Η Sony αγοράζει ξανά τις μετοχές της αφού απέτυχε στους οικονομικούς στόχους της.Μετά τα αποτελέσματα στο τέλος του οικονομικού έτους, η Sony ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επαναγοράσει μέρος των μετοχών της αφού δεν εκπλήρωσε τους οικονομικούς στόχους που ανακοινώθηκαν στις προβλέψεις των αναλυτών, με την επαναγορά περίπου 200 δισεκατομμυρίων γιεν (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) των μετοχών της εταιρείας.

Όπως αναφέρει ο Takashi Mochizuki στο Bloomberg, μετά τα οικονομικά αποτελέσματα που δεν ταυτίστηκαν με τις προβλέψεις η Sony σκοπεύει να πραγματοποιήσει πράξη επαναγοράς των μετοχών της στην αγορά. Όπως είδαμε, οι πωλήσεις του PS5 δεν πέτυχαν τον στόχο και τα λειτουργικά κέρδη 138,6 δισεκατομμυρίων γιεν το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ήταν επίσης πολύ κάτω από τα αναμενόμενα 148,5 δισεκατομμύρια γιεν. Τα συνολικά λειτουργικά αποτελέσματα ήταν επίσης χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.


Ως αποτέλεσμα, η Sony ανακοίνωσε σχέδια για επαναγορά 25 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας της κατά τη νέα οικονομική χρήση, ή περίπου το 2,02% του συνόλου, μετά από παρόμοια συναλλαγή στο παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η αξία των μετοχών της sony υποχώρησε περίπου 27%, σε συμφωνία με τη συνολική αξία του δείκτη Nasdaq και άλλων εταιρειών τεχνολογίας. Το πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα κοινό σε ολόκληρη τη βιομηχανία: η κρίση των ημιαγωγών που, όσον αφορά τη Sony, οδήγησε σε μεγάλες δυσκολίες στην παραγωγή του PS5 και επομένως πωλήσεις πολύ κάτω από τις προσδοκίες και τις δυνατότητες της κονσόλας.


Περιμένουμε από τη Sony να αυξήσει τον όγκο παραγωγής του ps5 σε αυτό το οικονομικό έτος για να καλύψει τη διαφορά, αν και με το κόστος κάποιας πίεσης στα περιθώρια κέρδους

δήλωσε ο Damian Thong, αναλυτής της Macquarie Capital Securities. Ωστόσο, η εταιρεία επωφελήθηκε από τα εξαιρετικά αποτελέσματα του τμήματος ταινιών χάρη κυρίως στο Spider-Man: No Way Home, το οποίο αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις και τα λειτουργικά έσοδα σε αυτόν τον τομέα.

67 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png