Η Εξαγορά της Bungie από την Sony βρίσκεται υπό εξέταση από την FTC.Ακόμη και η εξαγορά της Bungie από τη Sony PlayStation θα πρέπει να περάσει την αξιολόγηση της FTC, όπως αναφέρθηκε τις τελευταίες ώρες από το Bloomberg και άλλες πηγές, στο πλαίσιο ενός πολύ αυστηρότερου ελέγχου αυτών των λειτουργιών που χαρακτηρίζει την πρόσφατη τάση της βιομηχανίας τεχνολογίας.

Ακριβώς όπως συμβαίνει ήδη για τη μεγάλη εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, έτσι και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ άνοιξε επίσης έρευνα για την εξαγορά της Bungie από τη Sony PlayStation, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο ποσό των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, είναι μια διαδικασία που μπορεί να θεωρηθεί τυπική για την απόκτηση αυτού του διαμετρήματος, αν και η έκταση του ελιγμού είναι σίγουρα μικρότερη σε σχέση με αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Activision Blizzard. Ωστόσο, το γεγονός ότι η FTC είναι υπεύθυνη για την εξέταση της εξαγοράς και όχι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο είναι γενικά το αρμόδιο όργανο για αυτόν τον τύπο έρευνας, δείχνει ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη στην ενίσχυση των δεσμών ενοποίησης. Τάση που έχει χαρακτηρίσει τον κλάδο της τεχνολογίας γενικότερα και τα βιντεοπαιχνίδια ειδικότερα.

Όπως επισημαίνει επίσης ο Jason Schreier, η προσοχή της FTC σε πρακτικές που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία έχει αυξηθεί σημαντικά αυτή την περίοδο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ένδειξη της νέας πολιτικής που επέβαλε η Lina Khan, η νέα επικεφαλής του εν λόγω ομοσπονδιακού κυβερνητικού οργάνου.

Όπως ανέφερε ο εν λόγω δημοσιογράφος, η FTC δεν είχε καν εξετάσει την εξαγορά της Bethesda από τη Microsoft 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά με την άφιξη του Khan και την τάση του να καταπολεμήσει την ενοποίηση εντός της «βιομηχανίας της τεχνολογίας», η κατάσταση άλλαξε βαθιά.50 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png