Home » Grimvalor Review

Grimvalor Review

Published on 13 April 2020 at 13:22

Κάποιοι μπορεί να πούνε ότι είναι "Το Dark Souls σε 2D".

Προσωπικά, σπάνια έχω απολαύσει παιχνίδια που εμπίπτουν στο Dark souls. Ίσως δεν ήθελα ποτέ να συμμορφωθώ με το  συνδυασμό αργής μάχης και εξερεύνησης, ενώ πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα σας στο θάνατο. Αυτές ήταν μερικές από τις ανησυχίες μου όταν ξεκίνησα το Grimvalor. Προηγουμένως ο τίτλος υπήρχε στο Android και τώρα κυκλοφορεί για το Nintendo Switch. Μπορώ να συστήσω θερμά αυτό το παιχνίδι σε οποιονδήποτε φίλο του Metroidvania που αναζητά μια νέα πρόκληση.

Από την αισθητική στα γραφικά και στο Gameplay, το Grimvalor θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί λάθος για ένα παιχνίδι Souls. Ως ήρωας, ταξιδεύετε μέσα από διάφορα κάστρα, μπουντρούμια και σπήλαια για να νικήσετε τους εχθρούς και να αποτρέψετε την ανάσταση ενός αρχαίου κακού. Η εξολόθρευση των εχθρών σας παραχωρεί Soul Shards. Αφού συλλεχθούν, αυτά τα κομμάτια μπορούν να δαπανηθούν σε σημεία ελέγχου ή σε ένα μικρό κόμβο που ονομάζεται Nexus είτε για να ανεβάσει τον χαρακτήρα σας είτε για να αγοράσετε μπιχλιμπίδια. Μπορείτε επίσης να συλλέξετε κρυφές πέτρες για να αναβαθμίσετε και να βελτιώσετε τα όπλα σας. Καθώς  προχωρούσα μου άρεσε ότι ότι και αν έκανα, είτε εξερευνούσα είτε μαχόμουν εχθρούς, μου έδινε είτε κομμάτια όπλων  είτε πέτρες για να αναβαθμίσω τον χαρακτήρα μου. Η μάχη είναι επίσης ανούσια. Μια γρήγορη πρότυπη επίθεση, μια dash κίνηση και μια βαριά επίθεση είναι όλα όσα θα χρησιμοποιείτε σε όλο το παιχνίδι. Όλη η μάχη είναι εκπληκτική γρήγορη και εύκολη στην εκμάθηση. Οι εχθροί ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους, επιτρέποντάς σας να ξεφύγετε και να τους χτυπήσετε πίσω. Όταν  μεγάλες ομάδες των εχθρών επιτίθενται, αισθάνεσαι ωραία να αποφύγεις τις επιθέσεις από τους μακρινούς εχθρούς για κάνουμε ένα roll για να φτάσουμε πίσω από την ομάδα των εχθρών μπροστά μου.

Ενα πράγμα που άρχισα να αντιπαθώ για το Grimvalor είναι ο σχεδιασμός των επίπεδων. Θα περάσετε τους ίδιους τύπους εδάφους χωρίς πραγματικές διαφορές. Δεν υπάρχουν power-ups ή ικανότητες που σας επιτρέπουν να επιστρέψετε και να συλλέξετε άλλα συλλεκτικά αντικείμενα αργότερα. Σημαίνει ότι το παιχνίδι αισθάνεται πραγματικά σαν να είναι ένα τρέξιμο να τελειώσατε, το οποίο μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από κάτι σαν Dark Souls. Επιπλέον, οι χαρακτήρες και ο παγκόσμιος σχεδιασμός δεν παρέχουν τίποτα ξεχωριστό. Έχετε τον μυστηριώδη φανταστικό χαρακτήρα σας που είναι εξοικειωμένος με τον μαγικό κόσμο, έχετε έναν περιπετειώδη και συμπαθητικό έμπορο και υπάρχει ένας στρατιώτης που χρειάζεται τη βοήθειά σας να νικήσει τους εχθρούς. Δεν υπάρχει τίποτα από την άποψη αυτή που κάνει το Grimvalor να ξεχωρίζει. Είναι το βασικό gameplay  της εξερεύνησης του κόσμου για περισσότερα συλλεκτικά αντικείμενα που με κράτησαν  για τις επτά μου ώρες με αυτό το παιχνίδι.

Ενώ μπορεί να είναι άδικο να συγκρίνουμε το Grimvalor με την προφανή έμπνευση του, ο γρήγορος ρυθμός και η ικανοποιητική μάχη κάνουν πραγματικά να ξεχωρίζει από το πλήθος.Ο πυρήνας του παιχνιδιού είναι μοναδικός από μόνη της. Μπορεί ακόμη και να αποτελέσει μια καλή πρόκληση για τους παίκτες που ψάχνουν για μια γρήγορη δράση που είναι μεγάλη σε σύντομες εκρήξεις.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Τα θετικά που μπορούμε να  βρούμε στο συγκεκριμένο τίτλο.Η εξερεύνηση και η δράση και οι  ανταμοιβές,η γρήγορη μάχη που σε βοηθάει να σε κρατάει το ενδιαφέρον μέσα στο παιχνίδι και καλές επιλογές μετακίνησης. Τώρα από την αντίπερα όχθη των αρνητικών είναι τα επαναλαμβανομενα -ίδια επίπεδα η έλλειψη της μουσικής ώστε να σε ελκύει μέσα στην ιστορία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 7,5 by SpookyGr

Rating: 0 stars
0 votes

«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.