• SpookyGr

Είναι το 2023 η χρονιά του survival horror?Το 2023 φιλοδοξεί να είναι η χρονιά της «αναβίωσης» του survival horror. Ούτε στη Χρυσή Εποχή του Survival Horror στη δεκαετία του '90 δεν είχαν έρθει τόσες πολλές μαζεμένες κυκλοφορίες καθώς τίτλοι όπως Clock Tower (1995), Resident Evil (1996), Silent Hill (1999) ή Parasite Eve (1998) έφτασαν σε διαφορετικές ημερομηνίες . Η άνθηση συνεχίστηκε τη δεκαετία του 2000, με εκφραστές του αναστήματος των Project Zero (2001), Silent Hill 2 (2001), Manhunt (2003) ή Resident Evil 4 (2004), αλλά από το 2010 είδαμε να χάνουμε αρκετές απο αυτές τις ομάδες χάνανε την αίγλη τους στην δεκαετία του 2010 στην οποία ανεξάρτητες παιχνίδια πήραν τη σκυτάλη από τα μεγάλα AAA, με παραδείγματα όπως το Amnesia: The Dark Descent (2010), το Outlast (2013), το Alien Isolation (2014) ή το Layers of Fear (2016).

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό η επόμενη χρονιά να είναι καθοριστική στην ιστορία του είδους. όχι μόνο λόγω των σπουδαίων τίτλων που θα κυκλοφορήσουν, αλλά γιατί πολλές αναφορές του είδους θα φτάσουν την ίδια χρονιά. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα survival horror που θα φτάσει είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους οπότε για να δούμε τι θα έρθει στο 2023:


Resident Evil 4 και η επιστροφή του folk horror


Αν μιλάμε για survival horror, αναμφίβολα το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το Resident Evil 4. Το πολυαναμενόμενο remake της Capcom θα μας επαναφέρει στο υποείδος που ήδη έκανε τάση το 2004 και αυτό τα τελευταία χρόνια, με ταινίες όπως το The Το Witch κοινώς η επανεμφάνιση του folk horror. Είδος που συνδυάζει αγροτική και κλειστή ζωή με υπερφυσικά και παγανιστικά στοιχεία, που χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι ένας ξένος εμφανίζεται στην τοπική κοινωνία και καταλήγει να είναι θύμα των ντόπιων.

Ωστόσο, όντας Resident Evil, θα βρούμε επίσης θέματα όπως ο τρόμος των ζόμπι (με νεκρούς και ιούς), πινελιές σωματικού τρόμου, δεδομένων των μεταλλάξεων που μας έχει συνηθίσει η Umbrella Corporation και ακόμη και slasher. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες ίσως έχουμε εχθρούς που θα μας κυνηγούν συνεχώς.Dead Space « εκεί που κανείς δεν μπορεί να ακούσει τις κραυγές σου»

Το space horror επιστρέφει το 2023 με το παιχνίδι που το έκανε αναμφίβολα μόδα: Dead Space. Και δεν θα το κάνει μόνο του, γιατί το The Callisto Protocol έρχεται τον Δεκέμβριο, από τον αρχικό δημιουργό του Dead Space. Αυτοί οι τίτλοι χαρακτηρίζονται από έναν πρωταγωνιστή (εκπαιδευμένο στρατιώτη) που εγκαταλείπεται στην τύχη του σε ένα πλοίο ή σταθμό όπου κατοικείται από ανεξήγητα πλάσματα.

Επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από Lovecraft μύθους το Dead Space όχι μόνο θα μας φέρει πίσω στον τρόμο επιστημονικής φαντασίας, αλλά και στα υποείδη του splatter (χαρακτηρίζεται από gore και ακραία βία), βασανιστήρια και body horror. Ένα είδος που χαρακτηρίζεται από διάφορες σωματικές μεταλλάξεις και που υπόσχεται να είναι και πάλι στη μόδα με το νέο έργο του David Cronenberg, Crimes of the Future. Κάτι πολύ χαρακτηριστικό για το έπος του Dead Space.


Alone in The Dark επιστροφή στο Lovecraftian terror!


Το πρόσφατα επιβεβαιωμένο Alone in The Dark θα επαναφέρει έναν πιο οπτικό, κομψό και αφηγηματικό τρόμο. Έναν μέγιστο εκφραστή του καθαρού Lovecraft τρόμου. Παρά το γεγονός ότι η ιστορία είναι διαφορετική από την αρχική χάρη σε όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι θα προσφέρει ο νέος τίτλος της THQ Nordic: ψυχιάτρους, πύλες μεταξύ διαστάσεων, πλάσματα από άλλους κόσμους και noir μυστήρια για να επιλύσει. Το Alone in The Dark φτάνει με τη συνεργασία του Guillermo del Toro, ο οποίος πολύ σύντομα θα φέρει το Cabinet of Curiosities στο Netflix και με σενάριο του Mikael Hedberg, που ήδη ασχολήθηκε με τα αντίστοιχα για το SOMA και το Amnesia. Έτσι, αν αυτό που σας αρέσει είναι μια πολυδιάστατη ιστορία τρόμου, πλάσματα από άλλους κόσμους και μία ανεξέλεγκτη φοβία για το άγνωστο.


The Outlast TrialsΗ υποκατηγορία found footage όσο και η based on real events έχουν πολλούς θαυμαστές. Η πρώτη έχει συνήθως πολύ καλή υποδοχή λόγω της πρωτοτυπίας των προτάσεών του και του τρόμου που καταφέρνει να ενσταλάξει με τον μικρό προϋπολογισμό του, ενώ η δεύτερη καταφέρνει να δημιουργήσει μια βαθιά αίσθηση ταλαιπωρίας κάνοντας τον θεατή να δει τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι από μια πολύ ρεαλιστική προοπτική. Δύο έννοιες που θα επανέλθουν με δύναμη με το The Outlast Trials το νέο κεφάλαιο στο έπος για το 2023.

Εάν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου τίτλου δεν χρειάζονται λόγια για να σας πείσουν να δοκιμάσετε μια ευκαιρία στη νέα αυτή δόση. Εάν πάλι δεν είστε εδώ είναι μερικοί λόγοι που σίγουρα θα σας αρέσουν: multiplayer, τρόμος που βασίζεται σε κυβερνητικά πειράματα , αδρεναλίνη στα ύψη κτλπ. Ιδέες που όχι μόνο υπόσχονται να επιστρέψουν δυνατές, αλλά αναμφίβολα θα ταίριαζαν πολύ καλά στο Xbox Game Pass.


Japanese Horror που χαρακτηρίζεται από τελετουργίες, φαντάσματα και κατάρες


Αν και το Japanese horror είδε τη φήμη του να εκτοξεύεται στα τέλη του 90 και στις αρχές του 2000s από τότε μέχρι τώρα έχει χάσει κάποια δύναμη. Ωστόσο, είναι πιθανό αυτό να αλλάξει το 2023, όταν πιθανότατα θα μπορούμε να απολαμβάνουμε προτάσεις όπως το Slitterhead , το πρώτο έργο της Bookeh Game Studios και την πολυαναμενόμενη άφιξη του Project Zero 4 σε όλες τις πλατφόρμες της δυτικής αγοράς.

Το japanse horror είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα υποείδη που μπορούμε να βρούμε και για πολλούς το πιο τρομακτικό από όλα. Χαρακτηρίζεται κυρίως από την ανάμειξη στοιχείων της χρονικής περιόδου Edo και Meiji που περιστρέφεται γύρω από τελετουργίες και φανταστικές παρουσίες, τη σημασία των φυσικών στοιχείων όπως το νερό και με κατάρες από τις οποίες οι πρωταγωνιστές δεν θα ξεφύγουν ποτέ όποτε ανυπομονούμε να επιστρέψει αυτό το είδος στο 2023.103 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
8516e650591e012466489e16131ba608.png