Η Ιαπωνία δεν υποδέχθηκε θετικά την αύξηση τιμής του PS5.Η Sony περνά ήδη δύσκολα στην πατρίδα της ( έαν δούμε ότι το switch έχει σπασμένα φρένα) αλλά φαίνεται ότι η αύξηση της τιμής του PS5 θα μπορούσε να αποδείξει ότι αρχίζει και απομακρύνεται απο την εγχώρια Ιαπωνία. Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος εκτός από τις ΗΠΑ, φυσικά οι Ιάπωνες παίκτες αντιδρούν σε αυτή την αύξηση τιμή της κονσόλας και πολλοί απλώς εγκαταλείπουν την αναζήτηση της πλατφόρμας.

Το μοντέλο Blu-ray, που κόστιζε 49.980 ¥ (~ 366 $) κατά την κυκλοφορία, θα ανέλθει στα 60.478 ¥ (~ 448 $) μια άνευ προηγουμένου αύξηση. Και απαντώντας στην αναφορά του Famitsu για τις ειδήσεις, πολλοί παίκτες επισημαίνουν ότι απλά δεν χρειάζονται πλέον την πλατφόρμα. Γίνεται πολύς λόγος για τη μετάβαση στον υπολογιστή, με κάποιους να σκέφτονται αν το αποκλειστικό Final Fantasy 16 θα είναι και αλλού τελικά διαθέσιμο .

Πολλοί έχουν επίσης επισημάνει ότι δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να βρουν απόθεμα PS5 και ήδη ανακοινώνουν αύξηση τιμής. Η νέα κονσόλα της Sony δυσκολεύτηκε να βρει τη βάση της στην Ιαπωνία, λόγω γενικής έλλειψης διαθεσιμότητας. Μερικά μεγάλα καταστήματα πραγματοποιούν κληρώσεις στη χώρα, με τους «νικητές» να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα σύστημα.

Για τους λάτρεις, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, υπάρχει μια δυσφορία γύρω από το PS5 αυτή τη στιγμή. Σίγουρα, η κονσόλα εξακολουθεί να αποδίδει αρκετά καλά συνολικά, αλλά το Nintendo Switch κυριαρχεί απόλυτα σε αυτήν και πολλοί προγραμματιστές που κάποτε έκαναν αποκλειστικότητες του PlayStation αρχίζουν να εξερευνούν και άλλες πλατφόρμες. Η Sony χρειάζεται μια αλλαγή στρατηγικής για να βάλει τους θαυμαστές σε μια πιο θετική σκέψη.135 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png