Η Tencent αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία ανάπτυξης DayZ την Bohemia Interactive όπως αναφέρουν διάφορες διαρροές.

Published on 3 June 2020 at 15:00

Η Tencent Holdings αγόρασε το μερίδιο πλειοψηφίας - 70 έως 80 τοις εκατό - στην Bohemia Interactive, τον προγραμματιστή των Arma 3 & DayZ.

Η Tencent Holdings είναι μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες του κόσμου και είναι από της μεγαλύτερες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο. Εκτός από την ανάπτυξη και τη φιλοξενία των δικών της παιχνιδιών μέσω  Tencent Games διαθέτει επίσης μερίδια στα Epic Games, Supercell και Ubisoft και έχει επένδυση και στην Platinum Games. Η Riot Games, Funcom και Sharkmob ανήκουν πλήρως στην Tencent Holdings.

Σύμφωνα με την έκθεση της The Information, η εταιρεία πλήρωσε 260 εκατομμύρια δολάρια για μερίδιο 70-80%. Οι δύο εταιρείες έχουν προϋπάρχουσα σχέση, επειδή το 2018, η Bohemia Interactive συνεργάστηκε με την Tencent Holdings για να δημοσιεύσει τον τίτλο Ylands στο WeGame, την πλατφόρμα διανομής της τελευταίας.

Ο Daniel Ahmad, αναλυτής της Niko Partners, δήλωσε ότι αυτή η κίνηση είναι μια προσπάθεια ανταγωνισμού με την NetEase, την εταιρεία που διανέμει το Minecraft στην Κίνα. «Η Tencent γεμίζει ένα κενό στα παιχνίδια sandbox PC, καθώς δεν έχουν τους δικούς τους τίτλους», δήλωσε ο Ahmad στο The Information.

by SpookyGr


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.