Δύο μέτοχοι της Activision Blizzard μηνύουν την εταιρεία για την πώλησή της στη MicrosoftΗ αγορά του Activision Blizzard από τη Microsoft ήταν η είδηση της χρονιάς όσον αφορά τα βιντεοπαιχνίδια και είμαστε ακόμα τον Φεβρουάριο. Μια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους φέρνει πάντα μαζί της ερωτήματα, αμφιβολίες και διαμάχες. Υπό αυτή την έννοια τώρα δύο μέτοχοι της Activision Blizzard μηνύουν την εταιρεία για την πώλησή της στη Microsoft καθένας από αυτούς για τους δικούς τους λόγους. Ήταν ο ιστότοπος Polygon που μπόρεσε να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες και μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν αυτά τα δύο μέλη να λάβουν τέτοια δραστικά μέτρα.

Η πρώτη υπόθεση είναι αυτή του Kyle Watson στην Καλιφόρνια, ο οποίος κατέθεσε αγωγή κατά της Activision Blizzard επειδή χαρακτήρισε την πώλησή της στη Microsoft "άδικη". Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Watson ο κύριος λόγος είναι ότι πολλοί μέτοχοι αντιλαμβάνονται ότι η επιχείρηση έχει πραγματοποιηθεί έτσι ώστε το διοικητικό συμβούλιο και τα ανώτερα διοικητικά στελέχη να αναμένουν να λάβουν "σημαντικά και άμεσα οφέλη". Από την άλλη, πιστεύει ότι η συμφωνία δεν ήταν η καλύτερη για την Activision Blizzard και ότι τα αφεντικά της εταιρείας προσέφεραν "ελλιπή" δεδομένα ώστε οι μέτοχοι να μπορούν να λάβουν μια "ορθολογική και ενημερωμένη" απόφαση.

Η άλλη αγωγή ανήκει στον μέτοχο Shiva Stein εκ των οποίων η Polygon σημειώνει ότι έχει καταθέσει περισσότερες από 120 αγωγές μεταξύ 2018 και 2020 από τις οποίες οι μισές τελικά απορρίπτονται. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους αυτής της αγωγής, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι η συμφωνία μεταξύ της Activision Blizzard και της Microsoft θα πρέπει να ξεπεράσει ορισμένα εμπόδια πριν κλείσει οριστικά, κάτι που αναμένεται να συμβεί το καλοκαίρι του 2023.

1 view0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png