Το GTA 3 απορρίφθηκε για το Xbox γιατί δεν πίστεψαν ότι θα πετύχαινε.

Published on 16 December 2021 at 20:43

Στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών έχουμε δει πολλές φορές πώς τα βιντεοπαιχνίδια ή τα πολύ ελπιδοφόρα στούντιο έχουν σταματήσει πολύ άσχημα, καθώς και το αντίθετο: παιχνίδια που κανείς δεν γνώριζε και κατέληξαν να είναι μια σχεδόν άμεση επιτυχία.

Χάρη στο φανταστικό ντοκιμαντέρ "Power On: The Story of Xbox" (το οποίο συνιστούμε ανεπιφύλακτα) μπορέσαμε να μάθουμε για την ιστορία της μάρκας που μέχρι τώρα ήταν άγνωστη. Μια από τις πιο περίεργες λεπτομέρειες που μας δίνει το ντοκιμαντέρ σχετίζεται με το GTA 3 και αυτό είναι ότι η εταιρεία αρνήθηκε τότε να έχει την αποκλειστικότητα.

Ο Drew Angeloff, ο οποίος εργάστηκε στη Microsoft μεταξύ 1999 και 2004 (αν και αργότερα θα επέστρεφε το 2008), σχολιάζει στο ντοκιμαντέρ ότι παρόλο που η εταιρεία έλαβε την πρόταση να το καταστήσει αποκλειστικό για τη Microsoft, ήταν μερικά "σημαντικά στελέχη της Microsoft" που αποφάσισαν ότι η μετάβαση του έπους από 2D σε 3D θα ήταν πολύ περίπλοκο και θα ήταν καλύτερα να μην στοιχηματίσουν σε αυτό:

Αυτά τα νέα σημαντικά στελέχη του Xbox, τα οποία θα εξετάσουν όλες τις κυκλοφορίες από εκδότες και προγραμματιστές, είπαν: "Δεν νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να κάνει τη μετάβαση από το 2D στο 3D."

Ένας άλλος πρώην υπάλληλος της εταιρείας, ο Kevin Bachus, εξηγεί επίσης ότι αυτά τα στελέχη δεν κατάλαβαν το σύστημα ελέγχου του GTA 3, θεωρώντας το πολύ περίπλοκο:

Θεώρησαν ότι ήταν περίπλοκο, δεν καταλάβαιναν πραγματικά το περιβάλλον εργασίας και νόμιζαν ότι βασίστηκε σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν τόσο επιτυχημένο. Προς έκπληξή μου, απορρίφθηκε.

Κοιτάζοντας πίσω είναι σαφές ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος από την πλευρά της εταιρείας.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.