Moons of Madness Review-Μια υπέροχη Sci-Fi εμπειρία

Published on 30 March 2020 at 14:37

Eνα συναρπαστικό μείγμα sci-fi  δανεισμένο  από  ομοια παιχνίδια Dead Space και The Station, το Moons of Madness παίρνει τους παίκτες σε μια Lovecraftian βόλτα , που οι παίκτες μπορεί να μην ξεχάσουν σύντομα. Ένας συναρπαστικός "walking simulator" από πολλές απόψεις,είναι το πιο πρόσφατο κοσμικό θρίλερ της Rock Pocket Games  είναι μια εντυπωσιακή εμπειρία, παρά την απλή διαδικασία του παιχνιδιού (πήγαινε μπρος-πίσω).

Αξιοποιώντας την  Unreal Engine, η Rock Pocket ρίχνει τους παίκτες απευθείας στον Άρη, ως μηχανικός Shane Newehart, μέλος της επιστημονικής ομάδας πλανητικών εξερευνήσεων, επικεφαλής και χρηματοδοτούμενος από τον Όμιλο Orochi.

Ως αρχιτέκτονας, ο σκοπός αυτού του ταξιδιού του Άρη για τον Shane είναι αυστηρά συντηρητικός, επιφορτισμένος με την τοποθέτηση μηχανισμών πυρκαγιών στις εγκαταστάσεις στρατοπέδων βάσης του Άρη. Ο Shane θα κληθεί να διορθώσει σωστά τους ηλιακούς συλλέκτες, να ρυθμίσει τις ρυθμίσεις των πυροσβεστηρων (sprinkler), ή ακόμα και να χρησιμοποιήσει ένα λοστό για να περάσει από τις δυσλειτουργικές πόρτες για τη 

ρύθμιση του συστήματος, πράγμα που ωφελεί τις διαδικασίες εργασίας για ολόκληρο το πλήρωμα.

Η ιστορία του Moons of Madness είναι σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμη  παρόλο που μετά τους τίτλους τέλους  μπορεί να σας αφήσει  με μερικές ερωτήσεις άλλα τελικά αυτό που θα σας οδηγήσει στην κατανόηση της  είναι η εμπειρία.

Από την αρχή, οι παίκτες ξυπνούν σε ένα έντονο όνειρο, που εισάγεται σε μια αλλόκοτη φιγούρα που επικρίνει την προσοχή σας, παράλληλα με την προβολή μιας άγνωστης οντότητας. Ξυπνώντας  κανονικά τώρα, συνειδητοποιείτε ότι το όνειρό σας μοιάζει πολύ με το περιβάλλον της πραγματικής ζωής στο Trailblazer Alpha, το προσωρινό σπίτι σας στον Άρη. Είναι αρκετά ενδιαφέρον, με βάση το διάλογο με άλλα μέλη του πληρώματος, ο Shane δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που υποφέρει από αυτά τα τρομακτικά όνειρα.

Ενώ οι παίκτες είναι μέρος μιας ερευνητικής ομάδας με τακτικό διάλογο μέσα από τις συνήθεις συσκευές επικοινωνίας τους, το ταξίδι του Shane θεωρείται σχετικά μόνο. Για γνωστούς-άγνωστους λόγους, ο Shane είναι φαινομενικά μόνος στον Άρη. Βέβαια, τελικά θα έρθετε σε άμεση επαφή με άλλα μέλη του πληρώματος, ωστόσο αυτά τα σύντομα συμβάντα μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστα όσο ίσως ελπίζατε. Με τόσο μεγάλη απομόνωση ο τόνος και τα βήματα του παιχνιδιού προσθέτουν ένταση στην υπόθεση. Και πάλι, δεν είστε τεχνικά μόνοι, ωστόσο, καθώς αυξάνονται οι ψευδαισθήσεις, το Moons of Madness γίνεται θρίλερ επιβίωσης.

Μετά από μερικούς αρχικούς ρυθμούς με τον Shane να εκτελεί τις εργασίες που σχετίζονται με την εργασία, οι παίκτες εξοικειώνονται με την ροή του παιχνιδιού. Τελικά, οι παίκτες λαμβάνουν τη συσκευή σάρωσης Bio-gauge, το πιο χρήσιμο εργαλείο του Shane σε όλη την διάρκεια. Λειτουργώντας παρόμοια με τον αισθητήρα στο Dead Space, το Bio-gauge επιτρέπει στον Shane να εκπέμπει έναν βίο-παλμό, ο οποίος παρακολουθεί γρήγορα το άμεσο περιβάλλον σας, αποκαλύπτοντας την κατεύθυνση του επόμενου αντικειμένου, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει τα βασικά αντικείμενα στην περιοχή. Λίγο μετά από μια συνηθισμένη επίσκεψη στο θερμοκήπιο, το παιχνίδι χτίζει γρήγορα τον μετρητή έντασης και δεν σας απογοητεύει.

Εκτός από τα τεχνικά καθήκοντά σας, η ύπαρξη του Shane σε αυτό το σύμπαν περιορίζεται στο περπάτημα, στο sprinting, στο σκύψιμο και περιστασιακά στο να λύνεις  γρίφους, τα οποία είναι διασκεδαστικά . Ο Shane είναι μηχανικός, όχι πολεμιστής, οπότε μην περιμένετε boos figths.

Eδω μετρά η επιβίωση και να ανακαλύψεις πράματα  όσο το δυνατόν περισσότερο. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Μoons of Madness ευδοκιμεί στη καλά λεγόμενη ιστορία του. Η εξερεύνηση της βάσης του Άρη φαίνεται να χρησιμοποιεί μη φανταστικά στοιχεία για να βυθίσει τον παίκτη εντός του πιστευτού του πλαισίου.

Με εξαιρετικό σχεδιασμό ήχου (συνιστώ ανεπιφύλακτα ακουστικά), το Moons of Madness παρουσιάζει τους παίκτες μέσα σε ένα σίγουρο κόκκινο πλανητικό περιβάλλον. Αν και το Φεγγάρι της Madness μπορεί να μην είναι ΑΑΑ παραγωγή, θα εκτιμήσετε την επιστημονική στάση της διαδικασίας, εκτός από τα απορροφητικά σχεδιασμένα level.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Moons of Madness είναι  μια απολαυστική βόλτα . Χωρίς να προσθέτουμε πάρα πολλά δυναμικά επίπεδα σχεδιασμού παιχνιδιού, η RockPocket το έχει παίξει ασφαλές. Εάν οι παίκτες ψάχνουν για μια συναρπαστική ιστορία με γεμάτα παζλ, ένα δροσερό μολύβδινο χαρακτήρα μέσα σε ένα καλά σχεδιασμένο σύμπαν,το Moons of Madness δεν πρέπει να το χάσετε.Το παιχνίδι κυκλοφορεί για Pc,Xbox One,Ps4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 7,5 by SpookyGR


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.