Plantronics RIG 400 with Dolby Atmos

Published on 24 March 2020 at 12:47

Το RIG 400 ένα από τα πιο άνετα ακουστικά που έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ. Είναι ο αδελφός  της σειράς RIG, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ασύρματη λειτουργία ή ακύρωση θορύβου, αλλά αυτό έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι το κάνει φανταστικά ελαφρύ. Δεν θα λέγαμε ότι αισθάνεστε σαν να μην φοράτε τίποτα, αλλά σίγουρα έρχεται κοντά.

Τα μαξιλαράκια μαλακών υφασμάτων καθίστανται πάνω από τα αυτιά σας χωρίς να τα αγγίζετε καθόλου και τα ακουστικά είναι "ανοιχτά", πράγμα που σημαίνει ότι ο αέρας μπορεί εύκολα να περάσει μέσα από τα μαξιλαρακια

και  να κρατήσει τα αυτιά σας δροσερά.

Πρόκειται για ένα ενσύρματο ακουστικό και, από προεπιλογή, η Plantronics χρησιμοποιεί την κλασική υποδοχή μικροφώνου / ακουστικών για τη μετάδοση ήχου. Αυτό είναι το κλασικο  βύσμα που είναι συμβατό με τα περισσότερα τηλέφωνα, το Xbox One και τοPS4  Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε με έναν υπολογιστή, η Plantronics προμηθεύει ένα Y-splitter ώστε να μπορείτε να το συνδέσετε σε ξεχωριστές υποδοχές για μικρόφωνα και ακουστικά.

Dolby Atmos 

Δεδομένου ότι το Dolby Atmos αποτελεί βασικό κομμάτι τoy μάρκετινγκ της RIG 400, αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εξηγήσουμε με ακρίβεια πώς λειτουργεί . Δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό αυτής της μάρκας ακουστικών, αλλά η Plantronics απλοποιεί τη διαδικασία για εσάς.

Αυτό επιτυγχάνεται με την εισαγωγή ενός κλειδιού άδειας χρήσης για το Atmos στο κουτί με κάθε ζεύγος ακουστικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό ζευγάρι ακουστικών για να πάρετε το Atmos, αλλά θα πρέπει να αγοράσετε αυτήν την άδεια ξεχωριστά για να το κάνετε.

Σε υπολογιστή, η άδεια εισάγεται στην εφαρμογή Xbox. Στη συνέχεια επισυνάπτεται στο λογαριασμό σας στο Xbox και στη συνέχεια εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον υπολογιστή σας και σε όλες τις κονσόλες Xbox One στις οποίες χρησιμοποιείτε το ίδιο προφίλ.

Το περίπλοκο σε όλη την υπόθεση ειναι  ότι αυτή η άδεια ισχύει μόνο για παιχνίδια που αγοράζονται μέσω του ίδιου του καταστήματος της Microsoft. Υπάρχουν άλλα παιχνίδια διαθέσιμα μέσω υπηρεσιών όπως το Steam και το Battle.net που υποστηρίζουν το Atmos στον υπολογιστή, αλλά δεν χρειάζεστε αυτό το κλειδί άδειας για πρόσβαση. Εκκινήστε την Overwatch με το τρέχον ζευγάρι ακουστικών και μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Atmos χωρίς πρόβλημα.

Είναι μια κατάσταση και η Plantronics έχει κάνει καλή δουλειά για να την απλοποιήσει όσο περισσότερο μπορεί. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι αν θέλετε τα τρέχοντα ακουστικά σας και θέλετε να κάνετε αναβάθμιση στο Atmos, τότε δεν χρειάζεται να αγοράσετε νέο υλικό. Απλά πρέπει να αγοράσετε την άδεια Dolby Atmos από το κατάστημα της Microsoft.

ΑΠΌΔΟΣΗ

Όλοι οι ήχοι που θα περιμένατε από έναν αγώνα των Battlegrounds του PlayerUnknown ήταν ξεκάθαροι και ξεχωριστοί, από τον ήχο των βημάτων των εχθρών που σέρνουν πάνω από το κεφάλι, μέχρι τη ρωγμή των πυροβολισμών σε απόσταση.

Παρόλο που η λεπτομέρεια ήταν καλή, εντυπωσιάστηκα κυρίως με το πόσο ευρύχωρος ήταν ο ήχος, πράγμα που ωφελεί πραγματικά ένα παιχνίδι όπως το PUBG όπου η συνειδητοποίηση του χώρου είναι το πιο σημαντικό του.

Αυτό το ακουστικό μπορεί να κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά στο τομέα τής  μουσική. Το στυλ παιχνιδιού τους και η διαπεραστική ακουστική σχεδίαση σημαίνει ότι δεν θα θέλαμε να τα χρησιμοποιήσουμε στον εξωτερικό κόσμο πολύ, αλλά η επιλογή είναι εκεί για εκείνους που το θέλουν.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

 

Αν ψάχνετε ακριβώς για ένα ζευγάρι ακουστικών για να παίξετε με παιχνίδια ενός παίκτη με, ειδικά στο Xbox One ή στα Windows 10, τότε το Plantronics RIG 400 έχει πολλά να το κάνει.

Η ποιότητα ήχου είναι αξιοπρεπή σε αυτό το σημείο τιμών, η τοποθέτηση είναι πολύ άνετη και η ηχητική σκηνή είναι υπέροχη και ευρεία. Η συμπερίληψη μιας άδειας Dolby Atmos είναι μια μεγάλη προσθήκη για όποιον θέλει να δοκιμάσει την τεχνολογία σε εκείνα τα παιχνίδια που την υποστηρίζουν, ακόμα κι αν είστε σε θέση να το αγοράσετε ξεχωριστά για τα τρέχοντα ακουστικά σας.

Αλλά τα δυσάρεστα προβλήματα  μεταξύ των ακουστικών και του μικροφώνου σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προτείνουμε το σετ μικροφώνου-ακουστικού για χρήση σε multiplayer παιχνίδια για πολλούς παίκτες, όπου θα μιλάτε με άλλους. Είναι απλά πάρα πολύ ενοχλητικό για τους συμπαίκτες σας να μπορούν να ακούσουν τους εαυτούς τους  μέσω του μικροφώνου του ακουστικού.

Είναι κρίμα, αλλά σε αυτό το σημείο τιμών είστε σε θέση να πάρετε ακουστικά που δεν υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα.

SCORE 3.5 By Spookygr

 

Rating: 0 stars
0 votes

«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.