• SpookyGr

Ο Satya Nadella δεν είναι Elon Musk λέει ένας αναλυτής. Θα ολοκληρώσει την εξαγορά της Activison.Ο κόσμος κοιτάζει τη μεγαλύτερη εξαγορά της Microsoft, η οποία βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία ελέγχου απο τις αρμόδιες αρχές αλλά σίγουρα προκαλεί διαμάχη ενόψει του μεγέθους αυτής της συναλλαγής. Τώρα είναι η σειρά του αναλυτή Wedbush Securities Michael Pachter να συμμετάσχει στο Yahoo Finance Live για τη συγχώνευση Microsoft-Activision.

Ο Pachter αυτή τη φορά προσπάθησε να δείξει τις προσδοκίες των παρασκηνίων και της αγοράς, ακόμη και τη μέγιστη ημερομηνία για ενδεχόμενη έγκριση. Έτσι, ο γνωστός αναλυτής σχολίασε τα εξής:Όλα αυτά ενσωματώνουν την εξαγορά από τη Microsoft. Και μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο Satya Nadela δεν είναι Elon Musk. Έτσι δεν θα αρνηθεί τη συμφωνία ούτε θα αναζητήσει χαμηλότερη τιμή. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η FTC δεν έχει νομική βάση για να το αμφισβητήσει. Μπορούν να προσπαθήσουν. Και μας εξέπληξαν πραγματικά την Παρασκευή όταν κατέθεσαν μήνυση για να εμποδίσουν την εξαγορά από το Facebook μιας μικρής εταιρείας που ονομάζεται Within. Η Lina Khan δείχνει λοιπόν ότι μισεί τη μεγάλη τεχνολογία (τους μεγάλους κολοσσούς τεχνολογίας).

Αλλά η βάση για μια πρόκληση εδώ είναι ότι εάν η Microsoft ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision θα έβγαζε παιχνίδια από την πλατφόρμα Playstation της Sony. Η Microsoft έχει ήδη δημοσιεύσει blog και tweet ότι δεν θα το κάνει. Υπάρχουν συμβόλαια. Θα τα τιμήσουμε. Αυτό που πιθανότατα θα κάνει και θα πρέπει να κάνει η FTC είναι να επιδιώξει διακανονισμό με τη Microsoft και να συνάψει διάταγμα συναίνεσης, να μην μπλοκάρει τη συγχώνευση ή να μην κάνει μήνυση για να μπλοκάρει τη συγχώνευση.

Και το διάταγμα συναίνεσης θα λέει ότι δεν πρόκειται να αυξήσουμε τις τιμές των παιχνιδιών ή το κόστος της κονσόλας. Και σίγουρα θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Playstation με παιχνίδια Activision. Εάν μπορούν να το κάνουν αυτό, αυτή η συμφωνία θα προχωρήσει. Στη συνέχεια, δείτε τον Οκτώβριο γιατί είναι εννέα μήνες μετά τη συμφωνία. Είναι λίγο πολύ όταν η FTC πρέπει να προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Και αν δεν κάνουν μήνυση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα δείτε τη Microsoft να ανακοινώνει ότι θα κλείσει τη συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους. Και μετά θα δούμε τι κάνει η FTC. Αλλά νομίζω ότι αυτή η συμφωνία θα κλείσει. Νομίζω ότι θα κλείσει το αργότερο στις 15 Ιανουαρίου. Και νομίζω ότι η τιμή είναι 95 $ είναι και η τιμή-στόχος.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εμπειρία του Michael Pachter, η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε έχουν περάσει εννέα μήνες, αλλά μπορεί να πάρει παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου. Πιστεύει ότι η εξαγορά θα γίνει .


Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο είναι για το Xbox Game Pass που ο Pachter είχε σκεφτεί ότι ήταν μια ηλίθια ιδέα πριν από χρόνια, αλλά άλλαξε γνώμη:
Έτσι, η Microsoft είχε ένα όραμα πριν από χρόνια που νόμιζα ότι ήταν ανόητο, ότι θα δημιουργούσαν μια συνδρομητική υπηρεσία και όλοι θα πλήρωναν για το δικαίωμα να παίξουν. Και απλά δεν είχαν πολλά παιχνίδια.

Έκαναν λοιπόν ψώνια και αγόρασαν έξι ανεξάρτητα στούντιο, με το μεγαλύτερο να είναι η Obsidian. Είναι πολύ, πολύ καλοί. Αλλά μετά αγόρασαν την Bethesda, που είναι ένα τεράστιο στούντιο, και τώρα αγοράζουν την Activision. Όταν τελειώσουν, θα είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εκδότης παιχνιδιών στις ΗΠΑ . 

Το όραμά τους για το μέλλον είναι, ας καταργήσουμε την κονσόλα. Ας χρησιμοποιήσουμε το cloud και ας παραδώσουμε παιχνίδια σε όποια οθόνη έχετε. Και αυτή η πιθανή αγορά είναι 3 και 1/2 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Δεν νομίζω λοιπόν ότι θα έχουν τόσους πολλούς συνδρομητές αλλά θα πάνε από 25 εκατομμύρια σε 100 εκατομμύρια; Ναί .

Ακριβώς όπως η Disney αγόρασε την Fox για να υποστηρίξει το Disney+ έτσι δεν έβγαλαν τις ταινίες της Fox από τις αίθουσες. Απλώς βάζουν τον κατάλογο στο Disney+ αντί για το HBO. Και αυτή είναι μια πολύ, πολύ έξυπνη στρατηγική. Αυτό είναι που πάει, πιο ελεύθερο για παιχνίδι. Η Activision είναι μέσα σε αυτό το παιχνίδι. Πάνω από το ήμισυ των εσόδων της προέρχεται από το F2p. Επομένως, είναι μια μεγάλη, μεγάλη ευκαιρία για τη Microsoft να γίνει καλή σε αυτό.

59 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
8516e650591e012466489e16131ba608.png