Νέα ζητήματα στο στοκ του Ps5 θα ωφελήσουν περισσότερο το Xbox.Οι κονσόλες νέας γενιάς βρίσκονται στην αγορά περισσότερο από ενάμιση χρόνο, αλλά παρά τους μεγάλους αριθμούς που έχουν επιτύχει τόσο το μηχάνημα της Sony όσο και εκείνες της Microsoft καμία δεν είχε την επιθυμητή κυκλοφορία. Αυτό οφείλεται κυρίως στα προβλήματα αποθεμάτων του PS5 και του Xbox Series X|S που έχουν υποστεί και οι δύο εταιρείες λόγω της έλλειψης υλικών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και φαίνεται ότι θα επιδεινωθεί, τουλάχιστον για την ιαπωνική κονσόλα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η DFC Intelligence (μέσω του Gamesindustry) μιας εταιρείας που είναι υπεύθυνη για αναλύσεις στο τομέα των βιντεοπαιχνιδιών και της συμπεριφοράς αυτού του κλάδου της αγοράς η έλλειψη υλικών θα επηρεάσει την αγορά τα επόμενα χρόνια προκαλώντας λιγότερες διαθέσιμες μονάδες των κονσόλών αλλά κυρίως δημιουργώντας πρόβλημα στο στοκ του PS5.


Αν και η DFC Intelligence είχε προηγουμένως προβλέψει ότι η αύξηση των εσόδων και των δύο κονσόλών θα ήταν 8% κατά τη διάρκεια του 2022 τελικά αυτές οι προβλέψεις έχουν τροποποιηθεί μειώνοντας σε 4% ως αποτέλεσμα της έλλειψης: "Είχαμε ήδη προβλέψει ότι οι μονάδες PS5 θα ήταν περιορισμένες, αλλά τώρα πιστεύουμε ότι θα είναι ακόμα χειρότερη", δήλωσε ο David Cole, μέλος της DFC.


Όπως αναφέραμε χθες, το Xbox θα κερδίσει έδαφος στη Sony και τη Nintendo σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, καθώς το μερίδιο αγοράς των κονσόλών τους θα αυξηθεί από 20% σε 27% το 2026, ενώ της Sony θα μειωθεί από 43% σε 39% και της Nintendo θα κάνει το ίδιο από 37% σε 34%.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πάρουμε πραγματικά μια σταθερή ιδέα για τα όσα μπορούν να συμβούν αλλά είναι σαφές ότι τα προβλήματα διαθεσιμότητας του PS5 ωφελούν άμεσα τη Microsoft όπως έχει παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

102 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png