• SpookyGr

Η Sony δεν θα σχολιάσει μια πιθανή αύξηση της τιμής του PS5.Τον Απρίλιο η Sony αύξησε τιμές στην Ιαπωνία απο μια σειρά ηλεκτρονικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων κάμερων, συσκευών αναπαραγωγής Blu-ray, συστημάτων οικιακού κινηματογράφου, ακουστικών και ηχείων.

Ανέφερε ότι οι αναθεωρήσεις των τιμών έγιναν υπό το φως της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών και άλλων εξωτερικών παραγόντων που έχουν προκαλέσει αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, της κατασκευής και της διανομής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου την Παρασκευή, η Sony ρωτήθηκε εάν σκέφτεται να αυξήσει την τιμή του PS5 ενόψει παρόμοιων πιέσεων στην αγορά.


"Σχετικά με μια πιθανή αύξηση της τιμής για το PS5, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας σχετικά με αυτό το κομμάτι" ήρθε η απάντηση από τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο και οικονομικό διευθυντή Hiroki Totoki.


Τους τελευταίους μήνες οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι τα προϊόντα που βασίζονται σε ημιαγωγούς πρόκειται να γίνουν πιο ακριβά καθώς οι κατασκευαστές τσιπ αυξάνουν τις τιμές τους και οι εταιρείες που τα αγοράζουν με τη σειρά τους "μεταφέρουν" το κόστος στους καταναλωτές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Reality Labs ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση της τιμής των ακουστικών VR Meta Quest 2 κατά 100 $, μια απόφαση που απέδωσε στην αύξηση του κόστους κατασκευής και αποστολής.

Τον Μάιο, ο αναλυτής της Forrester, Glenn O'Donnell, δήλωσε στο CNBC ότι αναμένει ότι οι τιμές των chip θα αυξηθούν περίπου 10-15% το επόμενο έτος.,


"Οι παραγωγοί τσιπ αντιμετωπίζουν τα δικά τους αυξανόμενα προβλήματα προσφοράς που επιδεινώνονται από τον πόλεμο της Ουκρανίας… και η ζήτηση παραμένει υψηλή ενώ η προσφορά παραμένει περιορισμένη" αναφέρε. "Οι τιμές της ενέργειας είναι επίσης σε πτώση, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ενέργειας. Η κατασκευή τσιπ απαιτεί τεράστια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας".

Με τη σειρά του, προέβλεψε ότι οι κατασκευαστές θα αύξαναν τις τιμές των υπολογιστών, των αυτοκινήτων, των παιχνιδιών, των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, των συσκευών και πολλών άλλων προϊόντων.


"Τα περιθώρια είναι ήδη στενά σε τέτοια προϊόντα, επομένως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αυξήσουν τις τιμές" είπε ο O'Donnell.

Ο Syed Alam, παγκόσμιος επικεφαλής ημιαγωγών στην Accenture, είπε επίσης στο CNBC «τα προϊόντα που χρησιμοποιούν πιο προηγμένα τσιπ όπως GPU (μονάδες επεξεργασίας γραφικών) και CPU υψηλής τεχνολογίας (κεντρικές μονάδες επεξεργασίας) είναι πιθανό να αυξηθεί η τιμή».

Η Sony δημοσίευσε τα πρώτα της τριμηνιαία κέρδη την Παρασκευή, με το τμήμα Game & Network Services της εταιρείας να παρουσιάζει πτώση στις πωλήσεις και στα λειτουργικά έσοδα μετά από σημαντική πτώση στις πωλήσεις λογισμικού.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Ιουνίου, 2,4 εκατομμύρια μονάδες PS5 είχανε κυκλοφορήσει το οποίο είναι λιγότερο από ό,τι περίμενε, αλλά η εταιρεία είπε ότι δεν υπήρχε αλλαγή στην προηγουμένως ανακοινωθείσα πρόβλεψή της για 18 εκατομμύρια πωλήσεις κονσόλας για το οικονομικό έτος.


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του για τα κέρδη, ο Totoki είπε ότι η Sony δεν ήταν σε θέση να στείλει αρκετά PS5 για να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών κατά τη διάρκεια του τριμήνου.


"Υπήρχαν δύο μεγάλοι περιορισμοί που μας επιβλήθηκαν. Ο ένας ήταν η διαθεσιμότητα υλικών και εξαρτημάτων, το άλλο ήταν η εφοδιαστική αλυσίδα. Με τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών και των εξαρτημάτων, υπάρχουν πολλές βελτιώσεις επομένως είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για αυτό.
Για τη διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας, δεχθήκαμε πραγματικά μεγάλο χτύπημα το πρώτο τρίμηνο. Το πρώτο τρίμηνο, ο όγκος πωλήσεων υλικού ήταν πολύ μικρότερος από ό,τι περιμέναμε στην αρχή του έτους, επομένως η διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι κάτι που ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπιστεί πλήρως".

29 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
8516e650591e012466489e16131ba608.png