Η Atari ξεκινά την προώθηση του Xbox Cloud Gaming στο VCS.

Published on 24 December 2021 at 00:35

Atari. Το όνομα προκαλεί αναγκαστικά κάτι γνωστό σε κάθε παίκτη με ελάχιστο ενδιαφέρον για την ιστορία της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών. Πρωτοπόρος στα βιντεοπαιχνίδια μεγάλης κλίμακας, ανοίγοντας έτσι τις πόρτες σε εκατομμύρια σπίτια. Αυτό το brand name μπορεί να καυχηθεί για την απαράμιλλη μακροζωία. Η τελευταία κονσόλα τους το Atari VCS, είναι ακόμη σε θέση να κυκλοφορήσει παιχνίδια από τον κατάλογο παιχνιδιών Xbox Cloud!

Το VCS  γεννήθηκε το 2018 από μια τρελή ιδέα να (ξανα) μεταμορφώσει την παλιά μάρκα, όπως όταν κυριάρχησε στην αγορά. Επί του παρόντος είναι διαθέσιμο μόνο για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Ως αποτέλεσμα του crowd funding το Atari VCS προσφέρει μια υβριδική έννοια μεταξύ υπολογιστή, κονσόλας, τηλεοπτικού κουτιού και συστήματος εξομοίωσης . Όλα σε μια ρετρό (και μάλλον κομψή) περίπτωση που θυμίζει το εμβληματικό μοντέλο της μάρκας, το 2600.

Το μηχάνημα έχει μέτριες προδιαγραφές, μια υπερβολικά φιλόδοξη ιδέα και ένας πολύ μικρότερος κατάλογος από εκείνους των "ανταγωνιστών" στην αγορά όπως η Nintendo, η Sony ή η Microsoft. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι ο κατάλογος Xbox που μπορεί να προσεγγιστεί απευθείας από το Atari! Το τελευταίο tweet που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του κατασκευαστή κάνει αναφορά στην υπηρεσία cloud gaming της εταιρείας και επισημαίνει το Forza Horizon 5 ως εμπορικό επιχείρημα.

Μια στρατηγική για μια κονσόλα που αγωνίζεται να τα βάλει με γίγαντες όπως το Xbox Series X|S, αλλά αυτό αποδεικνύει ότι μπορεί να τα "ενσωματώσει" εξουσιοδοτώντας τη διανομή της βιβλιοθήκης παιχνιδιών τους. Πρέπει να ειπωθεί ότι το VCS προσφέρει κυρίως ρετρό ή ενημερωμένους τίτλους όπως το Asteroids Recharged τους οποίους ακόμη και το Xbox One και το Series προσφέρουν για αγορά. Το γεγονός της αποδοχής της διανομής των καταλόγων Stadia, Luna, GeForce Now και τώρα Xbox Cloud Gaming είναι ένα ενδιαφέρον επιχείρημα για όσους θέλουν να αποκτήσουν αυτή τη συσκευή.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.