Resident Evil 3 remake - Preview

Published on 31 March 2020 at 09:01

Το remake του Resident Evil 3 ξεκινά μόλις ένα χρόνο μετά το remake του Resident Evil 2, το οποίο είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό όταν θεωρείτε ότι το αρχικό Resident Evil 3: Nemesis βγήκε μόλις ένα χρόνο μετά το Resident Evil 2, το 1999. Το Resident Evil 3 που κυκλοφόρησε λίγο πριν από την κυκλοφορία του PlayStation 2 και τη μετάβαση στην κονσόλα επόμενης γενιάς και το remake του Resident Evil 3 κυκλοφορεί πολύ λίγο πριν την κυκλοφορία του PS5 και του Xbox Series X. Δυστυχώς όμως υπάρχει μια ανεπιθύμητη παράμετρος: το remake του Resident Evil 3, όπως το πρωτότυπο στο οποίο βασίζεται, είναι κατώτερο από τον προκάτοχό του.
Μην με κατηγορήσετε,  το remake του Resident Evil 3 είναι καλό, είναι φανταστικό. Η αναδιαμορφωμένη Jill Valentine, αν δεν είναι εμπνευσμένη από την Milla Jovovich που ήταν το αστέρι της ταινίας Resident Evil , είναι ένας θαυμάσιος χαρακτήρας. Η απελπισμένη προσπάθειά της να ξεφύγει από το Raccoon City με τον  Nemesis που είναι συνέχεια στην πλάτη της, γρήγορα μετατρέπεται σε μια επιχείρηση διάσωσης στην πόλη .

Ήμουν έκπληκτος που βρήκα τον Carlos Oliveira (μισθοφόρος  της Umbrella) . Ο Carlos συναντάει, και σώζει τη Jill από τα χέρια του Nemesis. Αλλά καθώς η ιστορία εξελίσσεται, έτσι και ο χαρακτήρας του. Στην αναδιαμόρφωση της πλοκής του Resident Evil 3, η Capcom έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στον Carlos και παίζετε αυτόν κατά την διάρκεια παιχνιδιού. Η Jill είναι φυσικά το αστέρι της ιστορίας, αλλά ο Carlos επωφελείται από τον επιπλέον χρόνο - και την νέα κόμμωση του, που είμαι πεπεισμένος, ότι έχει μια δικής  ζωή.

Αξίζει να επισημανθεί πόσο φανταστικό είναι το remake του Resident Evil 3. Υπάρχει ένα απίστευτο επίπεδο λεπτομέρειας σε όλο το παιχνίδι, το οποίο χτίστηκε με το remake tech Resident Evil 2. Οι  φωτισμοί της Capcom είναι μαγευτικοί, και μου αρέσει το πως τα αντικείμενα δημιουργούν έντονους θορύβους όταν είστε κοντά, απλά για να σας ξεγελάσουν. Μια θολωτή πύλη, τα κομμάτια γυαλιού κάτω από τα πόδια, τα χαρτιά που φουσκώνουν από τον αέρα γύρω από τους δρόμους της Raccoon City .

Είναι λοιπόν κρίμα, ότι το Resident Evil 3 remake είναι τόσο φευγαλέο. Τελείωσα το playthrough μου μέσα σε μόλις πεντέμισι ώρες και νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείτε . Πρόκειται για ένα παιχνίδι πιο προσανατολισμένο στην δράση από το remake του Resident Evil 2 και ενώ περιέχει παραδοσιακά τμήματα τρόμου, όπως το γυρνάτε μέσα από στους ανατριχιαστικούς διαδρόμους ενός νοσοκομείου. Τα ζόμπι είναι λιγότερο απειλητικά επειδή τόσο η Jill όσο και ο Carlos έχουν την κίνηση "αποφυγής"(Dodge)  κάτι που δεν είχαν στο αρχικό Resident Evil 3, αλλά εάν κάνετε τελεία αποφυγή , θα έχετε μια ελεύθερη ευκαιρία για αντεπίθεση(counter attack). Η Jill και ο Carlos έχουν πρόσβαση σε σοβαρή δύναμη πυρός (η Jill παίρνει το όπλο πολύ νωρίς και ο Carlos ξεκινά με αυτόματο όπλο (assault rifle). Δεν περνάει πολύς χρόνος πριν η Jill πάρει ένα δικό της όπλο επίθεσης και στη συνέχεια τον εκτοξευτή χειροβομβίδων. Έτσι, αυτό το remake καταλήγει αρκετά από το παιχνίδι διαχείρισης προμηθειών στο να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για τα όπλα σας και τους πυρομαχικά (ο εκτοξευτής χειροβομβίδων έχει τέσσερις τύπους πυρομαχικών). Ο αληθινός φόβος είναι να μην ξεμείνετε από πυρομαχικά, παρά να αντιμετωπισετε  σκληρό εχθρό.

Ξεκινάτε στο απίστευτα λεπτομερές διαμέρισμα του Jill πριν ξεκινήσει ο Nemesis  την επίθεσή του και σας αναγκάσει να βγείτε στους δρόμους της πόλης. Μπορείτε να περάσετε την πρώτη ώρα ή δύο στο κέντρο της Raccoon City, τρέχοντας καθώς προσπαθείτε να πάρετε ένα τρένο που να δουλεύει. Η Downtown Raccoon City είναι πιο ανοιχτη(σε χώρο) από το αστυνομικό τμήμα του Resident Evil 2 και ενώ τα ζόμπι είναι παντού, υπάρχουν πολλά περιβαλλοντικά βοηθήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την άμυνά σας, όπως εκρηκτικά βαρέλια και ηλεκτροπληξία.

Και ενώ μπορείτε να περάσετε τον απαιτούμενο χρόνο για να εξερευνήσετε μερικά από τα καταστήματα και να δείτε  εσωτερικούς χώρους που δεν  μπορούσες  να μπεις στο αρχικό παιχνίδι, δεν θα χρειαστείτε πολύ για να βρεθείτε στο τρένο και, όπως θα περιμένατε - και ξέρετε αν έχετε παίξει το Resident Evil 3 στο PSone - η διαφυγή σας δεν πάει καθόλου καλά.

Η επιστροφή στο αστυνομικό τμήμα είναι μια δροσερή στιγμή για όλους όσους έπαιξαν το remake του Resident Evil 2, καθώς, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, φτάνετε πριν εμφανιστεί ο Leon. Χωρίς να χαλάει τα πράγματα, η Capcom έχει επανεξετάσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο η περιοχή ξεκινά από την αρχή μέχρι το τέλος. Αλλά υπάρχουν κάποιες έξυπνες αναμνήσεις από το remake του Resident Evil 2 - μια εξήγηση για κάποιες περιβαλλοντικές ζημιές και ακόμη και εχθρούς που θα θυμάστε από το παιχνίδι του περασμένου έτους.

Η αγαπημένη μου περιοχή από το Resident Evil 3 είναι το clocktower, η ανατριχιαστική γοτθική αρχιτεκτονική και τα διασκεδαστικά παζλ, μια θαυμάσια αλλαγή ρυθμού μετά το σφαγές του κέντρου. Το remake υποβαθμίζει αυτό το τμήμα λόγω ενός Boss Fight, που παίζεται στην περιοχή έξω από το clocktower. Το βρήκα ιδιαίτερα απογοητευτικό, καθώς αυτό σημαίνει ότι το remake προχωράει στο επόμενο τμήμα του παιχνιδιού, το οποίο, όπως κάποιος εξοικειωμένος με τα γεγονότα του πρωτότυπου, σήμαινε ότι ήξερα ότι έφτασα στο τέλος. Το Raccoon Park και ο προϊστάμενος του Grave Digger δεν είναι στο remake καθόλου, μια άλλη δημοφιλής τοποθεσία Resident Evil 3 που έγινε περικοπή.

Ίσως το μεγαλύτερο θέμα είναι η έλλειψη παζλ. Υπάρχουν μόνο λίγα , και κανένα δεν χρειάζεται αρκετή ώρα. Λατρεύω την επίλυση παζλ στα αρχικά παιχνίδια Resident Evil και το remake του Resident Evil 2 είχε και πολλά. Τι συνέβη εδώ? Δεν είμαι σίγουρος, αλλά περισσότερα παζλ θα είχαν προσθέσει ποικιλία στο gameplay. Το Resident Evil 3 remake είναι μια σχετικά απλή περιπέτεια και  μπορείτε να ξοδέψετε το χρόνο σας για να βρείτε εξαρτήματα όπλων, επιπλέον πόρους και Easter eggs κοινώς η εξέλιξη είναι γραμμική.

Αυτό με φέρνει στον τομέα του Nemesis - τον μεγάλο κακό του Resident Evil 3. Για μένα δεν είναι τόσο αποτελεσματικός, ούτε αξιομνημόνευτος ένας κακοποιός σαν τον  κ. Mr's Χ του Resident Evil 2. Κινείται  καλύτερα στο κέντρο της Raccoon City, όπου περπατάει τη Jill σε (σχετικά) ανθρωποειδή μορφή ενώ φοράει τα ανατριχιαστικά του ρούχα. Αλλά το άλμα του είναι τρομαχτικό. Σίγουρα, υπάρχει κάποια αίσθηση να σε κυνηγάει δυναμικά μόλις έρθει στη σκηνή η συνήθως μέσα από έναν τοίχο. Αλλά όπως ο κ. Χ επέβαλε μια αίσθηση φόβου που περιείχε ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα - τόσο πολύ ώστε να απομακρύνεται από το  ασφαλές δωμάτιο - ο Nemesis πρόκειται να προκαλέσει έκρηξη πανικού.

Όλα αυτά  η εξέλιξη, η δράση και ο σχεδιασμός του Nemesis, συμβάλλουν στο συναίσθημα ότι το remake του Resident Evil 3 τελείωσε πολύ σύντομα. Ξέρω, το αρχικό Resident Evil 3 δεν ήταν ακριβώς ένα μεγάλο παιχνίδι. Και η ιστορία του Resident Evil 2 μπορεί να ολοκληρωθεί και σε λίγες ώρες. Αλλά η ιστορία του Resident Evil 2  remake μπορεί να αναπαραχθεί με δύο διαφορετικούς χαρακτήρες, οι οποίοι αλλάζουν τα πράγματα. Το Resident Evil 3 remake είναι μια ιστορία που απλά χωρίζεται σε Jill και Carlos.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Νιώθω σαν να είμαι σκληρός για το remake του Resident Evil 3. Οι προσδοκίες μου είχαν τεθεί ψηλά με το απίστευτο Resident Evil 2 remake στο μυαλό μου. Η Jill είναι ένας θριαμβευτικός χαρακτήρας και υπάρχουν στιγμές γνήσιας εξυπνάδας . Το επίπεδο του νοσοκομείου, του οποίου ο τόνος αναζωογονεί τις αναμνήσεις του αστυνομικού τμήματος του Resident Evil 2, είναι φανταστικά τρομακτικό. Αλλά για κάθε super cool περιοχή στο remake του Resident Evil 3, υπάρχουν  περιοχές που δεν εμπνέουν. H Downtown Raccoon City, δυστυχώς, δεν είναι η επεκτατική, πολυεπίπεδη που ήλπιζα ότι θα ήταν. Δεν υπάρχουν εναλλακτικοί τερματισμοί  ούτε επιλογές για να αλλάξουν ιστορία, και ούτε  New game plus. Η "στόφα" του παιχνιδιού δεν γενικά τόσο  καλή όσο το αρχικό Resident Evil 2. 

by SpookyGR

Rating: 0 stars
0 votes

«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.