Η Square Enix εξαγοράστηκε από την Sony; Ο Jeff Grubb άκουσε φήμες αλλά δεν το επιβεβαιώνει.Χθες, όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζετε, η Square Enix πούλησε την Crystal Dynamics, την Eidos Montreal και την Square Enix Montreal στον όμιλο Embracer για το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Μια πράξη που είναι αναμφίβολα πολύ σημαντική και έχει προκαλέσει αρκετές εικασίες ότι στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να "ανακουφίστει" αποτελεσματικά μπροστά σε μια άλλη εξαγορά. Από αυτή την άποψη, ο Jeff Grubb, δημοσιογράφος του VentureBeat αναφέρει ότι έχει ακούσει φήμες ότι η Square Enix θα εξαγοραστεί σύντομα από τη Sony αλλά δεν μπορεί με σιγουριά να επιβεβαιώσει αυτές τις φήμες..


Ο ίδιος ο Grubb κυκλοφόρησε χθες στο Twitter το ενδεχόμενο μιας πιθανής εξαγοράς της Square Enix. Κατά τη γνώμη του, η πώληση των δυτικών ομάδων επέτρεψε στην εταιρεία να εξορθολογιστεί καθιστώντας την έτσι πιο ελκυστική για μια πιθανή εξαγορά. Δεν είναι μόνο αυτό γιατί σύμφωνα με τον Ceo της Square Enix όλο το ενδιαφέρον στρέφεται για το NFT και το blockchain και είναι απλώς μια στρατηγική για την προσέλκυση επενδυτών και τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων μιας διαπραγμάτευσης εξαγοράς. Σε όλα αυτά ωστόσο, ο Grubb ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ιδέα εάν υπάρχει πράγματι μια συναλλαγή σε εξέλιξη.


Ο Grubb επέστρεψε αργότερα στο θέμα δηλώνοντας αυτή τη φορά ότι είχε ακούσει φήμες για πιθανή εξαγορά της Square Enix από τη Sony, αλλά δεν είχε αρκετές πληροφορίες σχετικά με αυτό για να το πει με βεβαιότητα.


Η ιστορία μας διδάσκει ότι τέτοιες κινήσεις που κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αν όχι δισεκατομμύρια δύσκολα θα διαρρεύσουν. Στην πραγματικότητα η εξαγορά της Bungie ή της Activision Blizzard από τη Microsoft ήταν πραγματικά που κανείς δεν περίμενε.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν εικασίες και ότι η Sony μπορεί πράγματι να μείνει στα ιαπωνικά στούντιο της Square Enix αλλά δεν είναι σίγουρο και μπορεί κάποιος άλλος κολοσσός να το αγοράσει ή ακόμα και να μην πουληθεί.

75 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png