Στην Ιαχή της μάχης με το Song Of Iron.


Αν κοιτάξετε τη λέξη Saga στο Google θα ανακαλύψετε μια καταχώρηση για την περίφημη πλέον εξαιρετική σειρά γραφικών μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας. Ξέρουμε τη λέξη, ξέρουμε τι σημαίνει. Αλλά από πού ήρθε; Λοιπόν, είναι μια παλιά νορβηγική λέξη που συνήθως σημαίνει "ιστορία" από την Ισλανδία. Υπάρχουν συχνά ιστορίες ηρώων ή θρύλων ή βασιλιάδων. Με το Song Of Iron, νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι το αυτό το ταξίδι που σας πηγαίνει ο προγραμματιστής είναι ένα σύγχρονο έπος.

Το Song of Iron εμπίπτει σε αυτό το καταπληκτικό είδος παιχνιδιών που έχουν δημιουργηθεί από έναν μόνο προγραμματιστή. Και είναι ένα παιχνίδι που έχει καταφέρει να δημιουργήσει λίγο θόρυβο και για το λόγο αυτό ήμουν ενθουσιασμένος για να δω γιατί έγινε όλη η φασαρία. Δεν έχω απογοητευτεί καθόλου.


Σας τοποθετεί στον κόσμο των Βίκινγκς, καθώς παίζετε έναν ήρωα Βίκινγκ του οποίου όλη η οικογένεια και το χωριό έχουν χαθεί. Ξεκινάς ταξίδι για να βρεις τον Μεγάλο Ναό των Θεών και να σώσεις το λαό σου. Αλλά υπάρχει μακρύς δρόμος μπροστά μας.

Η ιστορία και η ατμόσφαιρα του κόσμου είναι υπέροχα σε όλη τη διάρκεια. Το Song of Iron λέγεται χωρίς πολλές λέξεις και η αφήγηση είναι εντελώς οπτική αλλά αυτό δεν μειώνει την εμπειρία και την κατανόηση για το τι θα συναντήσετε στον κόσμο. Μέσα από αυτή την αίσθηση αφήγησης και θαυμασμού, είχα το ίδιο συναίσθημα με αυτό που είχα όταν έπαιξα για πρώτη φορά στο Inside. Ένιωσα ότι ήμουν μέρος μιας τεράστιας περιπέτειας που ρέει γρήγορα, μια περιπέτεια που πλαισιώνεται από όμορφα τοπία και σκοτεινούς τρομακτικούς κόσμους.


Το gameplay σας μεταφέρει σε μια side scrolling περιπέτεια. Ο πολεμιστής σου κινείται προς τα δεξιά, κατευθυνόμενος προς την αποστολή σου και παράλληλα πηδάς, κυλάς, τρέχεις, μαζεύεις όπλα και ασπίδα καθώς προχωράς. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνηθίσετε όμως είναι ο χειρισμός κυρίως καθώς τα κουμπιά που χρησιμοποιούνται είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που συνήθως γνωρίζετε.


Μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε όπλο από το πάτωμα και να συλλέξετε περισσότερα από τους πεσόντες εχθρούς σας. Τεράστια τσεκούρια και σπαθιά είναι μόνο μερικά από τα εργαλεία για τη διασκέδασή σας. Η μάχη λειτουργεί όπως θα περιμένατε κοινώς περιλαμβάνει επίθεση, άμυνα, κύλισμα και ένα τεράστιο σπαρτιατικό λάκτισμα για να χτυπήσετε τους εχθρούς σας. Ωστόσο, θα υπάρξουν στιγμές που θα κατακλυστείτε από εχθρούς και σίγουρα υπάρχει ανάγκη να μάθετε πότε να επιτεθείτε και πότε να τρέξετε. Έχετε πρόσβαση σε ένα τόξο και βέλη καθώς προχωράτε όπου αυτό βοηθά να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς από απόσταση. Το σύστημα μάχης αισθάνεται φυσικό, ρευστό και εύκολο να κυριαρχήσει και μας παρέχει ένα σύστημα που είναι δύσκολο να βαρεθεί.

Ο τίτλος δεν έχει να κάνει μόνο με μάχη αλλά επίσης με την εξερεύνηση και την επίλυση γρίφων. Τα παζλ έρχονται με τη μορφή κινούμενων μπλοκ, ώστε να μπορείτε να φτάσετε σε επιπλέον μέρη ή να φωτίσετε μια επιλογή ρούνων που είναι κρυμμένοι για να ξεκλειδώσετε μια πόρτα. Υπάρχουν ειδικές ικανότητες που μπορείτε να βρείτε και στις αίθουσες θησαυρών, και αυτές προσθέτουν επιπλέον δύναμη στον πολεμιστή σας. Περαιτέρω είναι η πρόσβαση σε dash, lightning, και fire buffs για τα όπλα σας και επιπλέον armour.


Οπτικά το παιχνίδι είναι side scroller σε έναν 2.5D κόσμο με εκπληκτικά περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο. Από τη θέα στο παρασκήνιο μέχρι τον τρόπο που κινούνται τα δέντρα στον άνεμο όλα είναι υπέροχα εδώ. Ο φωτισμός και οι υφές είναι επίσης εξαιρετικά καλά και έχει καταφέρει να προσφέρει έναν κόσμο που είναι μια χαρά για να περάσετε χρόνο ασχέτως αν μεγάλο μέρος δαπανείται τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα για να ξεφύγετε από μια ορδή εχθρών. Είναι μια γιορτή στα μάτια από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο ήχος είναι επίσης υπέροχος , γεμάτος με σπαθιά που συγκρούονται, ενώ υπάρχει και ένα δυνατό σάουντρακ.


Το Song of Iron θα σε κρατήσει καθηλωμένο και δεν πρόκειται να το αφήσεις μέχρι να φτάσεις στο τέλος. Ναι, υπάρχει ο περίεργος χειρισμός για να το συνηθίσετε και μερικές φορές μπορεί να βρεθείτε χαμένοι και μπερδεμένοι, αβέβαιοι στο τι να κάνετε στη συνέχεια. Το παιχνίδι είναι ένα τεράστιο έπος όπου είναι εξαιρετικά εκτελεσμένο. Ο τίτλος είναι διαθέσιμος για αγορά στο Xbox Game Store.


10 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png