Η Wall Street πιστεύει ότι η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft δεν θα εγκριθεί.Η εξαγορά της Activision από τη Microsoft ήταν αναμφίβολα η μεγάλη είδηση ​​της χρονιάς, αλλά φαίνεται ότι αυτό το ζήτημα απέχει ακόμα πολύ από το να έχει τελειώσει. Πολλά έχουν ειπωθεί για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στη βιομηχανία, με ορισμένα μέλη της κυβέρνησης να αντιτίθενται στην ιδέα.

Ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ είναι αν θα εγκριθεί πράγματι μια τέτοια εξαγορά. Σύμφωνα με τη Wall Street, η αγορά αυτή μπορεί να καταλήξει να μην προχωρήσει.

Ακόμα κι αν οι μέτοχοι της Activision Blizzard εγκρίνουν την εξαγορά, η Wall Street στοιχηματίζει ότι οι αντιμονοπωλιακές αρχές στην κυβέρνηση του Μπάιντεν θα μπορούσαν να καταλήξουν να ακυρώσουν μια από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις στην ιστορία της χώρας.


Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται επί του παρόντος 25% χαμηλότερες από την προσφορά της Microsoft 95 δολαρίων, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές ανησυχούν πραγματικά μήπως η εξαγορά δεν πάει όπως είχε προγραμματιστεί.

Τα λόγια του αντιμονοπωλιακού οργανισμού του προέδρου Τζο Μπάιντεν αφήνουν επίσης τους επενδυτές να ανησυχούν για την εξαγορά, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να μπλοκαριστεί, και ακόμη και αν εγκριθεί να καταλήξει να καθυστερήσει.


Άλλα γεγονότα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την εξαγορά είναι το γεγονός ότι θα επανεξεταστεί από την FTC, την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, με επικεφαλής τη Lina Khan, η οποία έχει δηλώσει εδώ και πολύ καιρό ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει μια ισχυρότερη απάντηση κατά των εξαγορών από τις μεγάλες εταιρείες.

Επιπλέον το Bloomberg λέει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων αναμένεται να είναι από το δημοκρατικό κόμμα, που προσπαθούν να αποδυναμώσουν τη δύναμη των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας για να ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό.


Ωστόσο, δεν είναι όλοι τόσο απαισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα. Ο αναλυτής Michael Pachter πιστεύει ότι υπάρχει μόνο 10% πιθανότητα η FTC να ανοίξει μια υπόθεση, και αν συμβεί αυτό, λέει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κερδίσει την υπόθεση κατά της Microsoft. Για τον ίδιο, ο φόβος των επενδυτών οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι εξοικειωμένοι με τον κλάδο των videogames.

132 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png