Το δράμα στο Gran Turismo 7 οδηγεί πάλι σε συζήτηση για το "always online" στο Xbox και PlayStation


Λογικά θα γνωρίζετε ότι το Gran Turismo 7 αντιμετωπίζει κάποια σημαντικά προβλήματα εκκίνησης με τους servers του παιχνιδιού να είναι εκτός για πάνω από 24 ώρες σε PS4 και PS5.

Το Gran Turismo 7 απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο για να σώσει την πρόοδο του παιχνιδιού, οπότε αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού κατέστη μη διαθέσιμο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γεγονός που δημιούργησε άφθονο δράμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα που τα ζητήματα έχουν επιλυθεί, η συζήτηση έχει εξελιχθεί ώστε να περιλαμβάνει και το Xbox. Ο Tom Warren του Verge εστίασε την προσοχή με την ανάρτησή του στο Twitter εξηγώντας ότι το GT7 "επισημαίνει ένα πρόβλημα με τα σύγχρονα παιχνίδια", επισημαίνοντας ότι και το Xbox έχει επίσης πρόβλημα με την μερικές φορές απαίτηση σύνδεσης στο διαδίκτυο ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε το δίσκο.


Αυτή σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούμε αυτό στην πραγματικότητα, οι συζητήσεις σχετικά με τις διαδικτυακές απαιτήσεις στο Xbox συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό και έχουν επανεμφανιστεί με διαφορετικό τρόπο τον τελευταίο χρόνο με την αποκάλυψη ότι τα Smart Delivery discs στο Xbox τείνουν να περιέχουν την έκδοση Xbox One οπότε μερικές φορές πρέπει να κατεβάσετε ξανά την έκδοση Xbox Series X και Xbox Series S ακόμα κι αν αγόρασες το παιχνίδι με φυσική μορφή.

Ο Γουόρεν συνέχισε λέγοντας ότι ζητήματα όπως αυτό, και οι διαδικτυακές απαιτήσεις στα παιχνίδια, γίνονται "ο νέος κανόνας":


"Υπάρχουν αρκετά άτομα που δεν έχουν λάβει υπόψη σχετικά με το DRM και τις διαδικτυακές απαιτήσεις στα παιχνίδια. Καθώς τα σύγχρονα παιχνίδια γίνονται πιο περίπλοκα, οι διακοπές λειτουργίας είναι ο νέος κανόνας. Ακόμα και σε αυτά που θεωρούσαμε single player.

Μπορεί να θυμάστε ότι το Xbox ανταποκρίθηκε πραγματικά σε ορισμένους από αυτούς τους τύπους ανησυχιών τον Μάιο του 2021, με έναν προγραμματιστή με το όνομα OscarK να εξηγεί ότι ορισμένα από τα ζητήματα DRM στο Xbox προκλήθηκαν από "γενικά και ασαφή μηνύματα σφάλματος" σε ορισμένες περιπτώσεις και το πρόβλημα με την έξυπνη παράδοση σε δίσκους τελικά θα εξαφανιστεί αφού οι εκδόσεις Xbox Series X και Xbox Series S έγιναν η προτιμώμενη επιλογή για αγορά σε φυσική μορφή.


Για να επιστρέψουμε στο Gran Turismo 7 όμως και το Xbox δεν αντιμετωπίζει πραγματικά τα ίδια προβλήματα με τις διακοπές λειτουργίας που στο PlayStation. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του παιχνιδιού το Forza Horizon 5 εξακολουθεί να είναι εντελώς playable και offline ακόμα και εάν οι servers πέσουν οπότε η Microsoft έχει σίγουρα ένα πλεονέκτημα σε αυτή την κατηγορία. Τούτου λεχθέντος, και οι δύο εταιρείες κάνουν πολλές συζητήσεις σχετικά με τα παιχνίδια και το χαρακτηριστικό "always-online" και έχουν ακόμα αρκετή δουλειά να κάνουν με διαφορετικούς τρόπους.248 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png