Ένας αναλυτής εξηγεί πώς ωφελεί τα βιντεοπαιχνίδια να φτάσουν σε μια υπηρεσία όπως το Game Pass

Published on 14 December 2021 at 21:52

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Xbox Game Pass έχει γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών χάρη στην ικανότητά του να μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε έναν τεράστιο κατάλογο παιχνιδιών σε μικρή μηνιαία τιμή. Τώρα, ένας αναλυτής εξηγεί πώς ωφελεί τα βιντεοπαιχνίδια να φτάσουν σε μια υπηρεσία όπως το Game Pass και επίσης γιατί πιστεύει ότι αυτή η κατηγορία πλατφορμών δεν έχει φτάσει ακόμα στο αποκορύφωμά της. Αυτός είναι ο αναλυτής Mat Piscatella, από την NPD Group, μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που ειδικεύεται στη βιομηχανία ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Τα δεδομένα εξακολουθούν να υποδηλώνουν ότι οι συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Game Pass βοηθούν στην ανάπτυξη της συνολικής αγοράς. Η ανταπόκριση των καταναλωτών στα βιντεοπαιχνίδια σε αυτές τις υπηρεσίες φαίνεται να ενισχύεται, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση παραδοσιακών αγορών παιχνιδιών σε όλες τις πλατφόρμες στις οποίες είναι διαθέσιμες. Το πιθανό μειονέκτημα είναι ότι σε αυτό ένα παιχνίδι δεν λαμβάνεται σωστά στην υπηρεσία. Αυτό το συναίσθημα φαίνεται επίσης να ενισχύεται, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις. Ωστόσο, συνολικά αυτές οι υπηρεσίες φαίνεται να είναι σαφώς θετικές και μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο μέρος μιας επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ"  αναφέρει ο Piscatella.

Εν ολίγοις, αυτό στο οποίο αναφέρεται ο αναλυτής του Ομίλου NPD είναι ότι υπηρεσίες όπως το Game Pass λειτουργούν ως ηχεία για τα βιντεοπαιχνίδια που φτάνουν σε αυτά, γεγονός που παράγει μια ενίσχυση των πωλήσεων τέτοιων τίτλων, ακόμη και σε πλατφόρμες εκτός Xbox. Η Piscatella, ομοίως, προειδοποιεί ότι αυτό το θετικό αποτέλεσμα μπορεί να στραφεί ενάντια σε παιχνίδια που δεν έχουν ληφθεί σωστά, αν και συνήθως η απάντηση είναι συνήθως πάντα επωφελής για τους προγραμματιστές που αποφασίζουν ότι τα βιντεοπαιχνίδια τους ενσωματώνονται στον κατάλογο Xbox Game Pass.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.