Η Nintendo μπλοκάρει τους Ευρωπαίους εμπόρους λιανικής πώλησης από την πώληση ψηφιακών κωδικών παιχνιδιών.

Published on 8 July 2020 at 13:27

Από την 1η Ιουλίου 2020, η Nintendo άλλαξε την πολιτική της για την πώληση κωδικών παιχνιδιών σε περιοχές EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία). Οι πωλητές δεν θα μπορούν πλέον να πωλούν κωδικούς παιχνιδιών για οποιονδήποτε τίτλο που δημοσιεύεται στη Nintendo.

Αυτή η αλλαγή επηρεάζει μόνο την αγορά EMEA προς το παρόν και δεν θα επηρεάσει την πώληση παιχνιδιών DLC και τίτλων  μη αποκλειστικών της Nintendo που εκτελούνται στο υλικό του, ούτε θα εμποδίσει τους πελάτες να αγοράσουν από το  eShop μέσω δωροκάρτας. Οι πελάτες σε άλλα μέρη, όπως η Βόρεια Αμερική, μπορούν ακόμη να αποκτήσουν ελαφρώς φθηνότερους τίτλους μέσω τρίτων πωλητών όπως το Best Buy και το Newegg. 

Η απόφαση ελήφθη επειδή η Nintendo σημείωσε αλλαγές στην «εξελισσόμενη ευρωπαϊκή αγορά τα τελευταία χρόνια». Ποιοι παράγοντες οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι ασαφείς, αλλά με τους ανθρώπους που ενθαρρύνονται να μείνουν στο σπίτι και να παίξουν βιντεοπαιχνίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η κίνηση εναντίον τρίτων πωλητών εγείρει αντιδράσεις.

Τα παιχνίδια που προσφέρει η Nintendo θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στο eShop για πελάτες στην Ευρώπη και την Ασία. Θα πρέπει απλώς να τα αγοράσουν απευθείας στην πλήρη τιμή ως ψηφιακό αντίγραφο μέσω του eStore ή ως φυσικό αντίγραφο.

Δυστυχώς, το πρόγραμμα κουπονιών παιχνιδιών Nintendo Switch έληξε στις 31 Ιουλίου 2019, οπότε οι πελάτες στην Ευρώπη που δεν έχουν αποκτήσει ήδη θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να εξοικονομήσουν χρήματα στα αγαπημένα τους προϊόντα Nintendo. Ή μπορούν απλώς να περιμένουν την επόμενη πώληση.

Οι αντιδράσεις των πελατών στα νέα ήταν κατά κύριο λόγο αρνητικές. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαφορά τιμής μεταξύ του eShop και άλλων λιανικών πωλήσεων είναι συνήθως μικρότερη από 3 $ για ένα παιχνίδι $ 60, ορισμένοι θεωρούν ότι αυτή η κίνηση είναι από την Nintendo για να εξοικονομήσει χρήματα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι πωλητές τρίτων μερών δεν έχουν χαμηλότερες τιμές σε προϊόντα που κατέχει και παράγει η Nintendo.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.