Ο Ceo της Intel προβλέπει ότι η έλλειψη των chip θα συνεχιστεί μέχρι το 2024.Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ και ημιαγωγών που εμποδίζει τα πάντα, από κονσόλες έως κάρτες γραφικών, θα συνεχιστεί και το 2024, προβλέπει ο Ceo της Intel Pat Gelsinger.

Όπως εντόπισε η σελίδα VGC, ο Gelsinger συζήτησε την κατάσταση της αγοράς επεξεργαστών σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC. Ο Gelsinger αναφέρει ότι η έλλειψη τσιπ είναι τώρα πιο εμφανής περιορίζοντας την παραγωγή των μηχανηματών και των εργαλείων που είναι απαραίτητα για την κατασκευή περισσότερων τσιπ, η συνολική προσφορά θα συνεχίσει να σέρνεται πίσω από τη ζήτηση, ακόμη και όταν εταιρείες όπως η Intel προσπαθούν να κάλυτερευσουν από τα πράγματα

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι η συνολική έλλειψη ημιαγωγών θα μεταφερθει τώρα για το 2024, από τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας που ήταν το 2023, μόνο και μόνο επειδή οι ελλείψεις έχουν πλέον χτυπήσει και τα εργοστάσια δήλωσε ο Gelsinger

Είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι αυτά τα είδη τσιπ πηγαίνουν σε κάτι περισσότερο από χομπίστες ηλεκτρονικά όπως κονσόλες νέας γενιάς, κάρτες γραφικών και CPU, αν και αυτές οι αγορές έχουν εντονα αισθανθεί την έλλειψη ημιαγωγών.

Ο ολοένα και πιο ψηφιακός κόσμος μας λειτουργεί με chips, και αυτό περιλαμβάνει και τα εργοστάσια chip. Η αύξηση της παραγωγής τσιπ για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης μπορεί να ακούγεται σαν μια προφανής λύση, αλλά χρειάζονται chip και για αυτό (παραγωγή).

Η Intel δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει αυτά τα θέματα φυσικά και ούτε συνδέεται με την αγορά κονσολών νέας γενιάς τόσο στενά όσο η AMD, η οποία παρέχει τους προσαρμοσμένους επεξεργαστές Zen 2 στην καρδιά του PS5 και του Xbox Series X. Αλλά οι ημιαγωγοί είναι ένα εμπόρευμα σε ολόκληρο τον κλάδο, και ως βασικός κατασκευαστής τσιπ και αριθμός αγοράς, οι προβλέψεις της Intel έχουν άφθονο βάρος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Gelsinger αναθεώρησε την προηγούμενη θέση του ότι η έλλειψη τσιπ θα σταματούσε το 2023 που φαίνεται σε μεγάλο βαθμό απαισιόδοξος.

Η Ceo της AMD Lisa Su είχε προβλέψει προηγουμένως ότι η έλλειψη τσιπ μπορεί να βελτιωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022, αλλά οι τελευταίοι μήνες δεν ήταν ιδιαίτερα και οι καλύτεροι στην αγορά ημιαγωγών.

29 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png