• SpookyGr

Κυκλοφόρησε ένα έγγραφο όπου η Microsoft υπερασπίζεται την εξαγορά της Activision Blizzard.Η Microsoft διέρχεται μια μακρά διαδικασία για να πείσει τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο ότι η αγορά της σχεδόν 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν θα δημιουργήσει μονοπώλιο και δεν θα βλάψει τους καταναλωτές. Πώς θα το κάνει αυτό; Λοιπόν, αν είστε περίεργοι να μάθετε, τότε έχουμε κάποιες πληροφορίες.

Ο χρήστης στο Resetera @Idas εξέτασε το έγγραφο που έχει καταχωρίσει η Microsoft για τη Νέα Ζηλανδία (είναι 81 σελίδες) και ενώ ορισμένα μέρη είναι απολύτως εμπιστευτικά, άλλα είναι δημόσια.


Ακολουθούν ορισμένα θέματα υποστήριξης της Microsoft για την έγκριση της εξαγοράς:


  • Η Microsoft ισχυρίζεται ότι κατέχει 24 στούντιο παιχνιδιών πρώτου κατασκευαστή. Μέχρι τότε μετρούσαμε ως 23, αλλά η εταιρεία περιελάμβανε τους προγραμματιστές του δημοφιλούς Windows «Solitaire».

  • Η Tecent αναφέρεται 23 φορές στο έγγραφο! Να θυμάστε ότι είναι η εταιρεία στον κόσμο του gaming με τα υψηλότερα έσοδα, οπότε δεν θα ήταν διαφορετικά. Επιπλέον, η Sony εξετάζεται επίσης μαζί με τη νέα της προσφορά PS Plus, η οποία είναι ανταγωνιστής του Xbox Game Pass.

  • Πολλές αναφορές σε αρχάριους της βιομηχανίας των videogame ( Apple , Netflix , Amazon , Meta , Google , Nvidia , κ.λπ.) για το πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας να ξεκινήσετε ένα στούντιο και να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο παιχνίδι ακόμα και με έναν μόνο προγραμματιστή (π.χ. αναφέρεται το Flappy Bird) .

  • Η Valve και η Epic αναφέρονται επίσης πολύ ως ανταγωνιστές μετά τη συναλλαγή.

  • Το Call of Duty, το World of Warcraft και το Candy Crush αντιπροσώπευαν το 82% των καθαρών εσόδων της Activision Blizzard το 2021. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αυτά τα franchise θα είναι cross-platform, αλλά τα άλλα μπορεί να είναι αποκλειστικά.

  • Οι Ιάπωνες ανταγωνιστές δεν είναι πολλοί, στην πραγματικότητα είναι η Nintendo και η Bandai Namco , χωρίς να αναφέρουμε τις SEGA, Capcom, Konami, Square Enix κ.λπ. Μάλιστα, περιλαμβάνουν ως ανταγωνιστές και το Roblox ή το CD Projeckt RED. Είναι λογικό από οικονομική και νομική άποψη, επειδή η CD Projeckt RED ήταν η πιο πολύτιμη εταιρεία για videogame στην Ευρώπη το 2020 και η Roblox είχε περίπου 190 εκατομμύρια μέσους μηνιαίους παίκτες το 2021.

  • Ένα άλλο σημαντικό θέμα ήταν η διαδικτυακή διαφήμιση, οι υπηρεσίες cloud και το merchandising είναι επίσης σχετικές αγορές για αυτήν την εξαγορά, αλλά δεν πιστεύουμε ότι η συναλλαγή θα προκαλέσει προβλήματα ανταγωνισμού σε αυτές τις αγορές.

  • Λένε επίσης ότι δεν υπάρχει τίποτα μοναδικό σχετικά με τα παιχνίδια που αναπτύχθηκαν και δημοσιεύθηκαν από την Activision Blizzard που να είναι "απαραίτητο" για τους ανταγωνιστές διανομείς βιντεοπαιχνιδιών PC και κονσολών. Για να μπορεί ένας νέος ανταγωνιστής να κάνει αυτό που κάνει και να πετύχει (αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν έχουν όλοι 3000+ προγραμματιστές που εργάζονται σε μία μόνο IP).

Λοιπόν, αυτά είναι μερικά από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η Microsoft για να εγκριθεί την εξαγορά. Σημειώστε ότι η εταιρεία θέλει να δείξει πώς η αγορά έχει αρκετούς ανταγωνιστές και ότι απέχει πολύ από το να δημιουργήσει μονοπώλιο με αυτην την κίνηση.

Προφανώς, η FTC θα έχει προθεσμία έως τις 15 Αυγούστου για να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει ή όχι, αλλά αν δεν πειστεί μπορεί να ζητήσει νέα έγγραφα. Η απάντηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται την 1η Σεπτεμβρίου. Ως εκ τούτου, υπάρχει πιθανότητα κάποιο περιεχόμενο επί πληρωμή από το Overwatch 2 ή το Call of Duty Modern Warfare 2 να κυκλοφορήσει απευθείας στο Xbox Game Pass τον Οκτώβριο!

Αλλά προσέξτε, η συμφωνία μπορεί να μην εγκριθεί, μπορεί να απαιτηθούν νέα έγγραφα, μπορεί να καταλήξει στα δικαστήρια των ΗΠΑ, επομένως δεν είναι ακόμα λόγος για γιορτή. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για να δούμε τι θα γίνει!

49 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
8516e650591e012466489e16131ba608.png