Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις εξαγορές.Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Activision Blizzard, η οποία παρεμπιπτόντως είναι η πιο ακριβή αγορά που έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στην ιστορία της και φαίνεται ότι ήδη προετοιμάζει γη και για άλλα στο μέλλον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella βρίσκεται σε ένα μεγάλο εμπορικό ξέσπασμα όπου σε πρόσφατη συνέντευξή του περιέγραψε όλες τις πιο σημαντικές αγορές που έχει κάνει η Microsoft υπό τη διοίκησή του μέχρι στιγμής, υπενθυμίζοντας ότι η εταιρεία αγόρασε την Xandr από την AT&T στα τέλη του περασμένου έτους για 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η εταιρεία διέθεσε επίσης σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία λογισμικού cloud Nuance Communications στις αρχές του 2021 (αυτή η εξαγορά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με λίγα πράματα να απομένουν από όλους τους ρυθμιστικούς φορείς για να την εγκρίνουν πλήρως).

Ο Nadella λέει επίσης ότι τα βιντεοπαιχνίδια σήμερα είναι ένας από τους πυλώνες της Microsoft, υπενθυμίζοντας τις εξαγορές 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων του προγραμματιστή του Minecraft Mojang Studios το 2014, τη ZeniMax Media για 8 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και τις αγοράς του LinkedIn Corporation το 2016. Η συμφωνία με την linkedIn ήταν προηγουμένως η μεγαλύτερη εξαγορά της Microsoft όλων των εποχών αξίας 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τώρα, υπάρχουν αναφορές ότι η Microsoft ψάχνει να αγοράσει την Mandiant, την εταιρεία λογισμικού κυβερνοασφάλειας που παλαιότερα ήταν γνωστή ως FireEye η οποία σήμερα αποτιμάται σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mandiant Kevin Mandia δήλωσε στην τηλεδιάσκεψη αποτελεσμάτων της εταιρείας με αναλυτές την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα σχολιάσει φήμες ή εικασίες. Η Microsoft επίσης δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Σύμφωνα με το CNN, η Microsoft είχε περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά το 2021 και θα εξακολουθεί να έχει περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την ολοκλήρωση της αγοράς της Activision Blizzard.

Η κυβερνοασφάλεια είναι ένας από τους κύριους τομείς εστίασης του Nadella. Πέρυσι, η Microsoft αγόρασε αρκετές νεοσύστατες επιχειρήσεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των CloudKnox Security, RiskIQ και CyberX.

"Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι η νούμερο ένα απειλή που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις σήμερα", δήλωσε ο Nadella κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης τηλεδιάσκεψης αποτελεσμάτων της Microsoft με αναλυτές τον προηγούμενο μήνα.

Πρόσθεσε ότι τα έσοδα της Microsoft στον κυβερνοχώρο έχουν ξεπεράσει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, ένα άλμα ύψους 45% από το προηγούμενο έτος.

Η Οικονομική Διευθύντρια της Microsoft Amy Hood σημείωσε επίσης σε μια τηλεδιάσκεψη με αναλυτές μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Activision Blizzard ότι η εταιρεία επιδιώκει να πραγματοποιήσει ακόμη περισσότερες συμφωνίες εξαγοράς όπως αυτή (και άλλα μέσα ψυχαγωγίας), όπου η Microsoft μπορεί να πει ότι θα έχει μεγάλη αξία να "προσθέσει αποκλειστική αξία στους χρήστες ή την κοινότητα". Δεν κατονόμασε κάποιες εταιρίες που μπορεί να στοχεύει η εταιρεία.

2 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png