Κυκλοφόρησε το επίσημο έγγραφο για το πως έγινε η πρόταση εξαγοράς της Blizzard από την MS.Η εξαγορά της Activision από τη Microsoft δεν έχει ακόμη εξεταστεί από τους αρμόδιους φορείς, οπότε η εταιρεία δημοσίευσε ένα επίσημο έγγραφο που συνοψίζει όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην αρχική πρόταση της MS επιτρέποντάς μας να δούμε πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Το έγγραφο που δημοσιεύθηκε από την SEC μας επιτρέπει να έχουμε μια ακριβή χρονολόγηση: είναι μια αρκετά βαριά ανάγνωση, αλλά μπορεί να είναι ενδιαφέρον να καταλάβουμε ποια θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη απόκτηση στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών. Με την FTC να εξετάζει την υπόθεση, δεν είναι βέβαιο ότι το πράγμα θα περάσει δεδομένης της πρόσφατης περίπτωσης της Nvidia και της ARM, αλλά η κατάσταση μεταξύ της Microsoft και της Activision είναι πολύ διαφορετική οπότε είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις.

Εν τω μεταξύ, είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς έγιναν οι συζητήσεις κυρίως επειδή μια μάλλον ακριβής στρατηγική αναδύεται από τον Phil Spencer. Με βάση το χρονοδιάγραμμα των επαφών με την Activision, φαίνεται αρκετά σαφές ότι το αφεντικό του Xbox σκόπευε να εκμεταλλευτεί μια στιγμή αδυναμίας στον εκδότη έτσι ώστε να μπορέσει να καταλήξει σε μια πιο ευνοϊκή συμφωνία με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι ο Spencer επικοινώνησε με τον Bobby Kotick τρεις ημέρες μετά την αποκάλυψη του διάσημου σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο επικεφαλής της Activision στο ζήτημα της κακοποίησης σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal. Σχεδόν μια μέρα αφότου ο Phil Spencer ανέφερε ότι ήθελε να "επανεκτιμήσει" τη σχέση μεταξύ της Microsoft και της Activision η σύνδεση ήρθε μεταξύ Spencer και Kotick για την πιθανή απόκτηση.

Στην πραγματικότητα, ήταν σίγουρα μια "επανεκτίμηση" των σχέσεων, χωρίς αμφιβολία. Σε μια τέτοια κατάσταση, η Activision Blizzard ήταν προφανώς πιο πρόθυμη να αποδεχθεί την εξαγορά και, πάνω από όλα, οι επενδυτές μπορεί να είχαν εξετάσει την προοπτική μιας πολύ πιο θετικής συνολικής αλλαγής διαχείρισης, με μια έξοδο που είχε προγραμματιστεί για την Kotick.

Στο τηλεφώνημα του Spencer φαίνεται ότι ο επικεφαλής του Xbox συζήτησε "στρατηγικές ευκαιρίες μεταξύ της Activision Blizzard και της Microsoft" και ανέφερε μια πιθανή κλήση από τον Satya Nadella την επόμενη μέρα, η οποία στην πραγματικότητα συνέβη το Σάββατο με μια επίσημη πρόταση εξαγοράς, πυροδοτώντας μια σειρά συζητήσεων μεταξύ των εταιρειών.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει είναι το γεγονός ότι η Activision Blizzard βρίσκονταν ήδη σε επαφή με 4 άλλες εταιρείες για μια πιθανή εξαγορά, αλλά αυτές δεν είναι σαφείς στο έγγραφο, το οποίο αναφέρεται σε αυτές απλά ως εταιρείες "A, C, D και E". Μεταξύ άλλων περίεργων στοιχείων είναι η επιβεβαίωση ότι η Microsoft θα καταβάλει αποζημίωση μεταξύ 2 με 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περίπτωση που η εξαγορά εμποδιστεί από αντιμονοπωλιακές υπηρεσίες, αλλά προκύπτει επίσης ότι εάν οι μέτοχοι της Activision καταψηφίσουν την εξαγορά, η εταιρεία του Kotick θα καταβάλει στη Microsoft 2,27 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η διαδικασία θα είναι περίπλοκη, αλλά η Microsoft φαίνεται να είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να έχει την Blizzard/ Activision στα Xbox Game Studios.

2 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png