Οι μετοχές της EA αυξάνονται εν μέσω φημών για εξαγοράς από την Amazon.Τα τελευταία χρόνια έγιναν τεράστιες εξαγορές εταιρειών βιντεοπαιχνιδιών, με μερικές από τις μεγαλύτερες να είναι η επιτυχημένη εξαγορά της Bethesda και των στούντιο της από τη Microsoft και η εκκρεμής εξαγορά της Activision Blizzard. Ο γίγαντας των εκδόσεων βιντεοπαιχνιδιών Electronic Arts φημολογείται εδώ και καιρό ότι είναι ο επόμενος στη σειρά, με αναφορές ότι η Microsoft, η Sony ή ακόμα και η Disney ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν. Ωστόσο, οι τελευταίες φήμες υποδηλώνουν ότι η Amazon ενδιαφέρθηκε να εξαγοράσει την εταιρεία, αν και δεν είναι σαφές προς το παρόν τι ακριβώς συμβαίνει.

Νωρίς το πρωί στις 26 Αυγούστου, η USA Today δημοσίευσε μια αναφορά που ισχυριζόταν ότι η Amazon επρόκειτο να ανακοινώσει για εξαγοράι την Electronic Arts αργότερα σήμερα, προκαλώντας άνοδο της τιμής της μετοχής της EA και έφθασε στο ανώτατο όριο των 146,76$ . Έκτοτε έχει μειωθεί σε περίπου 132,93 $ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ωστόσο, το CNBC αργότερα παρενέβη λέγοντας ότι δεν ήταν έτσι και η τιμή της μετοχής άρχισε να πέφτει. Ούτε η Amazon ούτε η EA έχουν σχολιάσει την κατάσταση.

Ανεξάρτητα, εάν η συμφωνία συμβεί ποτέ, η εξαγορά της EA από την Amazon θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία, με δυνητικά τεράστιες επιπτώσεις στη βιομηχανία του θεάματος. Μια τέτοια εξαγορά θα έδινε σίγουρα στην Amazon μια ισχυρότερη βάση στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, επιτρέποντας στην εταιρεία να εισχωρήσει στην αγορά παιχνιδιών σε περιβάλλον κονσόλας με τρόπο που ποτέ δεν μπόρεσε να το κάνει. Από εκεί και πέρα, η Amazon θα είχε ξαφνικά πρόσβαση στην τεράστια βιβλιοθήκη IP της EA, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πέρα ​​από τον χώρο του gaming.


Η Amazon είναι μια από τις μεγαλύτερες streaming εταιρίες ( και όχι μόνο) στον κόσμο, με το Amazon Prime Video να είναι διαθέσιμο σε όσους έχουν εγγραφεί στη συνδρομητική υπηρεσία της εταιρείας. Η Amazon έχει υποστηρίξει επιθετικά το Prime Video με πρωτότυπο περιεχόμενο, κυκλοφορώντας επιτυχίες όπως The Boys, The Marvelous Mrs. Maisel και πιο πρόσφατα, την τηλεοπτική προσαρμογή του A League of Their Own που έγινε γνωστή από τους κριτικούς. Την 1η Σεπτεμβρίου, το Amazon Prime Video θα κυκλοφορήσει το επεισόδιο πρεμιέρας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης, που λέγεται ότι είναι μια από τις πιο ακριβές τηλεοπτικές σειρές που έχουν γίνει ποτέ.

Η εξαγορά της EA από την Amazon θα έδινε στην εταιρεία άφθονο υλικό για να χρησιμοποιήσει σε πιθανές τηλεοπτικές εκπομπές ή ταινίες, με κορυφαίους υποψήφιους όπως το Dead Space, το Dragon Age και το Mass Effect. Έτσι, παρόλο που αυτές οι φήμες αποδείχθηκαν ανακριβείς, φαίνεται όπως η εξαγορά της EA από την Amazon θα ήταν δυνητικά μια έξυπνη κίνηση για την εταιρεία μακροπρόθεσμα. Για να δούμε τελικά σε τι μπορεί να εξελιχθεί όλη αυτή η ιστορία!

16 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png