Η εξαγορά της Activision Blizzard από την Ms βρίσκει εμπόδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.Στις αρχές της χρονιάς έλαβε χώρα ένα από τα πιο επίκαιρα νέα της χρονιάς στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, όπως η αγορά της Activision Blizzard από το Xbox. Η Ms μετά από δήλωση με την οποία διαβεβαίωνε ότι θα πρέπει να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία, έκπληκτοι ανακοίνωσαν την εξαγορά τους η οποία πρέπει να περάσει από όλες τις κατάλληλες διαδικασίες για να εγκριθεί.

Ενώ πριν από μερικές εβδομάδες μάθαμε ότι η Σαουδική Αραβία είχε εγκρίνει την αγορά του Activision Blizzard από το Xbox, τώρα αυτή η διαδικασία φαίνεται να βρίσκει ένα εμπόδιο για την ώρα τουλάχιστον. Όπως ανακοινώθηκε μέσω δελτίου τύπου από την CMA, ο ρυθμιστικός φορέας ισχυρίζεται ότι ανησυχεί για ένα πιθανό μονοπώλιο.

Συγκεκριμένα, η δήλωση αναφέρει ότι "ανησυχεί ότι η αγορά της Activision Blizzard από το Xbox μπορεί να μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό σε κονσόλες παιχνιδιών, υπηρεσίες συνδρομής παιχνιδιών και υπηρεσίες παιχνιδιών cloud." Η CMA ανησυχεί ότι αυτή η εξαγορά θα μπορούσε "να βλάψει τους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων και μελλοντικών παιχνιδιών οι συμμετέχοντες, αρνούμενοι την πρόσβαση στα παιχνίδια Activision Blizzard ή παρέχοντας πρόσβαση με πολύ χειρότερους όρους.


Η Microsoft έχει ήδη μια κορυφαία κονσόλα παιχνιδιών (Xbox), μια κορυφαία πλατφόρμα cloud (Azure) και ένα κορυφαίο λειτουργικό σύστημα υπολογιστή (Windows). Η CMA ανησυχεί ότι η Microsoft θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα παιχνίδια της Activision Blizzard μαζί με τη δύναμη που ήδη διαθέτει για να βλάψει τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά για υπηρεσίες gaming cloud.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ της Microsoft και της CMA να υπάρχει μια περίοδος 5 ημερών για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες του ρυθμιστικού φορέα, ο οποίος εάν περάσει χωρίς τις κατάλληλες προτάσεις θα οδηγήσει τη συμφωνία " σε μια δεύτερη φάση έρευνας " που θα γίνει από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες και θα ερευνούσαν την αγορά τηςActivision Blizzard από το Xbox με πιο διεξοδικό τρόπο. Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι η εξαγορά της εταιρείας από την Ms προβληματίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε θα πρέπει να δούμε αν οι εξηγήσεις τους καταφέρνουν να τους αλλάξουν γνώμη.

128 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png