Δικαστικά προβλήματα για την Sony στο Ηνωμένο Βασίλειο.Η Sony διώκεται για 5 δισεκατομμύρια £ (περίπου 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια) για φερόμενη παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού και κατάχρηση της ισχύος της στην αγορά προκειμένου να επιβάλει άδικους όρους στους εκδότες και τους προγραμματιστές παιχνιδιών, καθιστώντας τις τιμές για τους πελάτες πιο ακριβές, αναφέρει το Sky News.

Η αγωγή έχει ασκηθεί από την Alex Neill, μια υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των καταναλωτών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η εταιρεία «υπερχρέωσε τους πελάτες της», χρεώνοντας 30% προμήθεια σε όλες τις ψηφιακές αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του PlayStation Store.

Όλοι οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν αγοράσει ψηφιακά παιχνίδια ή πρόσθετο περιεχόμενο (απευθείας από το PlayStation Store) από τις 19 Αυγούστου 2016 περιλαμβάνονται σε αυτή την αξίωση και ενδέχεται να καταλήξουν σε κάποια αποζημίωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιρουμένων των τόκων, οι εκτιμώμενη ζημιά ανά άτομο κυμαίνεται μεταξύ £67 και £562 - συνολικά, υποστηρίζεται ότι οι πελάτες μπορεί να έχουν υπερχρεωθεί συνολικά κατά 5 δισεκατομμύρια £.


«Το παιχνίδι είναι έτοιμο για το Sony PlayStation», είπε η κα Neill. «Με αυτή τη νομική ενέργεια υπερασπίζομαι τα εκατομμύρια των ανθρώπων του Ηνωμένου Βασιλείου που χρεώθηκαν άθελά τους. Πιστεύουμε ότι η Sony έκανε κατάχρηση της θέσης της και υπερχρέωσε τους πελάτες της.
«Το gaming είναι πλέον η μεγαλύτερη βιομηχανία ψυχαγωγίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπροστά από την τηλεόραση, το βίντεο και τη μουσική και πολλοί ευάλωτοι άνθρωποι βασίζονται στο gaming για κοινότητα και σύνδεση. Οι ενέργειες της Sony στοιχίζουν σε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, ειδικά όταν βρισκόμαστε στη μέση μιας κρίσης κόστους ζωής και το πορτοφόλι των καταναλωτών συμπιέζεται όσο ποτέ άλλοτε».


«Η Sony κυριαρχεί στην ψηφιακή διανομή παιχνιδιών PlayStation και στο περιεχόμενο εντός παιχνιδιού. Έχει αναπτύξει μια αντιανταγωνιστική στρατηγική που είχε ως αποτέλεσμα υπερβολικές τιμές στους πελάτες που είναι δυσανάλογες με το κόστος της Sony που παρέχει τις υπηρεσίες της»

δήλωσε η Natasha Pearman, η συνεργάτιδα Milberg London LLP που ηγείται της υπόθεσης.


«Αυτός ο ισχυρισμός είναι δυνατός μόνο λόγω του καθεστώτος συλλογικής δράσης που εισήχθη με τον νόμο περί δικαιωμάτων των καταναλωτών του 2015. ένα καθεστώς που η Alex πάλεψε να εισαγάγει. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Alex και να διασφαλίσουμε ότι το καθεστώς επιτυγχάνει τους στόχους του για την προστασία και την αποζημίωση των καταναλωτών».

79 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png