Hellpoint Preview: Όταν το Dark Souls συνάντησε το Dead Space

Published on 9 April 2020 at 12:00

Πάνω από τέσσερις ώρες  εμπειρίας,  η προεπισκόπηση του Hellpoint μας αφήνει να θέλουμε περισσότερα από αυτό το Dark souls εμπνευσμένο τίτλο. Υπάρχει πολλή δόση Dark souls που ενσωματώνεται στο παιχνιδι, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Cradle Games ήταν ανοιχτοί για το γεγονός ότι ήταν τίτλος ειναι εμπνευσμένος από το Souls. Από το παιχνίδι μέχρι τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα μενού, το Hellpoint δεν θα είναι πολύ ξένο στους οπαδούς του είδους.
Το αγαπημένο παιδί  από Dark souls, Doom και Deadspace
H προεπισκόπηση ξεκινάει όπως κάθε άλλο τίτλο Souls, εντελώς γυμνός χωρίς πραγματική αίσθηση κατεύθυνσης. Μπορείτε να περιπλανηθείτε ελεύθερα στο αρχικό level, μαθαίνοντας τα μέσα και τα έξω όλα, καθώς θα ανεβαίνετε level. Το Combat λειτουργεί το ίδιο, όπου πάντα θα είστε προσεκτικοί από κάθε γωνία, προγραμματίζοντας αργά και προσεκτικά τις επιθέσεις γύρω από τους εχθρούς. Υπάρχει ένα αδύναμο-γρήγορο χτύπημα και ένα βαρύ για κάθε όπλο. Το παιχνίδι διαθέτει ένα στοιχείο θεραπείας και ακόμη και ρήγματα που θυμίζουν bonfires. Και πάλι, αν έχετε παίξει ένα παιχνίδι Souls τότε θα ξέρετε πώς να παίξετε αυτό το παιχνίδι.

Η διαφορά, ωστόσο, έρχεται σε πολλές από τις μικρότερες μηχανικές που έχει να προσφέρει to Hellpoint. Αντί οι εχθροί που επανεμφανίζονται μετά από κάθε checkpoint, δουλεύουν σαν να έχουν έναν χρονοδιακόπτη και μερικές φορές αλλάζουν ακόμη και τις εμφανίσεις τους από την προηγούμενο checkpoint. Το αντικείμενο επούλωσης έχει "περιορισμένες" χρήσεις, αλλά μπορεί εύκολα να επαναφορτιστεί μέσω θανάτωσης εχθρών. Υπάρχει ένας μηχανισμός άλματος που είναι μίλια καλύτερα από οποιοδήποτε από άλλα souls-like παιχνίδια που έχουμε παίξει.Εκτός από την αναβάθμιση  χαρακτήρων, υπάρχει και αναβάθμιση των όπλων που αυξάνεται με κάθε χρήση. Και το drop-in co-op είναι επίσης διαθέσιμο από την αρχή, αν και στην προεπισκόπηση ήταν μόνο split-screen. Υπάρχουν επίσης κάποιες δυνατότητες από τίτλους όπως Risk of Rain και Dead Cells, όπου ανάλογα με τη δράση ή την ταχύτητά σας, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε νέες διαδρομές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νέες ανταμοιβές και ακόμη και σε αφεντικά.
Παρά τις μερικές από αυτές τις διαφορές,το Hellpoint είναι ένα αντίγραφο του Dark Souls. Είτε πρόκειται για καλό είτε όχι, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, αλλά ως κάποιος που έχει παίξει άλλους τίτλους όπως Nioh, Sekiro και Surge , είμαι πραγματικά  λάτρης της απόφασης να το κάνει όσο δυνατόν souls-like γίνετε. Το όλο σκοτεινό σκηνικό sci-fi φαντασίας που καθιερώνει το Hellpoint είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό σκηνικό που θα μπορούσε να προσφέρει κάποια ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία

Συνολικά, μου άρεσε αυτό που πήρα να δοκιμάσω. Για κάποιον που έχει παίξει βασικά κάθε τίτλο Soulborne εκεί έξω, το HellPoint μπορεί να καθίσει άνετα μεταξύ τους αν συνεχίσει να πηγαίνει προς την κατεύθυνση που βρίσκεται. Βεβαίως είναι ουσιαστικά ένας κλώνος των Dark Souls, αλλά δεν πειράζει αυτό, καθώς είναι ακόμα διασκεδαστικό.Έχει κάποια θεματάκια εδώ και εκεί που χρειάζονται περισσότερη δουλειά, αλλά ανυπομονώ για το τελικό αποτέλεσμα μόλις κυκλοφορήσει. Το Hellpoint έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο PlayStation 4, Xbox One και PC στης 16 Απριλίου.

by SpookyGR

Rating: 0 stars
0 votes

«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.