Το Facebook μιλάει για την εξαγορά της Activision Blizzard απο την Ms.Χάρη στη διαδικασία διαφάνειας της δημόσιας διοίκησης της Βραζιλίας, μπορούμε να παρακολουθήσουμε στενά τις διαδικασίες για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Ο ρυθμιστικός φορέας για αυτού του είδους τις επιχειρήσεις ονομάζεται CADE. Το ενδιαφέρον είναι ότι μπορούμε να παρατηρήσουμε πώς εκδηλώνεται κάθε εταιρεία για τη μεγαλύτερη αγορά στην ιστορία των παιχνιδιών.

Όπως η Google, η Ubisoft, η Apple και πολλοί άλλοι, το Facebook (Meta) εξέφρασε τη θέση ότι μια τέτοια εξαγορά δεν διαμορφώνει το μονοπώλιο και δεν περιορίζει τις επιλογές στην αγορά. Δείτε λοιπόν μερικά επιπλέον αποσπάσματα παρακάτω:


Ερώτηση από CADE:

Από όσο γνωρίζει η εταιρεία σας, ποιοι είναι οι κύριοι προγραμματιστές/εκδότες παιχνιδιών που ανταγωνίζονται αποτελεσματικά τη Microsoft και την Activision Blizzard στο (i) παγκόσμιο και (ii) εθνικό σενάριο (από την οπτική γωνία του Βραζιλιάνου καταναλωτή); Σκεφτείτε, στην απάντησή σας οι "παίκτες" που μπορούν να παράγουν παιχνίδια που θεωρούνται ως κατηγορία «AAA» από τη βιομηχανία, κατανοώντας έτσι τους τίτλους που απαιτούν μεγαλύτερες επενδύσεις στην παραγωγή και το μάρκετινγκ.


Η απάντηση του Facebook:

Η Meta κατανοεί ότι η δημοσίευση και η ανάπτυξη παιχνιδιών είναι έντονα ανταγωνιστική, προσελκύοντας ένα ευρύ φάσμα παικτών που ανταγωνίζονται μεταξύ τους παγκοσμίως. Εκτός από τη Microsoft και την Activision Blizzard, οι μεγάλοι προγραμματιστές/εκδότες περιλαμβάνουν, ενδεικτικά:


●Bandai Namco

● Capcom

● Electronic Arts

● Embracer

● Epic Games

● Konami

● NetEase

● Nintendo

● Riot Games

● Sega

● Sony Interactive Entertainment

● Square Enix

● Take-Two Interactive

● Tencent

● Ubisoft

● Valve

● Warner Brothers Interactive Entertainment;

● Xbox Game Studios

● Zynga.


Από όσο γνωρίζει η Meta, όλοι αυτοί οι εκδότες έχουν τίτλους ΑΑΑ στα χαρτοφυλάκια τους και είναι σε θέση να παράγουν ΑΑΑ τίτλους .


Ερώτηση από το CADE:

Κατά την άποψη της εταιρείας σας η Activision Blizzard κυκλοφορεί οποιουσδήποτε τίτλους που, λόγω των χαρακτηριστικών ή των ιδιαιτεροτήτων τους, δεν έχουν στενούς ανταγωνιστές και έχουν δημοσιευτεί από άλλες εταιρείες στον κλάδο των παιχνιδιών; Ποια από όλα)?


Η απάντηση του Facebook:

Η Meta εργάζεται πάντα για να φέρει νέους τίτλους στην πλατφόρμα της και να οικοδομήσει σχέσεις με εκδότες και προγραμματιστές. Ο τομέας των παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δυναμικός και ανταγωνιστικός, με άφθονο περιεχόμενο που παράγεται από αρκετούς προγραμματιστές και με συνεχείς εισόδους νέων παικτών .


Όπως φαίνεται, το Facebook τάχθηκε υπέρ της εξαγοράς του Microsoft Xbox και ότι αυτό δεν πρέπει να περιορίζει την πρόσβαση σε παιχνίδια, καθώς είναι εύκολο για νέους ανταγωνιστές να εισέλθουν σε αυτήν την αγορά και υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές που μπορούν να παρέχουν AAA παιχνίδια (υψηλού προϋπολογισμού).


Μια άλλη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι η CADE θέλει να μάθει ποια παιχνίδια της Activision Blizzard είναι «ουσιώδη» για την αγορά και το Facebook απαντά ξανά ότι αυτό δεν υπάρχει, είναι μια ποικίλη αγορά και επομένως το «Call of Duty» δεν αναφέρθηκε καν στο έγγραφο από τον γίγαντα των social media. Επομένως, το Facebook αντιτίθεται στους ισχυρισμούς της Sony Playstation ότι το Call of Duty είναι κάτι που δεν έχει ανταγωνιστές και ότι από μόνο του είναι ένα ακλόνητο είδος που δημιουργεί μονοπώλιο.64 views0 comments
8516e650591e012466489e16131ba608.png

Preorder Now

god-of-war-ragnarok-preorder-1657118252407.png