
Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε ότι το Cyberpunk 2077 έχει γίνει χρυσό και ο δίσκος του παιχνιδιού πήγε στον Τύπο, πράγμα που σημαίνει ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Νοεμβρίου φέτος να παραμένει σε ισχύ. Ωστόσο, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα μπορούσαμε ακόμη να διαβάσουμε ότι η κυκλοφορία του παιχνιδιού εγκαίρως θα απαιτήσει κρίσιμο ρόλο - οι προγραμματιστές θα εργάζονται τώρα έξι ημέρες την εβδομάδα για να εξαλείψουν τα εναπομείναντα σφάλματα που υπάρχουν στο παιχνίδι. Η κατάσταση (Covid 19) έχει κάνει πολλά κύματα στον κλάδο, ειδικά αφού υπενθύμισαν ότι πέρυσι οι προγραμματιστές διαβεβαίωσαν ότι θέλουν να αποφύγουν έντονη κρίση όταν εργάζονται στον νέο τίτλο.
Αρκετοί τοπικοί καλλιτέχνες υπερασπίστηκαν το στούντιο - συμπεριλαμβανομένου του Adrian Chmielarz από την μπάντα The Astronauts αλλά και από άτομα που σχετίζονται με την ίδια την CD Projekt RED. Σύμφωνα με αυτούς, το φαινόμενο της κρίσης πρέπει να εξεταστεί πολύ ευρύτερα και ναι, είναι πιο περίπλοκο από ό, τι φαίνεται, και το σκάνδαλο έχει τεθεί τεχνητά από τα ΜΜΕ. Αυτά τα λόγια φαίνεται να επιβεβαιώνονται από την δημοσιογράφο του Game Informer, Liana Ruppert, η οποία είπε ακόμη και κατά τη διάρκεια του χθεσινού GI Show ότι το στούντιο σκέφτηκε να καθυστερήσει το Cyberpunk 2077 για άλλη μια φορά, αλλά οι περισσότεροι από τους προγραμματιστές συμφώνησαν να παρατείνουν τις ώρες εργασίας.
Ο Ruppert κατέστησε επίσης σαφές ότι η κρίση κάτω από τις πολωνικές συνθήκες είναι λίγο διαφορετική από την αμερικανική (όπου οι προγραμματιστές στην πραγματικότητα εκμεταλλεύονται και έχουν μικρή επιρροή σε αυτό). Αυτό που είναι πιο σημαντικό - οι πολωνοί προγραμματιστές δεν αντιμετώπισαν τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά συμμετείχαν στη συζήτηση για το ίδιο το θέμα. Επίσης, ήταν πολύ λυπηρό που μερικοί από τους ανθρώπους που εργάζονταν στο παιχνίδι δεν ήθελαν να απολαύσουν δημόσια το γεγονός ότι το παιχνίδι έχει γίνει χρυσό, φοβούμενοι την αντίδραση της κοινότητας και των δημοσιογράφων.
Πριν από λίγες ώρες, ο δημοφιλής εμπορικός δημοσιογράφος Jason Schreier αναφέρθηκε στο σχόλιο της Liana Ruppert. Σύμφωνα με τον ίδιο, προτάθηκε κατά τη διάρκεια του podcast ότι ορισμένοι από τους δημιουργούς του Cyberpunk 2077 ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν αναληθείς και για να επιβεβαιώσουν τα λόγια του, δημοσίευσε ένα e-mail από τον Adam Badowski από τον Ιούνιο στο οποίο ζήτησε συγγνώμη από οικογένειες και στενούς προγραμματιστές για την υπερβολική δουλειά τους. Τόνισε επίσης ότι η κρίση δεν κάνει την CD Projekt RED μια κακή εταιρεία, αλλά δεν έχει δει ποτέ τόσο πολλούς ανθρώπους να προσπαθούν να υπερασπιστούν έναν προγραμματιστή παιχνιδιών.
Ο Ruppert επεσήμανε, ωστόσο, ότι η είσοδος Schreier ξεφεύγει από το πλαίσιο της δήλωσής και δεν επιτέθηκε με κανέναν τρόπο στη δημοσιογράφο και το άρθρο της. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι δύσκολο να μην παραδεχτούμε ότι έχει δίκιο - ενώ το υλικό που ετοίμασε ο Schreier μπορεί να έχει μεγάλη αξία, δεν μπορεί να βοηθήσει κανείς να αισθανθεί ότι προσπαθεί τώρα να βρει κάποιο λάθος. Η δήλωση του δημοσιογράφου δεν τον προσβάλλει με κανέναν τρόπο και αφορά κυρίως το γεγονός ότι η CD Projekt RED δεν θέτει τους προγραμματιστές πριν αποτύχει, αλλά πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση μαζί τους σχετικά με μια πιθανή κρίση.,
BREAKING: @gameinformer reports, citing CDPR sources, that the #Cyberpunk2077 "crunch" story was blown out of proportion & some devs were even scared to celebrate the game going gold.
— Michael (@LegacyKillaHD) October 9, 2020
CDPR did consider delaying again but mass majority of devs supported extra day for 6 weeks. pic.twitter.com/hUip5hHX7m
As I said in yesterday's video, this is a complex issue.
— Michael (@LegacyKillaHD) October 9, 2020
This reporting just confirms my suspicions.
Do find it weird none of these rather valuable details aren't at all mentioned in the Bloomberg piece...
Anyway here's the source of the above clip: https://t.co/wvgKsk1YXZ
A Game Informer podcast recently suggested that my reporting on Cyberpunk 2077's crunch is incorrect. Nevermind that I've interviewed nearly a dozen CDPR devs. Here's an email from studio head Adam Badowski in June 2020 apologizing to the developers' partners for all the overtime pic.twitter.com/MFCnpfQdQ8
— Jason Schreier (@jasonschreier) October 9, 2020
A company embracing crunch culture doesn't make it evil or malicious or an industry villain. But I've never seen so many people jumping through hoops to try to deny or underplay reality the way they're doing for CD Projekt Red and Cyberpunk 2077
— Jason Schreier (@jasonschreier) October 9, 2020
Listen for yourself (two parts). There was no “attack” on the initial report, what was discussed is that a lot of the responding conversations happening were leaving context out.
— Liana Ruppert (@DirtyEffinHippy) October 9, 2020
It’s a BIG conversation about devs that is completely talking OVER the devs. That’s not right. https://t.co/eA7XqLYBkG
Add comment
Comments