Ο Warren Buffett αύξησε το μερίδιο του στην Activision Blizzard.Η Microsoft γνώριζε από την αρχή ότι δεν θα ήταν τόσο εύκολο να εγκριθεί μια τόσο τεράστια εξαγορά όσο η Activision Blizzard αυτές τις μέρες, αλλά αποφάσισε να συνεχίσει. Ενώ η Sony έχει εκφράσει την "αρνητικότητα" της εξαγοράς και άλλα μέλη της αγοράς φοβούνται ότι η FTC θα προσπαθήσει να «σαμποτάρει» την εξαγορά ο διάσημος δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett μόλις αύξησε το "στοίχημά" του ότι αυτή η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί.

Τα ίδια έγιναν με την Amazon και το Facebook γιατί έπρεπε να πάνε στο αμερικανικό δικαστήριο για να εγκριθούν οι αγορές τους, καθώς η FTC δεν υπόκειται επί του παρόντος στους τεχνολογικούς γίγαντες και την ισχυρή οικονομική τους δύναμη.

Ωστόσο οι αναλυτές έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην υπάρχουν νομικά εμπόδια και είναι ακόμη ενδιαφέρον για τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ένα ισχυρό brand name για τα videogames για να ανταγωνιστούν τους Ασιάτες που διψούν για εξαγορά, καθώς η Tencent γίνεται ολοένα και πιο «επικίνδυνη».

Τώρα γνωρίζουμε ότι η Berkshire Hathway του Warren Buffett έχει επίσης αυξήσει το μερίδιό της στην Activision Blizzard, η οποία πρόκειται να εξαγοραστεί από τη Microsoft. Η Microsoft ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα εξαγόραζε την Activision Blizzard για 95 δολάρια ανά μετοχή. Πιο πρόσφατα, ωστόσο, η μετοχή της Activision ήταν πολύ χαμηλότερη από την τιμή αγοράς που προσέφερε η Microsoft. Στην ετήσια γενική συνέλευση τον Μάιο, ο Buffett εξήγησε ότι είχε επεκτείνει σημαντικά την υπάρχουσα θέση του στην Activision Blizzard μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, προκειμένου να κάνει εικασίες σχετικά με την τιμή της μετοχής που πλησιάζει τα 95 δολάρια που προσφέρθηκαν.

Το μερίδιο του Warren στην Activision αυξήθηκε κατά 6% σε 68,4 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σίγουρα είναι πιο σίγουρος για τα τελευταία γεγονότα.

20 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png