Η Microsoft θα δημιουργήσει ένα σύστημα διαφημίσεων στα free-to-play παιχνίδια.Σύμφωνα με αναφορές του Business Insider, η Microsoft αναπτύσσει ένα πρόγραμμα που μπορεί να επιτρέψει τη συμπερίληψη διαφημίσεων σε free-to-play παιχνίδια για να επιτρέψει επιπλέον έσοδα στους προγραμματιστές. Είναι ένα σύστημα που μπορεί να δώσει πλεονέκτημα στο Xbox στο Playstation της Sony και ακόμη και στο Twitch της Amazon, για ορισμένους αναλυτές.

Ο στόχος, όπως αναφέρεται στην ανάλυση της αμερικανικής εφημερίδας, θα ήταν ακριβώς η εξασφάλιση άλλων δυνατοτήτων δημιουργίας εσόδων για προγραμματιστές και εκδότες, οι οποίοι θα μπορούσαν έτσι να αποκτήσουν πρόσθετους πόρους από την πώληση διαφημιστικών χώρων στα free-to-play παιχνίδια.

Φαίνεται να είναι ένα σύστημα τοποθέτησης διαφημίσεων απευθείας μέσα στο παιχνίδι, σε ένα πλαίσιο που θα λέγαμε "διηγητικό": για παράδειγμα, σε ένα racing παιχνίδι θα μπορούσαμε να βρούμε πραγματικές διαφημιστικές πινακίδες εταιρειών που πλήρωσαν για να εισάγουν τέτοιες διαφημιστικές αναφορές.

Για να είμαι ειλικρινής δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια ιδέα και προηγούμενες προσπάθειες έχουν προκύψει αφού η ιδέα της διαφήμισης στο παιχνίδι υπάρχει εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τα προηγούμενα παραδείγματα δεν έτυχαν πολύ καλής αποδοχής από τους παίκτες (μεταξύ των τελευταίων και οι διαφημιστικές πινακίδες που υπάρχουν στο Battlefield 2042). Για το λόγο αυτό, η Microsoft θα γνώριζε την ερώτηση και ως εκ τούτου θα είχε αξιολογήσει την πιθανή αρνητική απάντηση των χρηστών, ωστόσο, φαίνεται ότι το πρόγραμμα είναι ακόμα σε εξέλιξη και ενδέχεται να βρει εφαρμογές στο μέλλον σε ορισμένα free-to-play παιχνίδια.

Η ιδέα είναι ότι μπορεί να είναι ένα είδος «ιδιωτικής αγοράς», αφιερωμένη μόνο σε μερικές συγκεκριμένες μάρκες που γίνονται μέρος του κυκλώματος, ακόμη κι αν δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα λειτουργήσει αυτό. Η Microsoft ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το θέμα, σχολίασε μόνο αόριστα: «Πάντα αναζητούμε τρόπους να βελτιώσουμε την εμπειρία για παίκτες και προγραμματιστές, αλλά δεν έχουμε τίποτα να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή».

53 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png