Η νέα εφαρμογή Xbox Game Streaming θα μπορούσε να φέρει παιχνίδια Xbox Series X σε φθηνούς φορητούς υπολογιστές με Windows 10

Published on 4 May 2020 at 07:00

Μια νέα εφαρμογή Windows 10 βρέθηκε στο Microsoft Store με την ονομασία Xbox Game Streaming και θα μπορούσε να είναι ένδειξη πώς θα μεταδίδουν τα παιχνίδια της επόμενης γενιάς Xbox Series X σε υπολογιστές με Windows 10 που συνήθως δεν θα μπορούσαν να παίξουν παιχνίδια - όπως σε φθηνούς φορητούς υπολογιστές.

Ενώ η δυνατότητα streamαρισματος παιχνιδιών του Xbox σε κινητές συσκευές και υπολογιστές μέσω της λειτουργίας Project xCloud υπάρχει από τις αρχές του 2020,H εμφάνιση της νέας εφαρμογής, που εντοπίστηκε από το WalkingCat, φαίνεται ότι η Microsoft θα μπορούσε να επιδιώκει να ενισχύσει τις δυνατότητες ροής του για την υπηρεσία Project xCloud για να φέρει παιχνίδια για την επερχόμενη κονσόλα Xbox Series X σε υπολογιστές.

Προς το παρόν, η υπηρεσία  Project xCloud της Microsoft δοκιμάζεται σε smartphone και tablet Android και iOS, αλλά η Microsoft έδειξε ότι τα Windows 10 θα λάβουν κάποια υπηρεσία για να streamαρεις από το Xbox κάποια στιγμή το 2020.

Η ύπαρξη αυτής της εφαρμογής φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι η Microsoft εργάζεται σε αυτό.

Η εφαρμογή φαίνεται να προορίζεται μόνο για προγραμματιστές. Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του Microsoft Store, "Χρησιμοποιήστε το Xbox Game Streaming (Test App) για να συνδεθείτε στο Xbox Developer Kit και να βελτιστοποιήσετε το παιχνίδι σας για Game Streaming."

Απαιτεί επίσης ένα κιτ προγραμματιστή Xbox.

Τα στιγμιότυπα οθόνης που δημοσιεύτηκαν από την Aggiornamenti Lumia μας δίνουν μια εικόνα της διεπαφής της εφαρμογής, η οποία φαίνεται πάλι προσανατολισμένη προς τους προγραμματιστές.

Με την κονσόλα Xbox Series X που κυκλοφόρησε αργότερα φέτος, ελπίζουμε ότι η υπηρεσία θα είναι σε λειτουργία, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταδίδουν ροή παιχνιδιών επόμενης γενιάς στους υπολογιστές τους.

Παρόλο που θα πρέπει να μπορείτε να παίζετε σχεδόν οποιοδήποτε παιχνίδι Xbox Series X  στα Windows 10 χάρη στην πρωτοβουλία Play Anywhere της Microsoft, εάν δεν έχετε έναν ισχυρό υπολογιστή για  παιχνίδια, η εφαρμογή Xbox Game Streaming θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος παιχνιδιού για επόμενης γενιάς παιχνίδια σε συσκευές χαμηλού προϋπολογισμού, όπως φθηνοί φορητοί υπολογιστές.

Η υπηρεσία θα πρέπει επίσης να μπορεί να εκτελείται σε Windows 10 σε συσκευές ARM, οι οποίες είναι ελαφροί φορητοί υπολογιστές που και πάλι δεν θα μπορούσαν συνήθως να παίζουν παιχνίδια. Αν ταξιδεύετε για παράδειγμα, δεν θα χρειαστεί να φέρετε την κονσόλα σας - θα μπορούσατε να παίξετε τα παιχνίδια σας στον φορητό υπολογιστή σας.

Παρόλο που πιθανότατα θα χρειαστεί να διαθέτετε κονσόλα Xbox Series X για το streamαρισμα των παιχνιδιών, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιεί απομακρυσμένες συσκευές για την εκτέλεση των παιχνιδιών σας μέσω του Διαδικτύου, όπως το Google Stadia και το Nvidia GeForce Now.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα μάθουμε περισσότερα νέα για αυτά προγράμματα της Microsoft.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.