Η EA ίσως έχει ακυρώσει το DiRT franchise.


Σύμφωνα με τον Tom Henderson, η Electronic Arts (EA) θα κάνει κάποιες αλλαγές στα μελλοντικά σχέδια στα franchises της Codemasters, μια εταιρεία που εξαγοράστηκε από την EA το 2021 για περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αφού υποσχέθηκε να μην κάνει καμία παρεμβολή στις δημιουργικές επιθυμίες του στούντιο και το μέλλον του να είναι μια «ανεξάρτητη» θυγατρική στα EA Studios φαίνεται ότι ο εκδότης δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τα πρόσφατα αποτελέσματα της εταιρείας και ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν είναι ότι επρόκειτο να διακόψει εντελώς τη σειρά DiRT (συμπεριλαμβανομένων των DiRT Rally και DiRT Showdown).

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Codemasters, η εταιρεία επικεντρώνεται επί του παρόντος σε αυτό που έχει περιγραφεί ως "το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο παιχνίδι του στούντιο" και ο εν λόγω τίτλος θα βασίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) της FIA.

Το 2020, η Codemasters υπέγραψε αποκλειστικό 5ετές συμβόλαιο, από το 2023 έως το 2027 για την ανάπτυξη και δημοσίευση παιχνιδιών που θα βασίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA. Παρά τους προηγούμενους ισχυρισμούς ότι η Codemasters έχει δεσμευτεί για τη σειρά DiRT στο μέλλον, πηγές αναφέρουν ότι αυτό δεν ισχύει πλέον.


Το DiRT Rally 3 προφανώς ακυρώθηκε στα τέλη του 2021, με το στούντιο να επικεντρώνεται πλέον στην F1, το GRID και το WRC. Υποδείξεις αυτών των αλλαγών ήρθαν τον Φεβρουάριο του 2022, με το επίσημο προφίλ Twitter του λογαριασμού DiRT να έχει αλλάξει σε EA SPORTS Rally.

Δεν είναι σαφές πότε θα ανακοινωθεί το νέο WRC παιχνίδι αλλά ο τίτλος αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2023. Ωστόσο η ανάπτυξη του παιχνιδιού ενδέχεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εντός της Codemasters γεγονός που υποδηλώνει ότι το στούντιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναταραχή με διαφωνίες και τριβές .

Το στούντιο, το οποίο είχε περίπου 200 άτομα τώρα έχει μειωθεί σε περίπου 120. Σύμφωνα με τέσσερα άτομα, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, το πρόβλημα έγκειται στην ηγεσία της Codemasters (η οποία άλλαξε αναγκαστικά το 2021) και την EA (υπάλληλοι παραπονέθηκαν για το ότι η EA θα επέτρεπε ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας), το οποίο είχε ως αποτέλεσμα κακή διαχείριση του γενικού ελέγχου της εταιρείας.

Ας ελπίσουμε οι αναταραχές να φέρουν ένα σωστό αποτέλεσμα. Το μέλλον θα δείξει !

34 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png