Αμερικανοί γερουσιαστές πιέζουν την FTC να εμβαθύνει τις έρευνες για την εξαγορά της Activision.Τέσσερις Αμερικανοί γερουσιαστές ένωσαν τις δυνάμεις τους στέλνοντας επιστολή στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), προτρέποντας την κυβερνητική υπηρεσία να εμβαθύνουν το ψάξιμο στη μαζική συμφωνία Activision Blizzard της Microsoft (περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια) που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, την επιστολή υπέγραψαν οι γερουσιαστές Ε Elizabeth Warren (Massachusetts), Bernie Sanders (Vermont), Cory Booker (New Jersey) και Sheldon Whitehouse (Rhode Island). Συγκεκριμένα, όλοι τους είναι Δημοκρατικοί, με πιθανή εξαίρεση τον Sanders που είναι ανεξάρτητος ( βουλευτής ) αλλά και στο παρελθόν σημαντικός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών το 2016 και το 2020.

Η WSJ περιλαμβάνει κάποια επιλεγμένα αποσπάσματα από την επιστολή, με τους γερουσιαστές να δείχνουν ανησυχία για την ενοποίηση της βιομηχανίας, τον αντίκτυπο στους εργαζόμενους και την έλλειψη ευθυνών για τον CEO της Activision Blizzard Bobby Kotick (ο οποίος ενδέχεται να αποχωρήσει σχετικά αλώβητος παρά τα πολλά σκάνδαλα που σχετίζονται με την εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας).


Ανησυχούμε βαθύτατα για την εδραίωση της τεχνολογικής βιομηχανίας και τον αντίκτυπό της στους εργαζομένους. Αυτή η έλλειψη ευθυνών παρά το γεγονός ότι οι μέτοχοι, οι εργαζόμενοι και το κοινό ζητούν να θεωρηθεί ο Kotick υπεύθυνος για την κουλτούρα που δημιούργησε, θα ήταν ένα κακό αποτέλεσμα της προτεινόμενης εξαγοράς της Microsoft.

Όπως είχαμε αναφερθεί και παλιότερα προηγουμένως ο Kotick θα λάβει επίσης μια τεράστια αποζημίωση (σχεδόν 300 εκατομμύριά δολάρια )λόγω απομάκρυνσης του από την εταιρία.

Τούτου λεχθέντος μια εκπρόσωπος της Activision Blizzard επεσήμανε ότι η συμφωνία με τη Microsoft θα ωφελήσει όλους τους εμπλεκόμενους.


Αυτή θα είναι μια συναρπαστική συναλλαγή για όλους τους ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων.

Σημείωσε επίσης ότι δεν έγιναν πρόσθετες ρυθμίσεις αποζημίωσης για τον Kotick για τη συμφωνία. Η προαναφερθείσα ρήτρα είχε συμπεριληφθεί πολύ πριν ως μέρος του συμβολαίου του.

Ενώ η FTC μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει τίποτα γι 'αυτό, μπορούν και αναμφίβολα επανεξετάζουν διεξοδικά τη συμφωνία Activision Blizzard. Μόλις πριν από δέκα ημέρες, μάθαμε ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είχε ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες και από τις δύο εταιρείες.

Η είδηση ότι η FTC θα επανεξετάσει τη συναλλαγή αντί του Υπουργείου Δικαιοσύνης (DOJ) έχει ήδη σηκώσει κάποιες "ανησυχίες" σχετικά με την πιθανότητα ολοκλήρωσης της εξαγοράς καθώς η FTC θεωρείται σκληρότερη ακόμα και από τότε που διορίστηκε η Lina Khan ως νέα Πρόεδρος. Η τελευταία έκθεση από την Kotaku για φερόμενη κακοδιαχείριση και σεξισμό στα Undead Labs, ένα στούντιο που αγοράστηκε από τη Microsoft πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, θα μπορούσε σίγουρα να σκληρύνει τον έλεγχο για την συμφωνία με την Activision Blizzard.

Από την πλευρά της, η εταιρική αντιπρόεδρος της Microsoft και γενική σύμβουλος Lisa Tanzi δήλωσε:

Πιστεύουμε ότι η Activision Blizzard θα συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο και δεσμευόμαστε για περαιτέρω πρόοδο μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.

Ως υπενθύμιση, η Microsoft θα πρέπει να πληρώσει την Activision Blizzard μεταξύ 2 και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν η συμφωνία δεν ολοκληρωθεί.


35 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png