Ανακαλύψτε τον κόσμο της γεωργίας με το Farming Simulator 22Μπορώ να πω ότι είμαι ένα άτομο που ξέρει πώς να βρει χαρά σε βιντεοπαιχνίδια προσομοίωσης. Όταν εννοώ σοβαρά, χωρίς κατσίκες, παράλογες χειρουργικές επεμβάσεις, μόνο εμπειρίες που προσπαθούν να προσομοιώσουν σοβαρά ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στον πραγματικό κόσμο, όπως ράλι, οδήγηση φορτηγών, αεροπλάνα ή όπως με το παιχνίδι που μας φέρνει κοντά σήμερα με τις αγροτικές εργασίες κάτι που το Farming Simulator 22 καταφέρνει να κάνει καλά τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Πρόκειται για έναν τίτλο που δεν θα μας κάνει να χάνουμε χρόνο λέγοντάς μας περιττές ιστορίες, ούτε βάζοντας μια αφήγηση που κανείς δεν ζήτησε, αλλά θα μας παρουσιάσει μια πρακτικά πλήρη ελευθερία από την αρχή η οποία θα ποικίλει λίγο ανάλογα με τη δυσκολία που επιλέγουμε. Συνολικά θα έχουμε 3 χάρτες εμπνευσμένους από τις αγροτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και μέρος της Ευρώπης, στο πλαίσιο των οποίων μπορούμε να επιλέξουμε να ξεκινήσουμε σε μία από τις 3 διαθέσιμες δυσκολίες. Αυτοί οι χάρτες είναι κυρίως υπεύθυνοί για τον περιορισμό ή την ελευθέρια της πρόοδο του παιχνιδιού μας, κάνοντάς μας να ξεκινήσουμε χωρίς ιδιότητες ή εξοπλισμό όταν ξεκινάμε δύσκολα και δίνοντάς μας ένα έδαφος και πολλά μηχανήματα στο εύκολο.

Το μεγάλο πρόβλημα με αυτό είναι ότι είτε λόγω ενός σφάλματος, είτε επειδή πριν από την κυκλοφορία του δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί το "σεμινάριο" είναι τόσο χρήσιμο όσο μια χτένα σε έναν φαλακρό άνθρωπο. Εξηγεί μόνο το βασικό χειρισμό κάτι που αν και θα είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι διάφορες λειτουργίες κάθε εργαλείου δεν αρκεί να κατανοήσουμε το σύνολο της εμπειρίας. Αυτό είναι ίσως το χειρότερο από όλα τα προβλήματά τους, τουλάχιστον αν είναι νέα στο έπος, αφού το γεγονός ότι δεν έχουμε έναν καλό οδηγό, σε μια εμπειρία που σίγουρα το χρειάζεται, θα καταλήξει να μας κάνει να σπαταλάμε πολλές ώρες προσπαθώντας να βρούμε πώς να πραγματοποιήσουμε τα περισσότερα πράγματα.Ομοίως αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί λίγο με τη χρήση του μενού βοήθειας το οποίο μας προσφέρει έναν καλό αριθμό κειμένων για να κατανοήσουμε λίγο πολύ πώς λειτουργούν ορισμένες πτυχές αν και αυτό όχι μόνο καθιστά τη διαδικασία εξίσου κουραστική αλλά και πάλι δεν εξηγεί πολλά πράγματα. Για παράδειγμα ένα από αυτά τα κείμενα αναφέρει ότι για να πουλήσουμε τις καλλιέργειές μας πρέπει να πάμε σε ένα από τα πολλά σημεία πώλησης που είναι διάσπαρτα σε όλο το χάρτη αλλά όχι πριν ελέγξουμε το παράθυρο τιμών για να γνωρίζουμε τι δέχεται κάθε αγοραστής και σε ποια τιμή. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι σε κανένα από τα σημεία του χάρτη δεν διευκρινίζεται πού βρίσκεται κάθε διανομέας, κάτι που μπορεί να μας αναγκάσει να πέσουμε σε λάθος και ότι για τον ίδιο λόγο, δεν μας δίνουν τίποτα σε αντάλλαγμα για τη συγκομιδή μας. Αυτό το παράδειγμα είναι ένα από τα πολλά που καθυστέρησαν την εμπειρία μου για ώρες και αυτό αναμφίβολα μου άφησε την εντύπωση ότι το Farm Simulator 22 δεν θέλει να καλωσορίσει νέους παίκτες, με ανοιχτές αγκάλες.

Τεχνικό Κομμάτι.

Σε αυτό το τμήμα, βρίσκουμε ένα ενδιαφέρον μείγμα πραγμάτων. Όσον αφορά την οπτική πτυχή, η αλήθεια είναι ότι δεν προκαλεί έκπληξη, αλλά δεν θα μπορούσα να πω ότι είναι ένα παιχνίδι που φαίνεται πραγματικά κακό. Η ποικιλία και το επίπεδο λεπτομέρειας σε κάθε ένα από τα εργαλεία εργασίας, τα λεπτομερή σχέδια του χαρακτήρα μας κατά την οδήγηση, εκτός από το σχεδιασμό κάθε χάρτη και τις λεπτομέρειες αυτών, υποδηλώνουν πραγματικά την αγάπη που υπήρχε πίσω από τα πάντα, αν και αυτό στο τέλος της ημέρας μειώνεται κάπως από μια μάλλον γελοία απόσταση σχεδίασης, που έχει ένα συνεχές αναδυόμενο παράθυρο αντικειμένων στη σκηνή, έναν κάπως απογοητευτικό (αν και όχι κακό) παγκόσμιο φωτισμό, αρκετά μεγάλους χρόνους φόρτωσης, πεζούς φαντάσματα που μπορούμε να διασχίσουμε σαν να μην υπάρχει τίποτα, αντί να αντιδρούνε και να κάνουνε στην άκρη.Το καλό με όλα αυτά είναι ότι τουλάχιστον η απόδοση, εκτός από μερικές μεμονωμένες στιγμές, δεν υποφέρει από καμία επιπλοκή και επομένως μας επιτρέπει να απολαύσουμε την εμπειρία, πρακτικά χωρίς frame drops ή μεγάλα προβλήματα τουλάχιστον στο γερασμένο Xbox One.

Στο τομέα του ήχου έχουμε καλά αποτελέσματα τα οποία μας κάνουν να αισθανόμαστε τη δύναμη κάθε μηχανήματος που θα χρησιμοποιήσουμε, εκτός από το soundtrack που αισθάνεται αρκετά μέτριο προς κακό. Πολλές φορές έβαλα οτιδήποτε άλλο παρά την κουραστική μουσική του παιχνιδιού.

Gameplay

Αυτό το τμήμα, από την άλλη πλευρά, αν αγνοήσουμε αυτά που ανέφερα στην αρχή της ανάλυσης, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι γενικά, είναι αρκετά δυνατό. Η βάση αυτού φυσικά, είναι ο χειρισμός της καλής ποικιλίας εργαλείων που θα έχουμε στη διάθεσή μας, όπως τρακτέρ, αλωνιστικές μηχανές, τρέιλερ, άροτρα, κτλ τα οποία αν και έχουν το ίδιο σύστημα χειρισμού θα απαιτήσουν να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε μεμονωμένα. Η βάση αυτών είναι απλή: θα χρησιμοποιήσουμε τη σωστή σκανδάλη για να επιταχύνουμε (ή να τρέξουμε όταν πηγαίνουμε με τα πόδια), την αριστερή για να φρενάρουμε και τις δύο μαζί σε συνδυασμό με τα άλλα κουμπιά στο χειριστήριο για να έχουμε πρόσβαση στις λειτουργίες κάθε οχήματος / εργαλείου.

Φυσικά, εδώ έρχεται η ατομική μάθηση καθενός από αυτά, καθώς πρέπει όχι μόνο να γνωρίζουμε τις χρήσεις τους, αλλά και πώς να προετοιμάσουμε. Το καθένα αποτελείται συνήθως από δύο ή τρία κομμάτια, με κεντρικό "πρωταγωνιστή" κυρίως τα τρακτέρ, στα οποία μπορούμε να έχουμε πρόσβαση από το μενού εργαλείων / οχημάτων ή από το μενού μεταχειρισμένων οχημάτων όταν πηγαίνουμε στα καταστήματα που είναι διάσπαρτα γύρω από τους χάρτες ή ακόμα και να τα νοικιάζουμε κάθε φορά που δεχόμαστε μια δουλειά κατόπιν αιτήματος από το contract μενού. Μόλις έχουμε όλα τα απαραίτητα μέρη, πρέπει να φροντίσουμε να τα συνδέσουμε σωστά. Εκτός από αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να αγοράσουμε συσκευασίες που περιέχουν λίπασμα, σπόρους ή σιτάρι, για παράδειγμα εάν σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε λίπασμα ή να φυτεύσουμε. Φυσικά δεν έχουμε μόνο τα contracts για να ασχοληθούμε καθώς μπορούμε επίσης να φυτέψουμε τη δική μας συγκομιδή και να αυξήσουμε τα ζώα και στη συνέχεια να το πουλήσουμε σε μερικές από τις καθορισμένες θέσεις γύρω από το χάρτη. Κάτι που δεν θέλω να ξεχάσω, και το οποίο προσωπικά θεωρώ απαραίτητο να γνωρίζω, είναι ότι μέσα στο παιχνίδι μπορούμε να προσλάβουμε εργαζόμενους που ελέγχονται από την AI οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν με τα καθήκοντά μας. Για να γίνει αυτό πρέπει απλά να μπούμε στο αντίστοιχο εργαλείο όπως ένα τρακτέρ για να οργώσει, να το τοποθετήσουμε στο χώρο που θα κάνουμε την εργασία και να πατήσουμε το κουμπί B έτσι ώστε ο εργαζόμενος να πάρει τον έλεγχο του μηχανήματος. Αυτό θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε καλύτερα το χρόνο μας όχι μόνο επιτρέποντάς μας να δεχτούμε πολλές απλές δουλειές ταυτόχρονα και αφήνοντάς τους υπεύθυνους στην AI αλλά και εξοικονομώντας χρόνο σε εργασίες όπως η συγκομιδή σιταριού, επιτρέποντας σε έναν εργαζόμενο να ελέγχει τη μηχανή συγκομιδής, ενώ ελέγχουμε το φορτηγό που χειρίζεται τη συγκομιδή. Αξίζει επίσης να διευκρινιστεί ότι η χρήση της AI δεν επεκτείνεται στο 100% των δραστηριοτήτων παράλληλα με το γεγονός ότι δεν είναι απολύτως αξιόπιστη, καθώς πολλές φορές θα σταματήσουν να εργάζονται χωρίς λόγο ή ακόμη και να μας πουν ότι έχουν ήδη ολοκληρώσει το έργο, όταν πραγματικά δεν έκαναν ούτε το ήμισυ.


Οι χάρτες από την άλλη πλευρά αν και δεν είναι τεράστιοι έχουν ένα καλό μέγεθος. Ο καθένας αισθάνεται αρκετά διαφορετικός από το άλλο για να προσφέρεται για να μεταφέρει πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα, σε καθένα από αυτά, αν και πρέπει προσωπικά να πω ότι μόνο ο χάρτης του Erlengrat κατάφερε να με αιχμαλωτίσει με τα βουνά του που πιθανώς να είναι εμπνευσμένα από τις Ελβετικές Άλπεις.

Ο κύκλος ημέρας και νύχτας από την άλλη πλευρά είναι πραγματικά εκτεταμένος, επεκτείνεται κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών σε πραγματικό χρόνο, κάτι απόλυτα δικαιολογημένο καθώς όταν πηγαίνουμε για ύπνο και τελειώνουμε την ημέρα θα προχωρήσουμε πραγματικά στον επόμενο μήνα. Αυτό θα κάνει κάθε νέα εποχή να μεταβάλει την εμφάνιση του χάρτη. Ορισμένες καλλιέργειες εισέρχονται στην εποχή και άλλες φεύγουν, κάτι που θα επηρεάσει επίσης τις τιμές πώλησής τους, και ακόμη και ότι η οδήγηση με οχήματα γίνεται λίγο πιο περίπλοκη κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω του χιονιού.

Το τελευταίο επιδεινώνει επίσης μόνο μία από τις χειρότερες πτυχές του τίτλου: την οδήγηση. Η οδήγηση ενός τρακτέρ ενώ προσπαθείτε να φτάσετε σε έναν προορισμό, είναι κάτι που δεν αισθάνεται καν κοντά στο βάρος που θα έπρεπε αλλά αυτά τουλάχιστον αισθάνονται τέλεια όταν πρόκειται να τα βάλουμε να εργαστούν, ενώ το συμβατικό φορτηγό μας με το οποίο μπορούμε να κινηθούμε σε όλο τον κόσμο είναι μια απόλυτη καταστροφή. Προσωπικά θα έλεγα ότι αποφεύγω τη χρήση του αυτοκινήτου και αντ 'αυτού καταφεύγω στη χρήση των ποδιών.

Διάρκεια

Όσο για τη διάρκεια βρίσκουμε έναν τίτλο που υπόσχεται τουλάχιστον δεκάδες ώρες. Φυσικά, η μικρή παραλλαγή αυτού θα εξαρτηθεί εν μέρει από τη δυσκολία με την οποία αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι μας αλλά γενικά η εμπειρία προσφέρεται να παίξει για όσο χρονικό διάστημα θέλουμε, ξεκινώντας νέα παιχνίδια σε διαφορετικό χάρτη αναπτύσσοντας τη γεωργική μας αυτοκρατορία . Ομοίως αυτό που μπορεί να επεκτείνει περισσότερο την εμπειρία του Farming Simulator 22, είναι το multiplayer, το οποίο θα μας επιτρέψει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν στο Single player αλλά συνοδευόμενο από φίλους ή αγνώστους κάτι που όχι μόνο θα απαιτήσει πολύ συντονισμό μεταξύ όλων των μερών, αλλά και αυτό μπορεί να προσφέρεται για εξαιρετικά διασκεδαστικές συνεδρίες παιχνιδιών.Συμπέρασμα

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω πολύ στα συστήματα βαθμολόγησης, . Προσωπικά, πιστεύω ότι μερικές φορές, μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή από αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό, την ψυχαγωγία, και μπορούν να οδηγήσουν σε σύγχυση σε περίπτωση που δεν είναι σαφές τι σημαίνει κάθε ζήτημα ή ακόμη και να μην γνωρίζουν τη νοοτροπία του ατόμου που γράφει την συγκεκριμένη ανάλυση.

Αυτός είναι σίγουρα ένας διασκεδαστικός τίτλος που θα μπορούσα να συστήσω σε όποιον θέλει να αποσπάται η προσοχή του κατά τη διάρκεια ορισμένων σύντομων συνεδριών παιχνιδιών ή σε μερικές επικίνδυνα μεγάλες αν θελήσουμε να το δοκιμάσουμε με πολλούς παίκτες . Η έλλειψη του καλωσορίσματος για τον νέο παίκτη μαζί με ένα φτωχό σεμινάριο που δεν λειτουργεί πολύ καλά πραγματικά, χωρίς αμφιβολία ότι μπορούν να γίνουν σημαντικά εμπόδια στη διασκέδασή μας αλλά αν έχετε χρόνο να εξερευνήσετε και να μάθετε για όλα όσα προσφέρει ο κόσμος της γεωργίας, να είστε σίγουροι ότι θα περάσετε καλά.39 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png