Η Διευθύνων Σύμβουλος της AMD εντυπωσιάστηκε από τη ζήτηση του Xbox Series X και το PlayStation 5

Published on 30 December 2021 at 07:04

Πέρασε ήδη η πρώτη χρονιά στην αγορά κόνσολών νέας γενιάς, και ακόμα είναι αδύνατο να αποκτήσετε ένα Xbox Series X ή ένα PlayStation 5 με τον γνωστό τρόπο. Εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αποθεμάτων λόγω έλλειψης πρώτων υλών, επιπλοκών στις μεταφορές και πάνω από όλα λόγω της υψηλής ζήτησης. Μια απαίτηση που έχει εκπλήξει ακόμη και την ίδια την AMD, υπεύθυνη για τη δημιουργία του SoC και των δύο κόνσολών νέας γενιάς.

Ενόψει του 2022 η AMD σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή τσιπ το 2022 για αυτό που αναμένει να είναι μια ακόμη ισχυρή χρονιά για τη Microsoft και τη Sony, αν και η κορύφωση του Xbox Series X και του PS5 δεν θα έρθει μέχρι το 2023..

«Αυτός ο κύκλος κόνσολών όταν τον κοιτάτε στο σύνολό του, ήταν απίστευτος» λέει η Lisa Su, Διευθύνων Σύμβουλος της AMD (μέσω wccfTech). Θέλω να πω αν σκεφτείτε τη δύναμη του κύκλου, είμαστε τώρα στο δεύτερο έτος και το γεγονός είναι ότι η ζήτηση είναι τόσο υψηλή. Θέλω να πω, έχουμε στείλει πολλά προϊόντα. Έτσι, το γεγονός ότι η ζήτηση παραμένει υψηλή λέει κάτι για την ικανότητα του προϊόντος που έχει συλληφθεί τόσο από τη Microsoft όσο και από τη Sony, σε αυτόν τον κύκλο. Συνεχίζουμε να αυξάνουμε την παραγωγή. Αναμένουμε ότι το 2022 θα είναι ένα ακόμη έτος ισχυρής ανάπτυξης για τις κονσόλες. Αν κοιτάξετε τον τυπικό κύκλο κονσόλας, το έτος αιχμής είναι στην πραγματικότητα το τέταρτο έτος συνήθως. Οπότε θα περιμένατε ίσως το 2023 να είναι το έτος κορύφωσης."

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση, παρά την αύξηση αυτή της παραγωγής AMD, αναμένεται ότι τα προβλήματα εφοδιασμού του Xbox Series X και των υπόλοιπων κόνσολών στην αγορά ενδέχεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του 2022 καθώς δεν επηρεάζει μόνο την έλλειψη τσιπ ή ημιαγωγών, αλλά και τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης ή τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε ορισμένες περιοχές.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.