Home » Pc » Halo: Combat Evolved Anniversary PC Review –Η επιστροφή του Master Chief

Halo: Combat Evolved Anniversary PC Review –Η επιστροφή του Master Chief

Published on 11 April 2020 at 23:39

Μετά την κυκλοφορία του Halo: Reach για τον Η / Υ, συνεχίζουμε το ταξίδι του Master Chief μέσα από τα προβλήματα του Halo και του Covenant στο Halo: Combat Evolved Anniversary. Αρχικά κυκλοφόρησε στο Xbox το 2001, το Halo: Combat Evolved είχε την αρχική κυκλοφορία σε  PC  δύο χρόνια αργότερα το 2003. Τρεις μήνες μετά το Halo: Reach κυκλοφόρησε στον υπολογιστή. Ο Master Chief επιστρέφει ξανά σε δράση μέσω μιας εκπληκτικής έκδοσης του Halo: Combat Evolved Anniversary στο Steam.

Η έναρξη της μάχης του John-117 εναντίον του Covenant και του παρασιτικού πλημμυρίσματος προκλήθηκε από το χάος μιας μυστηριώδους δακτυλίου  που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται ως όπλο. Ακούγεται γνωστό? Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Bungie έλαβε έμπνευση από ένα μυθιστόρημα του Larry Niven με τίτλο "Ringworld" για να εδραιώσει το σύμπαν και το πεδίο μάχης για τον παίκτη.

Το gameplay του παιχνιδιου παραμένει πιστό στην αρχική έκδοση του Xbox με σχεδόν καθόλου αισθητές αλλαγές στη μηχανική και το στυλ που είχε δημιουργήσει η Bungie πριν από περίπου δύο δεκαετίες. Η λειτουργία οπτικής εναλλαγής, όπου μπορείτε να μεταβείτε από τα κλασικά γραφικά Halo στην Anniversary, θα εκτιμηθεί τόσο από τους νοσταλγικούς πεινασμένους ανεμιστήρες όσο και από τους νεοφερμένους στη σειρά. Όπως θα μπορούσε κανείς να πει, "είναι μια έκρηξη από το παρελθόν", και μια ευπρόσδεκτη επανεξέταση για τους παίκτες που έπαιξαν το Combat Evolved με τους συμπαίκτες τους για να το βγάλουν στο Battle Creek και Chill Out πριν από όλα αυτά τα χρόνια.

Καθώς η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών συνεχίζει να εξελίσσεται, ορισμένοι παίκτες ενδέχεται να απομακρυνθούν από την αποκέντρωση του παιχνιδιού σε σύγκριση με την εθιστική δράση που έδωσε η Reach πριν από λίγους μήνες. Ακόμα, το σχέδιο της 343 για την απελευθέρωση του κάθε τίτλου από το prequel που είναι Reach στο Forerunner στο Halo 4 είναι μια αποτελεσματική τακτική για να κρατήσει την κοινότητα των οπαδών Halo που εχουν επενδύσει. Το Combat Evolved είναι ένας βασικός τίτλος για τη συλλογή και προσθέτει μόνο περισσότερο σε αυτό που μπορούμε να περιμένουμε καθώς η υπόλοιπη σειρά κυκλοφορεί.

Η μουσική στην έκδοση PC είναι τόσο φανταστική όσο ποτέ. Διαθέτοντας σύνθεση από τους Martin O'Donnell και Michael Salvatori για την εκστρατεία και τα μενού, κάθε κρουστά όργανα στις χορωδίες, καθώς και το ανέγγιχτο φωνητικό έργο των ηθοποιών και τα εξωγήινα ηχητικά εφέ στο Halo ακούγεται ακόμα εξαιρετικό ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.

Ενώ η μουσική σε μεγάλο βαθμό παραμένει πιστή στο πρωτότυπο, υπάρχουν μερικά θέματα που μαστίζουν την έκδοση PC. Υπάρχει μια ορισμένη καθυστέρηση στον ήχο του θανάτου χαρακτήρα που συμβαίνει περισσότερο στο multiplayer από την εκστρατεία λόγω της οποίας ο ήχος ενός νεκρού παίκτη θα χρειαζόταν ένα δευτερόλεπτο πριν καταγραφεί, με αποτέλεσμα μια μικρή αλλά αξιοσημείωτη ενόχληση. Το rifle εξακολουθεί να είναι προβληματικό με τον παράξενο ήχο εκτόξευσης, ενώ το ηχητικό εφέ του πιστόλι πλάσματος θα ακουστεί ακόμα και μετά την εκτόξευση μιας ¨σφαίρας¨, αυξάνοντας έτσι επικίνδυνα τον ήχο  στο αυτί. Είναι μόνο προσωρινό, αλλά είναι αρκετά ενοχλητικό παρ 'όλα αυτά.

Το Halo: Combat Evolved έφερε επανάσταση στις εμπειρίες ενός παίκτη καθώς και στους πολέμους πολλών παικτών και η φύση του παραμένει σχεδόν αδιανόητη σε αυτό το port σε  PC, ακόμη και σε σχέση με τα θέματα που είχε το πρωτότυπο. Οι νεοφερμένοι θα απογοητευτούν από το υπερβολικά τροφοδοτημένο πιστόλι M6D, ενώ οι οπαδοί που επιστρέφουν θα εκτιμήσουν τα κλασικά σχέδια χαρτών, την ανταγωνιστικότητα και την τρελα του Slayer.

Το Matchmaking για το μεγαλύτερο μέρος ήταν ωραίο, αλλά μερικές φορές έχω βιώσει κάποιες δυσκολίες όταν βγαίνω από το multiplayer όπου η οθόνη θα παγώσει. Έχω επίσης βιώσει κάποιες αξιοσημείωτες καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Παρόλο που ακόμα μπορούσα να συνδεθώ με έναν καλό αριθμό αγώνων, δεν θυμάμαι να έχω αυτή την μεγάλη καθυστέρηση όταν κυκλοφόρησε η Reach.

Η εκδοσή για  PC προσθέτει επίσης ένα πρόγραμμα προβολής μοντέλων 3D στην οθόνη προσαρμογής του Spartan μαζί με συνομιλία μέσω κειμένου, υποστήριξη υπερφόρτωσης ψηφιακής ευκρίνειας και την επιλογή εναλλαγής μεταξύ του κλασικού και του ημερολογίου για multiplayer. Επιπλέον, το Combat Evolved υποστηρίζει ανάλυση 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο μαζί με ρυθμιζόμενο οπτικό πεδίο, το οποίο θα εκτιμηθεί από τους οπαδούς.

Δεδομένου ότι το Halo: Combat Evolved Anniversarυ  μεταφέρεται στον υπολογιστή, είναι δίκαιο να πούμε ότι το multiplayer έχει δείξει την ηλικία του από αυτό το σημείο, με μικρά σφάλματα που μπορούν είτε να απογοητεύσουν έναν παίκτη. Στο τέλος, το Halo: Combat Evolved Anniversary είναι θέμα καθαρής νοσταλγίας και αυτό μπορεί να είναι ένα ζήτημα για όσους είναι νέοι στο franchise. Οι πιστοί οπαδοί από την άλλη πλευρά, που περίμεναν πολύ για την επιστροφή του Master Chief στο PC, σίγουρα θα περάσουν πολύ καλά με αυτό το κλασικό.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

ΤΟ ΚΑΛΟ:  Το στερεό gameplay, η μουσική εξακολουθεί να είναι επική, η οπτική μετάβαση από την κλασική εκδοσή στη νέα είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν είναι σαν τίποτα άλλο.
ΤΟ ΚΑΚΟ: Το Multiplayer έχει μερικά ενοχλητικά ζητήματα, λίγα λάθη σε ηχητικά εφέ, το παιχνίδι αρχίζει να δείχνει την ηλικία του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 7,5 bySpookyGR

Rating: 0 stars
0 votes

«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.