Η Sony και η Microsoft δεν βρίσκονται πλέον σε πόλεμο με εξαγορές, σύμφωνα με τον Jack Tretton.Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του PlayStation USA μέχρι την εποχή του PS4, Jack Tretton δήλωσε ότι οι εξαγορές της Sony και της Microsoft είναι πολύ θετικές για την αγορά των videogames και δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, αλλά στοχεύουν μάλλον στην αύξηση των κερδών και την επέκταση της αγοράς.

Ο Tretton σε μια συνέντευξη του στο Game Informer είπε τη γνώμη του για τις διαφορετικές πτυχές του τρέχοντος τοπίου των videogames. Επιπλέον, είναι ένα στέλεχος που πάντα κοίταζε τις εξαγορές με καλά μάτια, έχοντας συμμετάσχει σε μια αρχική φάση ενοποίησης του τομέα που είναι πλέον εμφανής σε όλους. Για τον Tretton, το 2022 είναι αναμφισβήτητα η πιο εντυπωσιακή χρονιά από αυτή την άποψη, δεδομένων των τελευταίων κινήσεων από τη Microsoft και τη Sony.Βλέποντας εξαγορές αυτού του μεγέθους, όπως τα 70δις δολάρια για την Activision Blizzard δείχνει ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία βρίσκεται σε άνοδο και θα πρέπει να εκτιμάται ως ένας τεράστιος τομέας. Επιπλέον, η σημερινή διάρθρωση της αγοράς οδηγεί στο να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά: δεν υπάρχει πλέον αυτός ο αδυσώπητος ανταγωνισμός που υπήρχε πριν από μερικά χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Microsoft πριν από 10 χρόνια θα έκανε το Call of Duty αποκλειστικό στο xbox, αλλά η κατάσταση είναι τώρα διαφορετική: η Microsoft έχει δείξει μεγάλη διαφάνεια με την οριστική εισαγωγή του υπολογιστή στο οικοσύστημα του Xbox και η Sony κινείται επίσης προς μια παρόμοια κατεύθυνση, μεταξύ του ανοίγματος του υπολογιστή και της προθυμίας να κρατήσει την bungie ως cross platform εταιρεία μεταξύ πλατφορμών. Επίσης υποστηρίζει ότι ο κύριος στόχος των εταιρειών των videogames αυτή τη στιγμή είναι να αναπτυχθούν, να διευρύνουν το κοινό τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους όσο το δυνατόν περισσότερο, αντί να ανταγωνίζονται για την κυριαρχία στην αγορά.

Ο ανταγωνισμός στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών δεν είναι Nintendo εναντίον Sony εναντίον Xbox, αλλά βιντεοπαιχνίδια ως μορφή ψυχαγωγίας σε σχέση με άλλες μορφές ψυχαγωγίας, όπως τηλεόραση, εκπομπές ή οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία.

81 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png