Η Sony επεκτείνει την παρουσία της στο mobile gaming.Σήμερα, η Sony καλωσορίζει επίσημα την ομάδα ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών για mobile συσκευές Savage Game Studios στην οικογένεια των PlayStation Studios ως το τελευταίο απόκτημα της εταιρείας.

Όπως αποκαλύφθηκε από επίσημη δήλωση του PlayStation, ο Herman Hulst επιβεβαίωσε ότι η Savage Game Studios θα ενταχθεί στα PlayStation Studios και θα λειτουργήσει υπό το Mobile Division της εταιρείας, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από τις ομάδες ανάπτυξης κονσόλας.

Η δήλωση αναφέρει ότι τα Savage Game Studios θα έχουν πρόσβαση τόσο στα νέα όσο και στα υπάρχοντα IP του PlayStation για να δημιουργήσουν νέες εν κινήσει εμπειρίες για παιχνίδια για κινητά, ώστε να τους δώσουν μια γεύση από τα ανώτερα franchise πρώτου μέρους του PlayStation.

Η Savage Game Studios ιδρύθηκε το 2020 από τρεις προγραμματιστές, οι οποίοι έχουν ήδη εργαστεί σε μεγάλα έργα για κινητά σε άλλα στούντιο. Το στούντιο δεν έχει δημιουργήσει μόνο ένα νέο παιχνίδι για κινητά μέχρι στιγμής, αλλά η Sony είναι σίγουρη για το ταλέντο και την εμπειρία των μελών του στούντιο.

Από τις αρχές του 2022, η Sony έχει κάνει μερικές τολμηρές κινήσεις που αποδεικνύουν ότι η εταιρεία πρόκειται να ξεφύγει από τη άνεσης της κονσόλας και να αυξήσει την παρουσία της και σε άλλες πλατφόρμες. Νωρίτερα φέτος, η Sony απέκτησε τον προγραμματιστή του Destiny Bungie, κάτι που θεωρείται τεράστια νίκη για την κοινότητα του PlayStation, καθώς η Bungie θα συνεργαστεί με τη Sony για να φέρει νέους αποκλειστικούς και mutliplatform τίτλους διατηρώντας παράλληλα το Destiny 2 σε όλες τις πλατφόρμες όπως και πριν.

Τώρα, φαίνεται ότι η Sony είναι επίσης πρόθυμη να επεκτείνει την παρουσία της και στα κινητά. Η Sony δεν έχει τόσα πολλά κορυφαία παιχνίδια για κινητά αυτή τη στιγμή, αλλά η εξαγορά της Savage Game Studios θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας νέας εποχής σε μια νέα πλατφόρμα για τη Sony και τις εξαιρετικά δημοφιλείς IP της.

15 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png