• SpookyGr

Μπορεί το PlayStation Plus να συμβαδίσει με το Xbox Game Pass;Τον Ιούνιο του 2017 κυκλοφόρησε το Xbox Game Pass, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο που καταναλώνουμε τα παιχνίδια μας με το μοντέλο του που βασίζεται σε συνδρομές – το «Netflix του Gaming» ήταν μια εύστοχη περιγραφή. Με τη δημιουργία του Game Pass, ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι να μπει η Sony στον χορό και τώρα το έκανε με την πλήρως ανανεωμένη έκδοση του PlayStation Plus. Τώρα, με τη Sony και τη Microsoft να διαθέτουν τις βιβλιοθήκες των κονσολών τους σε εμάς έναντι λογικής μηνιαίας χρέωσης, είναι καιρός να κάνουμε σύγκριση και αντίθεση.

Ενώ και τα δύο προσφέρουν πρόσβαση σε παλαιότερα παιχνίδια, υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει η Sony έξω από τα πολλαπλά επίπεδα τιμών της. Ενώ η Sony έχει μεγαλύτερο backlog όγκο παιχνιδιών για να διαθέσει στην υπηρεσία της σε αντίθεση το μεγάλο ατού που έχει η Microsoft έναντι της Sony είναι με τα Day One first party παιχνίδια της . Όλους μας αρέσει να παίζουμε παλαιότερα παιχνίδια και να αναζωπυρώνουμε αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, αλλά αν είστε η Sony και χρεώνετε 3€ περισσότερα από τη Microsoft με 18€ για «πλήρη πρόσβαση» και «πλήρη εμπειρία» πρέπει να έχουμε και day one κυκλοφορίες. Αυτό μπορεί να συμβεί καποια στιγμή αλλά η έλλειψη ανακοινώσεων σχετικά με αυτό με κάνει να είμαι αρκετά δύσπιστος.

Στα τέλη του 2021, η Microsoft έβαλε το Halo Infinite στο Game Pass κατά την κυκλοφορία και εκεί πέταξαν τον άσσο τους. Τώρα δεν είναι η ώρα για τη Sony να στηριχτεί στο backlog κατάλογό της και να ελπίζει ότι αυτό μόνοι μπορούν να το φέρουν νέους συνδρομητές. Επί του παρόντος το PlayStation Plus έχει ελλείψεις συγκριτικά με το Game Pass. Μπορεί να μην έχουμε ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας για το God of War: Ragnarok, αλλά παρόλο που η Sony θα έπρεπε να έχει επιβεβαιώσει ότι θα έρχεται στη συνδρομητική υπηρεσία της εταιρείας κατά την κυκλοφορία. Είναι ένας από τους πιο αναμενόμενους τίτλους για το PS5, αλλά το να μην το διαθέσει στη συνδρομητική υπηρεσία είναι αρκετά κακό.

Εάν η κύρια εστίαση της Sony είναι να δημιουργήσει μια αξιόπιστη βάση συνδρομητών και να προσελκύσει τους ανθρώπους με κάτι περισσότερο από απλή νοσταλγία, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον ένας ή δύο αποκλειστικοί τίτλοι το χρόνο. Το Horizon: Forbidden West εκεί, για παράδειγμα θα ήταν μια καλή αρχή (αντ' αυτού, το μόνο που δίνει είναι μια trial).

Προτιμώ να πληρώνω 18€ το μήνα και να παίζω το God of War: Ragnarok ως μέρος μιας συνδρομής αντί να πληρώνω 70€ για το παιχνίδι μόνος μου. Με τον πληθωρισμό τόσο υψηλό όσο είναι και τα πράγματα να κοστίζουν περισσότερο, πρέπει να γνωρίζετε πού και πώς θα ξοδέψουν οι άνθρωποι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους. Τι πιο καλύτερο απο να κρατάς κάποιο άτομο σε μια μακροχρόνια συνδρομή παρά να πληρώνει μια φορά 70€.

Τελικά, η απόφαση της Sony να μην βάλει day one παιχνίδια στην υπηρεσία της καταλήγει σε ένα πράγμα: χρήματα. Δεν είναι ακριβώς απληστία γιατί η ουσία είναι ότι η Sony δεν έχει τις οικονομικές ροές που έχει η Microsoft. Νομίζω ότι το PlayStation Plus μπορεί να ανταγωνιστεί το Game Pass, αλλά η καθαρή αξία της Microsoft τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο είναι 456 δισεκατομμύρια δολάρια, της Sony είναι μόνο 135 δισεκατομμύρια δολάρια και το συνολικό ποσό των περιουσιακών της στοιχείων είναι 260 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Microsoft μπορεί να αντέξει οικονομικά να χάσει χρήματα από τις πωλήσεις και το Game Pass επειδή είναι μια εταιρεία λογισμικού (Windows) και πάντα θα αντλεί περισσότερα μετρητά .

Η Microsoft έχει την οικονομική δυνατότητα να κυκλοφορήσει το Starfield Day One στο Game Pass. Μπορούν να ξοδέψουν δισεκατομμύρια για την απόκτηση στούντιο και να ζημιωθούν από τις πωλήσεις φυσικών και ψηφιακών παιχνιδιών. Η Sony δεν μπορεί να το κάνει αυτό, αλλά τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα νιώθει ότι πρέπει να γίνει μια θυσία. Τι θα είναι λοιπόν; God of War: Ragnarok, Marvel’s Spiderman 2, Wolverine, και τα τρία; Ο άνθρωπος που (λέμε τώρα) μπορεί να πάρει αυτή την απόφαση είναι ο CEO του PlayStation, Jim Ryan.

Αυτή τη στιγμή, η Sony είναι σαν θύμα από ταινίες θρίλερ θέλει να μπει και να επεκτείνει την εμβέλειά της στις stream αγορές και συνδρομών αλλά για να το κάνει πρέπει να εγκαταλείψει κάτι που έχει αξία. Αυτό δεν είναι ένα σενάριο ο θάνατος μου η ζωή σου αυτό είναι ένα σενάριο να θέλεις να μάχεσαι για πρώτη ή δεύτερη θέση. Αυτή είναι η επιλογή που πρέπει να κάνουν ο Jim Ryan και οι άνθρωποι του PlayStation και της Sony. Σίγουρα, το Playstation Plus μπορεί απλώς να έχει παλαιότερα παιχνίδια και να προσθέτει τίτλους τρέχουσας γενιάς περίπου ένα χρόνο μετά, αλλά και πάλι αυτό υποτιμά τις δυνατότητες της υπηρεσίας, ειδικά δίπλα στον μεγάλο πράσινο αντίπαλό του.

Μπορεί το PlayStation Plus να ανταγωνιστεί και να συμβαδίσει με το Game Pass; Αν ο Ryan και η εταιρεία δεν προσθέσουν day one κυκλοφορίες για αποκλειστικά κονσόλας, αμφιβάλλω.

67 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
8516e650591e012466489e16131ba608.png