Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft έκοψε τις σχέσεις της με την Moon Studios.


Παρά την τεράστια επιτυχία του Ori και blind forest και Ori and the Will of the Wisps, δύο από τα καλύτερα παιχνίδια που δημοσίευσε η Microsoft στην τελευταία γενιά κονσόλών. Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου παιχνιδιού της σειράς η Microsoft διέκοψε τη σχέση της με το αυστριακό στούντιο και είναι η Private Division που θα δημοσιεύσει το επόμενο παιχνίδι της. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις, αυτό οφείλεται σε μια "καταπιεστική κουλτούρα ανάπτυξης που αρκετοί εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν καταγγείλει.

Το Moon Studio είναι ένα κάπως ασυνήθιστο στούντιο καθώς εκτός από τα ιδρυτικά μέλη και τους επικεφαλής των ομάδων του, Thomas Mahler και Gennadiy Korol το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό είναι διασκορπισμένο σε όλο τον κόσμο και εργάζεται εξ αποστάσεως. Ο Mahller και ο Korol πάντα υποστήριζαν μια "οριζόντια" και "χωρίς ανοησίες" δομή, αλλά σύμφωνα με ορισμένους πρώην υπαλλήλους της Moon Studios η κουλτούρα τους ήταν πιο "καταπιεστική" από ό, τι οδηγήθηκαν να πιστεύουν. Αυτή η "οριζόντια" δομή ήταν στην πραγματικότητα ένας ισχυρός δημιουργικός έλεγχος των διευθυντών στούντιο και το σύνθημα "καμία ανοησία" χρησιμοποιήθηκε για να υποτιμήσει εκείνους που δεν πίστευαν για το έργο.

"Δεν είναι ότι αυτή η κουλτούρα είναι κάτι ...αλλά αυτό που περιείχε. Η Microsoft γνωρίζει πολύ καλά πώς είναι αυτή η εταιρεία και όταν χώρισαν μετά το Ori 2, υπάρχει λόγος για τον οποίο η Private Division δημοσιεύει το επόμενο παιχνίδι της και όχι τη Microsoft", δήλωσε ο Jeff Grubb στο podcast game mess. Μου είπαν ρητά σήμερα το πρωί ότι η Microsoft γνώριζε και όλοι κατάλαβαν ότι... Έτσι είναι αυτή η εταιρεία, και προφανώς δεν είναι το σαν αυτό που λέμε "Ω, αυτά είναι μόνο μερικά αστεία στο Discord.

Το Ori and the Will of the Wisps είναι η τελευταία δουλειά του Moon Studio και είναι διαθέσιμο Xbox, Nintendo Switch και PC.

121 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png