σκεφτήκαμε αυτή την εμπειρία. Τι μάθαμε και πώς δεν επαναλάβαμε τα ίδια λάθη μας;

Η Shannon Loftis, η οποία στη συνέχεια πρόσθεσε:

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μάθαμε στο παρελθόν ήταν η Lionhead. Είχαμε ήδη κυκλοφορήσει το Fable 1, και ήταν μια επιτυχία. Ο κόσμος ήθελε περισσότερα, οπότε την αγοράσαμε . Αυτά ήταν καλά χρόνια. Αλλά μετά τον Fable 2 το Kinect εμφανίστηκε και ο γάμος Fable-Kinect δεν ευδοκίμησε ποτέ πραγματικά. Και τότε το Fable: The Journey ήταν ένα παθιασμένο έργο για πολλούς ανθρώπους, αλλά νομίζω ότι παρέκκλινε σημαντικά από τους πυλώνες που έκανε το Fable 1 και το 2 τόσο δημοφιλές.

Τέλος, ο σημερινός διευθυντής του Xbox, Phil Spencer, κατέληξε με μια αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο η Microsoft ενεργεί σήμερα στην αγορά στούντιο.

Αποκτάς ένα στούντιο γι' αυτό για το οποίο είναι καλό αυτή τη στιγμή, και η δουλειά σου είναι να τους βοηθήσεις να επιταχύνουν τον τρόπο που κάνουν αυτό που κάνουν, όχι να επιταχύνουν αυτό που κάνεις.

Παρατηρώντας το μονοπάτι που μας αφήνει το Xbox στις πράξεις, τις αγορές και τις δημοσιεύσεις του συν τις δηλώσεις που μας αφήνουν πολλοί προγραμματιστές, πιστεύουμε ότι σήμερα έχουν μάθει από τα λάθη τους και έχουν βελτιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.