Ο Don Mattrick λέει ότι εύχεται να είχε μείνει στο Xbox.

Published on 13 December 2021 at 14:56

Ο πρώην αρχηγός του Xbox Don Mattrick, ο οποίος δέχθηκε πολλές επικρίσεις το 2013 πριν από την κυκλοφορία του xbox One, εμφανίστηκε ως μέρος της νέας σειράς ντοκιμαντέρ Xbox Power On, δίνοντας τις απόψεις του για το Xbox κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Για αρχή, ο Mattrick συζήτησε το αρχικό όραμα του Xbox One να είναι μια συσκευή ψυχαγωγίας all-in-one και εξήγησε τους λόγους πίσω από την απόφασή του να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι - ακόμα και αν δεν έχει γίνει δημοφιλής:

"Ήταν συναρπαστικό να σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να είναι μια αποκλειστική κονσόλα ψυχαγωγίας μίας χρήσης. Έτσι, επιλέξαμε αυτό ως ένα μονοπάτι για το Xbox One. Θέλαμε μια ευρεία συσκευή που θα έφτανε σε όλα τα μέρη του παιχνιδιού και της ψυχαγωγίας."

"Το να σκεφτούμε με την ομάδα μας όχι μόνο τα παιχνίδια, αλλά και την τηλεόραση, τις ταινίες, τις ιστορίες που ζούσαν μέσα στην κοινότητα των παικτών μας, ήταν κάτι στο οποίο πίστευα".

Τα σχόλια του Mattrick διανθίζονται με αρκετούς άλλους υπαλλήλους του Xbox και αναλυτές του κλάδου, πολλοί από τους οποίους είναι ιδιαίτερα επικριτικοί για τη στρατηγική του Xbox One. Αναφέρεται ότι τοXbox One επικεντρώθηκε πολύ περισσότερο στα τηλεοπτικά χαρακτηριστικά παρά στα παιχνίδια και ο Mattrick παραδέχτηκε ότι ο ίδιος και η ομάδα του "θα μπορούσαν πιθανώς θα έιχαν κάνει καλύτερη δουλειά διαβεβαιώνοντας τους ανθρώπους ότι ήμασταν αφοσιωμένοι στο παιχνίδι".

Αναφέρονται δύο άλλοι κύριοι τομείς - το γεγονός ότι το Xbox One είχε ορισμένους περιορισμούς στον να δανείζεις παιχνίδια σε φίλους και το γεγονός ότι αρχικά θα ήταν μια κονσόλα μόνιμα online, ο Mattrick σημείωσε ότι ήταν μια " πολύ δυαδική επιλογή ":

"Λάβαμε σχόλια από τους καταναλωτές, από ορισμένους δημοσιογράφους, διερωτώμενοι εάν είχαμε κάνει τη σωστή επιλογή ως εταιρεία. Ήταν μια έγκυρη κριτική, αλλά ήταν μια πολύ δυαδική επιλογή και επιλέξαμε να στοιχηματίσουμε στο διαδίκτυο."

Τέλος, ο Mattrick εμφανίζεται για άλλη μια φορά στο xbox One μέρος του ντοκιμαντέρ, συζητώντας για τότε που έφυγε από την εταιρεία και για το σημερινό αφεντικό του Xbox Phil Spencer που πήρε τη θέση του. Ο Mattrick παραδέχτηκε ότι θα ήθελε να είχε την ευκαιρία να μείνει και να εκτελέσει το όραμά του για το Xbox One, αλλά κατέληξε να φύγει το καλοκαίρι:

"Μακάρι να είχα την ευκαιρία να παραμείνω να εκτελέσω το όραμα και τις ικανότητες που δημιούργησε η ομάδα, αλλά κατέληξα το καλοκαίρι να ανακοινώσω ότι φεύγω".

Ολόκληρη η σειρά ντοκιμαντέρ Power On: The Story of Xbox είναι ένα συναρπαστικό ρολόι, οπότε όταν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο, το συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Και τα έξι επεισόδια είναι διαθέσιμα τώρα και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε δωρεάν στο YouTube.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.