Η Embracer Group εξαγοράσε πολλαπλά Studios και IPs από την Square Enix.Η Embracer Group, η τεράστια εταιρεία που πάντα μαζεύει στούντιο και franchises, πρόκειται να κλείσει την τελευταία της μεγάλη εξαγορά. Ο όμιλος πρόκειται να αποκτήσει αρκετούς developers και IPs από την Square Enix. Η εξαγορά θα περιλαμβάνει τα στούντιο Crystal Dynamics, Eidos-Montréal, και Square Enix Montréal και IPs όπως το Tomb Raider, Deus Ex, Legacy of Kain, Thief και "περισσότερα από 50 παιχνίδια back-catalog" αποτελούν επίσης μέρος της συμφωνίας.

Η συνολική αξία της συμφωνίας είναι εκπληκτικά μικρή που κυμαίνεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια. Το Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της Embracer αναφέρει ότι η συμφωνία αναμένεται να κλείσει κάπου μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2022. Η αγορά των προαναφερθέντων στούντιο αποτελείται από περίπου 1.100 εργαζόμενους, συνεχίζει η δήλωση. Με την απόκτηση αρκετών μεγάλων IPs υπονοείται ότι μερικοί θα πάρουν το πράσινο φως για νέα παιχνίδια όπως το νέο παιχνίδι Tomb Raider του έχει επιβεβαιωθεί.

Ένα δελτίο Τύπου από την Square Enix αναφέρεται στην συμφωνία από τη δική της οπτική γωνία. Αυτό φαίνεται να είναι μέρος ενός σχεδίου για να γίνει ο εκδότης πιο αποτελεσματικός και να βελτιστοποιηθεί η παραγωγή και η ανάπτυξή του.

Στο μέλλον η αναπτυξιακή λειτουργία της Εταιρείας θα περιλαμβάνει τα στούντιο της στην Ιαπωνία, τα Εξωτερικά Στούντιο Square Enix και την Square Enix Collective", αναφέρει η δήλωση. "Τα στούντιο της Εταιρείας στο εξωτερικό θα συνεχίσουν να δημοσιεύουν franchises όπως το JUST CAUSE, το OUTRIDERS και το Life is Strange

Είναι άλλη μια τεράστια εξαγορά σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών. Η Sony αγοράζει στούντιο την Bungie, ενώ η Microsoft έχει κάνει εξωφρενικές κινήσεις εξαγοράζοντας τη ZeniMax Media (Bethesda) και αναμένει να εγκριθεί συμφωνία για την Activision Blizzard.


74 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png